Coreea de Nord solicita un tratat de pace care sa inlocuiasca armistitiul cu Sudul. Autoritatile nord-coreene au declarat luni ca isi doresc formularea rapida a unui tratat de pace cu Coreea de Sud care sa inlocuiasca acordul de incetare a focului care a pus capat razboiului dintre cele doua state din perioada 1950-1953. Phenianul isi doreste astfel sa castige incredere in fata Statelor Unite si sa reia convorbirile pentru dezarmarea nucleara, scrie Reuters. Insa Casa Alba a afirmat ca administratia nord-coreeana trebuie intai sa reia negocierile nucleare cu China, Japonia, Coreea de Sud, Rusia si Statele Unite, iar un delegat special al presedintelui Obama a declarat ca Phenianul trebuie sa inceteze abuzurile sistematice impotriva propriilor cetateni inainte ca legaturile sa se poata imbunatati.

Autoritatile din Yemen recunosc ca pierd lupta cu al-Qaeda. Oficialitatile yemenite au recunoscut ca pierd teren in lupta impotriva retelei al-Qaeda si ca gruparea terorista se extinde catre zonele marginase ale tarii, unde controlul statului este aproape inexistent. Reprezentantii politici regionali au prezentat o prognoza mult mai sumbra decat autoritatile din capitala Sana'a, care pretind ca amenintarea extremista nu este atat de mare, scrie The Telegraph. Conform oficialilor regionali, al-Qaeda a construit o relatie stransa cu triburile locale din regiunile muntoase si desertice din sudul tarii, unde populatia se afla in pragul rebeliunii din cauza aprecierii scazute pentru guvern.

El Dorado, orasul legendar al aurului, a fost descoperit in bazinul Amazonului. Mai mult de 200 de forme sapate in pamant au fost descoperite in bazinul superior al Amazonului, langa granita dintre Brazilia si Bolivia. Urmele ar putea sa apartina legendarului oras El Dorado, scrie FoxNews. Privite de deasupra, urmele par a fi o multime de figuri geometrice sapate in pamant, insa arheologii si istoricii care au publicat descoperirea sunt de parere ca aceste forme sunt ramasite ale unor drumuri, poduri sau piete construite de o civilizatie avansata. Ramasitele au fost datate intre anii 200 si 1283 d.Hr. Este o descoperire de importanta majora, care rastoarna conceptiile vechi asupra populatiilor care au locuit in bazinul amazonian.

Premierul nord-irlandez se va retrage temporar din functie. Prim-ministrul nord-irlandez Peter Robinson se va retrage din functie timp de sase saptamani, lasand locul unui coleg de partid, ca urmare a unui scandal sexual in care este implicata sotia sa, scrie CNN. In declaratia oficiala, Robinson a precizat ca locul sau va fi temporar ocupat de catre Arlene Foster, colega in cadrul Partidului Democratic Unionist. Sotia premierului, Iris Robinson a recunoscut saptamana trecuta ca a avut o aventura cu un tanar de 19 ani pentru care a procurat 50.000 de lire sterline, ajutandu-l sa isi deschida o cafenea. Premierul a hotarat sa-si paraseasca temporar functia pentru a se putea dedica in totalitate incercarilor de a-si pastra familia unita si de a-si spala reputatia.

LHC ar putea demonstra existenta unui univers paralel. Una dintre cele mai spectaculoase descoperiri ale acestui secol este pe cale sa se produca, si asta daca Large Hadron Collider va da nastere unor nano-gauri negre in urma reactivarii sale. Conform celor mai recente descoperiri din fizica, asemenea gauri negre micronice nu ar putea fi produse de nivelurile energetice dezvoltate de LHC, putand aparea numai prin concursul extragravitational introdus de un univers paralel. Teoria multiversului sustine ca mai exista cel putin inca un univers foarte apropiat de al nostru, poate chiar la o distanta de un milimetru. Acest lucru ar face posibil ca unele efecte universale, in special gravitatia, sa "se scurga", fenomen responsabil de producerea energiei intunecate si a materiei intunecate ce alcatuiesc aproximativ 96% din univers. Integral pe Descopera.