Oficial iranian: Noua politica nucleara a SUA este "terorism de stat". Ambasadorul Iranului la ONU a lansat luni un atac virulent catre noua politica nucleara a presedintelui american Barack Obama, calificand-o drept "terorism de stat" pentru faptul ca nu exclude folosirea armei atomice impotriva republicii islamice, scrie AFP. "Poate fi noua politica nucleara a Statelor Unite, care nu exclude folosirea bombei atomice impotriva altori tari, printre care si Iranul, numita altfel decat terorism de stat? ", a spus Mohammed Khazaee in fata unei comisii a Adunarii Generale intr-o dezbatere asupra masurilor de eliminare a terorismului international. Washingtonul a afirmat saptamana trecuta ca va folosi arme atomice doar in "conditii extreme" si ca nu va ataca statele care nu detin armament nuclear, insa Iranul si Coreea de Nord au fost evidentiate drept exceptii de la aceasta politica.

Canada va tine o zi de doliu national in memoria presedintelui polonez Lech Kaczynski. Premierul canadian Stephen Harper si-a exprimat luni condoleantele catre omologul sau polonez Donald Tusk pentru moartea presedintelui Lech Kaczynski si a anuntat ca, in memoria acestuia, 15 aprilie va fi zi de doliu national in Canada, relateaza AFP. "Gandurile si rugaciunile noastre se indreapta catre familiile celor disparuti si catre intregul popor polonez in aceste vremuri grele", i-a spus Harper premierului Donald Tusk. Premierul candian l-a numit pe Lech Kaczynski "prieten al Canadei" si "aparator al libertatii si democratiei". Prim-ministrul polonez ar fi trebuit sa se intalneasca miercuri cu Stephen Harper, insa si-a anulat vizita la Ottawa din cauza tragediei aviatice de la Smolensk.

Vaticanul a modificat procedurile pentru cazurile de abuz sexual in care sunt implicati clerici. Vaticanul si-a modificat regulile ce definesc procedura in cazul acuzatiilor de abuz sexual formulate catre preotii sai, fara a furniza detalii suplimentare, scrie CNN. Vechile reguli au fost formulate in 2001, iar Vaticanul lucreaza "de mai mult timp" la modificarea lor. Biserica Catolica a fost grav zguduita de zvonurile care sustin ca un numar mare de preoti sunt implicati in cazuri de abuz sexual. Unele voci sustin ca insusi papa Benedict al XVI-lea este implicat in musamalizarea unor astfel de abuzuri, ipoteza negata de Vatican. Aparent, noile proceduri nu contin reguli suplimentare fata de cele vechi si sunt indreptate mai mult catre imbunatatirea comunicarii cu media.

Nicolas Sarkozy: Franta nu va renunta la arsenalul sau nuclear. Presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat luni in cadrul unui summit al liderilor globali asupra problemelor nucleare ca Franta nu va renunta la armele nucleare pe care le detine, pentru ca acest lucru i-ar pune in pericol siguranta. Seful statului francez a mai afirmat ca tara sa nu isi poate abandona programul nuclear "pe o baza unilaterala intr-o lume atat de periculoasa precum cea de astazi", relateaza AFP.

Ar putea fi dezlegat misterul experientelor din pragul mortii. Unele dintre senzatiile descrise de persoanele aflate in pragul mortii descriu sentimente puternice de liniste si bucurie, altele descriu calatorii in afara corpului prin tuneluri si printre persoane decedate. Astazi, oamenii de stiinta sustin ca au descifrat acest mister care a dat nastere la mii si mii de interpretari, o explicatie ce exclude existenta unei vieti de apoi in favoarea unei simple reactii chimice din corpul nostru. Un grup de oameni de stiinta din Slovenia, condus de Dr. Zalika Klemenc-Ketis, afirma ca "vinovat" de senzatiile deja celebre din pragul mortii ar fi nivelul dioxidului de carbon din sange, cel care altereaza echilibrul chimic din creierul uman, dand acestuia senzatia falsa a unor tuneluri, lumini si a prezentei unor persoane decedate. Integral pe Descopera.ro.