O masina capcana a explodat vineri in Abuja, capitala Nigeriei, in timpul festivitatilor care celebrau aniversarea a 50 de ani de independenta a statului nigerian. In explozie au fost ucise opt persoane, iar alte trei au fost ranite, anunta Reuters.

Atentatul a venit la o ora dupa ce Miscarea pentru Emanciparea Deltei Nigeriei a avertizat ca in zona in care se tineau festivitatile au fost plasate bombe si au cerut populatiei sa evacueze zona.

In timp ce pompierii si fortele de securitate incercau sa stinga masina capcana o noua explozie a avut loc la distanta de un kilometru fata de primul atentat. Autoritatile au incriminat gestul si au promis ca vinovatii nu vor scapa nepedepsiti.

Festivitatile dedicate Zilei Independentei au continuat totusi, presedintele Nigerian Goodluck Jonathan sosind intr-o limuzina blindata.

Miscarea pentru Emanciparea Deltei Nigeriei lupta de cativa ani pentru a obtine o parte mai mare din veniturile aduse de petrolul din Delta Nigeriei. Desi rebelii au luptat multa vreme doar in zona mlastinilor si golfurilor din Delta, in ultima vreme au inaintat atacand inclusiv structurile petroliere ale companiilor care fac exploatare in apropierea capitalei.