Ben Bernanke este optimist ca recesiunea in SUA se va incheia anul acesta. Guvernatorul Federal Reserve, Ben Bernanke, a declarat ca exista toate sansele ca recesiunea din America sa se incheie anul acesta, daca recentele masuri de stimulare a economiei si programele de stabilizare dau rezultatele dorite. El a avertizat insa asupra amenintarilor care persista. Una dintre acestea este caracterul global al crizei economice, care risca sa afecteze exporturile americane mai mult decat se estimase, scrie BBC.

Satelitul SUA pentru studierea gazului cu efect de sera a sfarsit in ocean. Prima incercare de lansare a satelitului ce avea ca scop stabilirea unei harti cu distribuirea geografica a surselor de CO2 si studierea schimbarilor pe care le sufera in timp a esuat la scurt timp dupa lansare datorita modulului in care era transportat ce nu a reusit sa se separe de racheta. Satelitul ,numit Orbiting Carbon Observatory (OCO), in valoare de aproximativ 300 de milioane de dolari, a fost lansat de la baza Vandenberg, California, la bordul unei rachete Taurus, informeaza Reuters.

Un deputat turc a incalcat Constitutia vorbind in Parlament in limba kurda. Un deputat turc a incalcat Constitutia din cauza ca a tinut un discurs, in Parlament, in limba kurda. Televiziunea ce transmitea in direct declaratiile sale a intrerupt brusc transmisiunea in timp ce acesta se adresa partidului sau, Partidul pentru o Societate Democratica (DTP), cu ocazia Zilei internationale a limbii materne. Nationalistii au fost ingroziti de faptul ca deputatul a folosit lilmba kurda declarand ca orice alta limba in afara de limba turca ameninta unitatea nationala. "Cea mai importanta calitate a unei societati ce o transforma intr-o natiune este limba vorbita", a declarat secretarul general al Partidului Actiunii Nationale, scrie International Herald Tribune.

Oficialitate UE- Agricultura organica impotriva schimbarii climatice. Comisarul UE pentru agricultura, Mariann Fischer Boel a spus, la sfarsitul saptamanii trecute, ca agricultura organica poate combate incalzirea globala. Discutia privind avantajele ecologice presupuse de agricultura organica fata de cea conventionala dureaza de mult timp si nu a ajuns la o concluzie clara. Comisarul UE al agriculturii a declarat ca produsele organice pot fi mai putin energofage decat alte tipuri de agricultura, astfel ca cresterea si consumarea de produse organice ar putea avea beneficii semnificative pentru mediu. "Sa continuam sa folosim tehnologii organice ca munitie impotriva problemei schimbarii climatice", a spus comisarul UE al agriculturii Mariann Fischer Boel, in discursul sustinut la conferinta BioFach, de la Nürnberg, Germania, scrie The New York Times.

Aliatii presedintelui argentinian se retrag, pe fondul crizei agricole. Presedintele Argentinei, Cristina Kirchner se confrunta cu dezertari din coalitia sa de guvernare, exact cand are nevoie de o sustinere solida la discutiile de marti cu agricultorii, care reprezinta cea mai mare provocare la adresa autoritatii ei. Pierderea aliatilor i-ar putea limita optiunile de politica doamnei Kirchner, in momentul in care Argentina incepe sa resimta efectele recesiunii globale, in fermele si fabricile din aceasta tara latino-americana. Saptamana trecuta, patru senatori au abandonat blocul guvernamental din cadrul Partidului peronist dominant, exprimandu-si nemultumirea fata de politica agrara a doamnei Kirchner si incercand sa se distanteze de presedintele nepopular inaintea alegerilor din octombrie, scrie The Wall Street Journal.

Merrigan desemnata pentru postul de adjunct al ministrului american al agriculturii. Kathleen Merrigan, profesor care a ajutat la stabilirea regulilor SUA de etichetare a alimentelor organice, a fost desemnata de presedintele Barack Obama pentru a ocupa al doilea loc in ierarhia Departamentului Agriculturii (USDA), potrivit anuntului facut luni de Casa Alba. Dna Merrigan, care urmeaza sa devina secretar adjunct al agriculturii, a condus Serviciul Marketing agricol la USDA intre anii 1999-2001, in timpul presedintiei Clinton, si a ajutat la stabilirea regulilor privind marfurile ce pot fi vandute ca alimente organice, scrie The Boston Globe.