Rezultatele finale: victoria lui Ianukovici se confirma. Rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale din Ucraina, facute publice miercuri, confirma victoria lui Viktor Ianukovici. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, in urma scrutinului de duminica, Ianukovici a obtinut 48,95% din voturi, in timp ce adversara sa, Iulia Timosenko a obtinut 45,47 de procente. 7 din 10 persoane cu drept de vot s-au prezentat la alegerile de duminica, scrie CNN.

Iranul blocheaza serviciile de email de la Google. Google a anuntat, miercuri, ca utilizatorii iranieni au intampinat probleme la accesarea conturilor de Gmail, informeaza AFP. Anuntul a fost facut la scurt timp dupa ce Wall Street Journal a scris ca agentia iraniana de telecomunicatii va suspenda serviciile de email de la Google. "Am inteles ca utilizatorii iranieni au probleme in accesarea conturilor de Gmail. Putem confirma ca a existat o scadere semnificativa in trafic si am verificat retelele noastre, insa acestea sunt perfect functionale. Oricand intampinam blocaje, incercam sa le rezolvam cat mai repede cu putinta, deoarece consideram ca oamenii din intreaga lume trebuie sa aiba posibilitatea de a comunica liber online. Insa, din pacate, cateodata acest lucru nu depinde de noi"a declarat Google intr-un comunicat. Acest comunicat a fost emis la scurt timp dupa ce WSJ a anuntat ca agentia de telecomunicatii iraniana va suspenda Gmail si va lansa un serviciu national de email pentru cetatenii iranieni.

Marea Britanie, fortata sa desecretizeze informatii depre presupusele metode de tortura aplicate de CIA. Curtea de Apel din Londra a respins, miercuri, cererea ministrului de Externe britanic, potrivit careia judecatorii nu ar trebui sa faca publice anumite informatii legate de cazul fostului detinut de la Guantanamo Bay, Binyam Mohamed. David Milliband a argumentat ca desecretizarea informatiilor din acest caz ar putea determina o colaborare redusa intre serviciile secrete americane si britanice si ar putea pune in pericol securitatea nationala, scrie Reuters. Mohamed, cetatean etiopian si rezident britanic, a fost arestat in Pakistan, in aprilie 2002. Acesta sustine ca dupa ce a fost arestat, CIA l-a trimis in Maroc, unde a fost torturat in repetate randuri pe o perioada de 18 luni. Autoritatile marocane neaga ca barbatul ar fi fost vreodata retinut pe teritoriul tarii lor. Mohamed a fost trimis in Afganistan, in 2004, iar apoi la Guantanamo Bay. Acesta nu a fost pus sub acuzare niciodata si s-a intors in Marea Britanie in februarie 2009.

Un fost copil-soldat urmeaza sa fie judecat de un tribunal militar. Omar Khadr, cel mai tanar detinut de la Guantanamo, avea doar 15 ani in momentul in care a fost arestat pentru ca ar fi aruncat o grenada care a ucis un medic al fortelor speciale americane din Afganistan. Baiatul care acum are 22 de ani urmeaza sa fie judecat in fata unui tribunal militar, fapt care a starnit puternice controverse in SUA, scrie Washington Post. Tanarul ar trebui pedepsit sau reabilitat? Omar Khadr are un trecut care nu ii scuza faptele, insa care le explica. Tatal sau s-a mutat impreuna cu familia in Afganistan si a intrat in cercul de prieteni al lui Osama bin Laden pe cand baiatul avea doar 10 ani. Mama si sora sa au declarat ca americanii au meritat atentatele de la 11 septembrie 2001, iar fratele sau, considerat oaia neagra a familiei, a devenit informator pentru CIA dupa ce a fost capturat de fortele americane. Un astfel de trecut i-a convins pe mai multi oficiali ONU, avocati si sustinatori ai drepturilor omului ca Omar, care are cetatenie canadiana, este un copil-soldat indoctrinat si ca ar trebui reabilitat, si nu judecat si pedepsit. "Potrivit ONU, copii nu ar trebui sa fie judecati pentru crime de razboi" declarase Radhika Coomaraswamy, reprezentantul ONU pe probleme de implicare a copiilor in conflicte armate, dupa o intalnire cu oficiali americani in octombrie anul trecut. Cu toate acestea, surse din administratia SUA au declarat ca se asteapta ca procesul impotriva lui Omar Khadr, care va fi judecat de un tribunal militar pentru crime de razboi, sa inceapa in luna iulie.

Presedintia UE: Natiunile europene vor sustine Grecia. Natiunile europene, si in special cele din zona euro, vor ajuta Grecia sa depaseasca problemele economice, a anuntat premierul Spaniei, Jose Luis Rodriguez Zapatero, liderul tarii care detine in prezent presedintia Uniunii Europene. "Trebuie sa sustinem Grecia, este clar, iar acest lucru va fi facut de Europa si in special de tarile din zona euro" le-a declarat Zapatero reporterilor cand a sosit la intalnirea socialistilor europeni de la Bruxelles, miercuri seara, in ajunul summitului european. Insa, premierul spaniol nu a dat detalii cu privire la modalitatile in care va fi ajutata Grecia. Acesta a adaugat, potrivit AFP, ca "trebuie sa avem un raspuns unitar in Europa in aceasta privinta. Spania va ajuta cu siguranta Grecia".

Cat costa o muscatura de tantar? O femeie din Arabia Saudita a dat in judecata un hotel de 5 stele dupa ce a fost muscata de tantari, in ciuda asigurarilor date de angajatii hotelului respectiv. Pana aici nimic neasteptat, numai ca suma ceruta drept despagubire intr-o tara araba, depaseste orice imaginatie. Cotidianul saudit Al Hayat relateaza pe larg despre cazul care s-a transformat in proces judecat la curtea suprema din orasul Jeddah, deoarece femeia cazuta victima intepaturilor de tantari a cerut daune in valoare de 5 milioane ryali sauditi (aproximativ 1,3 milioane USD), scrie Descopera.