Autoritatile federale mexicane au arestat 62 de ofiteri de politie in statul Baja, California, suspectati de legaturi cu crima organizata si trafic de droguri, potrivit agentiei de stiri Notimex, relateaza CNN. Arestarile au putut fi posibile, in urma cercetarilor de doi ani intreprinse de autoritatile locale. Un judecator federal a autorizat mandatele de arestare, mai multi ofietri participand la actiunea de retinere a politistilor. Printre cei arestati se numara 16 ofiteri de stat activi, 40 ofiteri activi in cadrul politiei municipale si sase ofiteri de politie municipali retrasi din activitate.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Un cutremur cu magnitudinea de 5.7 grade pe scara Richter s-a produs, vineri in nordul Iranului, ranind cel putin 110 de persoane. In urma seismului, mai multe sate si retele lor de comunicare au fost avariate, relateaza Yahoo News. Cutremurul s-a produs intre orasele Baygh si Torbat-Heydarieh si a fost resimtit si in alte orase din jurul epicentrului, a declarat seful serviciilor de urgenta din provincia Khorasan Razavi, citat de agentia de stiri ISNA.

Mii de israelieni au participat, joi la cea mai lunga parada gay in Ierusalim, in ciuda opozitiei manifestantilor anti-gay. Marsul calm s-a desfasurat din centrul orasului Ierusalim pana la cladirea parlamentului, relateaza Yahoo News. Organizatorii au declarat ca s-au adaptat la caracterul religios al orasului si au folosit parada pentru a-si promova agenda politica. Mii de demonstranti s-au plimbat de-a lungul unui traseu de 2.5 km. Absente de la manifestatie au fost multe dintre caracteristicile standard incluse in astfel de parade - pancarde multicolore, homosexuali sumar si provocator imbracati, muzica tare, costume salbatice si exemple publice de activitate homosexuala.

Royal Air Force renunta la flota de avioane supersonice de vanatoare Tornado. Fortele Aeriene britanice vor renunta la flota de avioane supersonice de vanatoare Tornado, in urma unei solicitari a Ministerului Apararii, care doreste sa taie cheltuielile cu aproximativ 20%. Imobilizarea la sol a aparatelor de zbor Tornado ar economisi in jur de 7,5 miliarde lire sterline, potrivit unui document publicat de cotidianul The Times, informeaza Sky News. Astfel, ministerul ar economisi mai mult decat daca ar retrage avioanele Harrier. Documentul dat pulicitatii face parte din strategia de revizuire a cheltuielilor Ministerului de Aparare, dispus de Trezoreria Nationala. Decizia a luata in cadrul unei reuniuni a Consiliului National de Securitate, cand s-a hotarat ca una dintre cele trei flote ar trebui sa fie sacrificata.

Competitia Gay Games de la Koln va gazdui 10.000 de sportivi. Aproximativ 10.000 de atleti homosexuali si lesbiene din intreaga lume sunt asteptati in orasul german Koln, sambata pentru a participa la Competitia Atletica Gay Games 2010. Concurenti din peste 70 de tari vor lua parte la o serie de evenimente, care includ meciuri de fotbal sau dans, relateaza The Guardian. Un program cultural, desfasurat in cadrul competitiei include expozitii de arta, concerte si proiectii de film. Multi dintre participanti au adoptat identitati false, din cauza temerilor ca vor fi persecutati. "Vrem sa demonstram ca excluderea homosexualilor si lesbienelor, mai ales in lumea sportiva, trebuie sa inceteze", a declarat Thorsten Moeck, reprezentant al comitetului de organizare.

China nu este de acord cu noile sanctiuni impuse de UE Iranului. China se opune sanctiunilor impuse de Uniunea Europeana Iranului, din cauza controversatului sau program nuclear si anunta ca va sprijini eforturile Teheranului de a se intoarce la masa negocierilor, informeaza Fox News. Reprezentantii Chinei au declarat ca dialogul si mijloacele diplomatice sunt cel mai bun mod de a rezolva problema "nucleara" a Iranului, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe al Chinei, Jiang Yu, reafirmand pozitia statului chinez pe site-ul ministerului.