Miorița Videanu nu are de ce sa faca economii ca-și permite sa cheltuiasca din banii pe care-i face din afaceri. Una dintre afacerile Mioriței se numește Ada Promotion Development. In firma asta, nevasta lui Videanu este partenera cu o alta firma, Tecnoservice București SA. Tecnoservice realizeaza instalații și centrale termice industriale.

In iulie 2009, in primul an de mandat la Economie al baiatului de la Videle, partenerii Mioriței au ciștigat un contract in valoare de 12,5 milioane RON de la Termoelectrica SA (companie de stat aflata in subordinea Ministerului Economiei), dezvaluie Kamikaze.

La licitație au mai participat trei firme, ale caror oferte au fost descalificate sau respinse.

Obiectul contractului incheiat de Tecnoservice cu Termoelectrica este „instalare centrala termica de pornire pentru grupul nr. IV de 150 MW din CET Paroșeni“. Intrebat de Kamikaze despre caz, ministrul Videanu a declarat ca habar nu avea despre contractul dintre Termoelectrica și Tecnoservice: „A facut vreun contract pe timpul mandatului meu? Serios? Unde? Habar n-am. Pe cuvintul meu de onoare ca nu știam. Nu stau eu sa urmaresc procedurile de achiziții ale companiilor, fereasca Dumnezeu!“

Cat despre firma Mioriței Videanu, ministrul a ținut sa sublinieze ca este in lichidare și nu a funcționat mai deloc. „A fost o tentativa (asocierea cu Tecnoservice – n.r.), dar au eșuat-o“, a completat el.

citeste articolul integral in Kamikaze