Mai multi utilizatori de Hotmail s-au plans ca le-au disparut e-mailurile din Inbox.Titularii mai multor conturi de HotMail s-au plans pe forumurile Microsoft ca e-mailurile le-au fost sterse din Inbox. Utilizatori de pe tot intinsul Globului au raportat aceeasi problema. Un purtator de cuvant al Microsoft a declarat ca aceasta problema a fost una destul de raspandita, dar ca va fi rezolvata pana duminica, informeaza BBC.

presa in diagonalaFoto: Colaj foto

SUA: In jur de 5000 de pasari au cazut din cer in noaptea de trecere dintre ani. In jur de 5000 de mierle si grauri au cazut din cer in noaptea de trecere dintre ani. Acestea au fost gasite pe o suprafata de un kilometru si jumatate in orasul Beebe din statul Arkansas. Mai multi specialisti au explorat aceasta zona si au observat ca pasarile moarte nu au cazut decat in acest perimetru. Unul dintre specialisti a declarat ca acest incident nu este atat de neobisnuit, fiind adesea cauzat de prezenta unor fenomene naturale precum tunetul sau grindina formate la o inaltime mare. Autoritatile abilitate in domeniu au mai presupus ca acest fenomen a fost posibil si din cauza artificiilor lansate cu ocazia Revelionului, transmite CNN.

China implementeaza propria tehnologie de reciclare a combustibilului nuclear. China a dezvoltat o tehnologie proprie care va permite reprocesarea combustibilului nuclear deja utilizat. Un proiect ambitios a fost lansat in aceasta tara prin care se intentioneaza construirea unor noi centrale nucleare. Cu ajutorul ultimelor descoperiri aceste centrale vor putea beneficia de combustibil suficient in anii urmatori. Cercetatorii chinezi au lucrat la implementarea acestor tehnologii timp de 24 de ani. Aceasta procedura este una complexa si costisitoare, insa materialul reciclat va putea fi refolosit in aprovizionarea centralelor nucleare. China nu este prima tara care isi dezvolta propriile metode de reciclare a combustibilului nuclear. Franta, Anglia si India au aplicat tehnologii similare, scrie BBC.

Guvernatorul statului New York isi incepe mandatul cu o reducere de 5% a propriului salariu. Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, si-a inceput luni activitatea in noua functie anuntand o scadere cu 5% a propriului salariu, in prezent in valoare de 179.000 de dolari. Aceeasi scadere salariala va fi aplicata si departamentului executiv al statului New York. "Schimbarile vor fi aplicate incepand cu functiile inalte. Vom conduce prin exemple", a declarat Cuomo. "Familiile si oamenii de afaceri de pe tot cuprinsul statului au invatat sa utilizeze mai eficient resursele de care dispun, iar guvernul va proceda intr-un mod similar", a adaugat acesta. Cuomo a fost ales in luna noiembrie pentru functia de guvernator al statului New York, care a fost detinuta in trecut si de catre tatal sau, Mario Cuomo, informeaza AFP.

Coreea de Sud isi inaspreste regulile de combatere a vanatorii ilegale de balene. Cu toate ca vanarea acestora este deja interzisa in aceasta tara inca din 1986, comercializarea balenelor care sunt gasite moarte este inca legala. Noile reguli le solicita pescarilor sa raporteze de urgenta politiei ori de cate ori acestia descopera balene moarte in plasele lor sau la tarm. Aceste masuri au fost luate dupa ce o lunga perioada de timp s-a vehiculat ideea ca pescarii ar profita de o portita existenta in lege pentru a face comert cu balene. Noile reglementari presupun ca, incepand de luni, pescarii sa ofere mostre de carne pentru a fi supuse analizei autoritatilor, urmand ca balenele sa poata fi comercializate numai dupa ce o ampla investigatie va dezvalui imprejurarile in care acestea au murit, relateaza BBC.