Gazprom incepe in 2013 constructia conductei South Stream. Gigantul rusesc Gazprom a declarat miercuri ca va inceape constructia conductei South Stream in 2013 bazandu-se pe studiile de fezabilitate favorabile si pe experienta de a gestiona proiecte ample de infrastructura. Declaratiile anterioare ale reprezentatilor Gazprom anuntau ca bazele tehnice si economice pentru inceperea constructiei vor fi stabilite pana in februarie 2011 si dadeau ca termen de incepere a constructiei luna decembrie 2015. Proiectul South Stream reprezinta construirea unei conducte noi de gaz care va lega Rusia de Uniunea Europeana prin Marea Neagra fara sa implice Ucraina, anunta Ria Novosti.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Talibanii au doborat un elicopter NATO in Afganistan. Un elicopter apartinand trupelor NATO a fost doborat in Afganistan. Trupele se aflau in districtul Saghin de unde recuperau soldatii britanici raniti. In urma atacului si-au pierdut viata 4 soldati americani. Acest atac raspunde intentiilor americanilor de a securiza zona de sud a Afganistanului, operatiune care doreste sa incheie cei 9 ani de razboi. Comandantii militari au anuntat ca se asteapta la mai multe atacuri si victime ca urmare a strategiei presedintelui Obama, scrie Fox News.

Silvio Berlusconi doreste revizuirea Constitutiei italiene. Primul ministru italian a afirmat miercuri despre Constitutia tarii sale ca este indreptata mai mult spre muncitori si aproape niciodata nu tine seama de necesitatile companiilor. Acest fapt s-ar datora culturii comuniste a anilor '70 care au creat un sentiment anti afaceri in Italia. Berlusconi doreste sa liberalizeze economia si va incepe acest program prin rescrierea unor articole din Constitutie. Programul doreste sa implementerze un sistem in care antreprenorii nu vor mai avea nevoie sa obtina atatea autorizatii si licente. Opozitia este impotriva masurilor anuntate de premier, anunta AFP.

ONU sanctioneaza Iranul pentru programul sau nuclear. Organizatia Natiunilor Unite a aprobat sanctiuni dure la adresa Iranului din cauza programelor nucleare pe care le desfasoara. Acestea vizeaza Garda Revolutionara Iraniana, rachetele balistice si investitiile asociate cu productia nucleara. Sanctiunile au fost votate in Consiliul de Securitate ce a avut loc la New York cu 12 voturi pentru si 2 impotriva. Cele 2 voturi impotriva apartin aliatilor traditionali ai Iranului, Turcia si Brazilia. Presedintele Iranului Mahmoud Ahmadinejad a reactionat promt spunand ca aceste rezolutii nu inseamna nimic pentru Iran, informeaza Sky News.

Captura record de cocaina in Gambia. In Banjul, capitala Gambiei, a fost facuta o captura record de cocaina potrivit autoritatilor britanice. Aproximativ 2 tone de cocaina ce valoreaza zeci de milioane de dolari pe piata neagra au fost descoperite inainte de a ajunge in Europa de Vest. Autoritatile din Gambia au solicitat suportul englezilor in cazul a 12 suspecti asupra carora s-au gasit arme si sume mari de bani. In urma controlului s-a descoperit si o camera plina cu cocaina. In ultima vreme traficantii de droguri din Mexic si Columbia folosesc statele Africii de Vest ca spatiu de depozitare a drogurilor menite sa intre in Europa, informeaza CNN.

Peste 300 de persoane arestate in Nigeria. Angajatii care muncesc pe campurile petrolifere din Delta Nilului sunt rapiti de militantii locali care cer rascumparari in lipsa de alte venituri. Nigeria a anuntat ca a efectuat peste 300 de arestari din februarie 2010 si pana in prezent in cazul muncitorilor rapiti. Intre acestia se numara si unii politicieni impreuna cu familiile lor. Presedintele Nigeriei cere autoritatilor gasirea unei solutii care sa stopeze valul rapirilor si sa-i pedepseasca pe vinovati, scrie AFP.