Ahmadinejad: Oricine actioneaza impotriva Iranului regreta. Mahmoud Ahamadinejad a declarat, marti, ca orice natiune care va impune sanctiuni Iranului va regreta, facand referire la nemultumirile evocate de Rusia si SUA cu privire la programul nuclear iranian, scrie Reuters. La o zi dupa ce secretarul de stat american, Hillary Clinton, a declarat ca noile sanctiuni ale Natiunilor Unite impotriva Iranului vor viza societatile controlate de Gardienii Revolutiei, presedintele iranian a avertizat ca "Iranul va raspunde daca cineva va actiona impotriva sa si ca raspunsul va fi destul de ferm incat sa ii faca pe acesti oponenti sa regrete". Aceasta a adaugat in cadrul unei conferinte de presa ca "sanctiunile nu vor afecta Iranul".

Tutankhamon a murit din cauza malariei. Legendarul faraon egiptean Tutankhamon a murit din cauza malariei si a unor complicatii suferite in urma unei fracturi la picior, arata un studiu publicat saptamana aceasta in Journal of the American Medical Association, citat de CNN. Cercetatorii au folosit metode antropologice, radiologice si genetice in examinarea mumiei lui Tutankhamon si a altor 10 trupuri, mumificate in decurs de doi ani in timpul dinastiei tanarului faraon. Radiografia mumiei indica faptul ca Tutankhamon suferea de scolioza si de oligodactilie, o anomalie caracterizata printr-un numar mai mic decat cel normal la degetele de la maini sau de la picioare. Din cauza acestei boli, faraonul avea probabil piciorul stang foarte umflat si suferea de dureri foarte puternice. In plus, s-a descoperit o fractura la femurul stang care ar fi putut sa determine moartea sa, iar testele ADN au demonstrat prezenta plasmodiului malariei in organismul sau.

SUA a aprobat un imprumut de 8,3 mld. de dolari pentru construirea a doua reactoare nucleare. Presedintele Obama a anuntat, miercuri, ca Departamentul american al Energiei a aprobat un imprumut destinat construirii a doua noi reactore nucleare in statul Georgia. Acestea ar fi primele reactoare construite pe teritoriul american in ultimii aproape 40 de ani. Barack Obama a spus ca Southern Company va primi imprumut de la guvern 8,3 mld de dolari pentru acest proiect. Deocamdata nu este sigur daca reactoarele vor fi construite, intrucat planurile de constructie nu au fost inca aprobate. Southern Company a aplicat in urma cu doi ani la Comisia de Reglementare a SUA pentru a obtine permisiunea de a construi cele doua reactoare. Compania spera sa obtina licenta respectiva pana la sfarsitul anului viitor, scrie The New York Times.

Reconstructia Haiti ar putea costa pana la 14 mld. de dolari. Potrivit unor economisti de la Banca Interamericana de Dezvoltare (BID), reconstructia Haiti dupa cutremurul de luna trecuta ar putea costa pana la 14 mld de dolari, fiind astfel cel mai distructiv dezastru natural din zilele noastre. Economistii de la BID au efectuat un studiu care ia in considerare magnitudinea cutremurului de pe 12 ianuarie, numarul de victime, populatia totala a tarii si produsul intern brut, si au estimat daunele intre 8 si 14 mld. de dolari, scrie Reuters.

Teasc vechi de 1400 ani descoperit in Israel. In cadrul unor sapaturi desfasurate intr-o zona aflata in sudul Israelului, arheologii evrei au descoperit o presa straveche pentru stors struguri. Obiectul in sine este impresionant nu doar prin vechime, ci si prin forma si dimensiunile sale gigantice. Teascul de forma octogonala are o inaltime de 6,4 metri pe o lungime de 16,5 metri si a fost descoperit intr-un santier arheologic situat la 40 de km de Ierusalim. La data la care imensa masinarie destinata productiei vinului a fost construita, intreaga zona facea parte din Imperiul Bizantin, scrie Descopera.