Ce alimente te ajuta sa alungi somnul in noaptea de Revelion. Lipsa de energie in noaptea de Revelion poate fi o adevarata problema, in special daca te-ai hotarat sa participi la o petrecere. Pentru a nu risca sa te ia somnul si sa ratezi toata distractia, consuma cat mai multe fructe energizante, precum arahide sau migdale. Arahidele sunt puternic energizante, 100 g de produs uscat dezvoltand in organism, prin metabolizare, circa 650 de calorii. Acestea contin multe substante azotate (pana la 49% din greutatea lor), materii grase constituite in principal dintr-un ulei comestibil, format din acizi grasi nesaturati si substante glucidice (din care amidon pana la 20%). Toate aceste substante reprezentate cantitativ in procente mari sunt responsabile de valoarea energetica foarte ridicata a alunelor, informeaza Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Semintele de in ajuta la digestie. Digestia este intotdeauna un capitol sensibil de sarbatori. Mancarurile grele, pe baza de carne de porc, regimul mai curand sedentar, concentrat in jurul mesei, lasa urme adanci asupra sistemului digestiv. De aceea e bine sa avem la indemana un remediu natural. Semintele de in se remarca prin continutul de vitamina E, saruri minerale, calciu, potasiu, siliciu, fier si fibre alimentare. Fibrele interactioneaza cu asimilarea grasimilor si, cel mai important, stimuleaza digestia. Datorita fibrelor, semintele au efect laxativ, fiind indicate in tratamentul constipatiilor cronice, scrie Click.

Trucuri care te pun pe picioare dupa betie. Aspirina, un mit. Pentru a va simti mai bine, exista cateva solutii: somn de voie, hidratare cu apa minerala si sucuri pentru sportivi, lapte pentru calmarea stomacului, cafea sau zeama de varza care taie greata. Senzatia de mahmureala apare din cauza substantei toxice (acetaldehida), rezultata in urma metabolizarii alcoolului in ficat. Deshidratarea amplifica efectele neplacute, dar nu este factorul principal. Veti resimti mahmureala mai sever daca ati baut mult intrun interval scurt si daca sunteti mai slab. Desi nu se pot face multe pentru a combate starea de rau dupa betie, exista cateva trucuri care sa grabeasca eliminarea "otravei" din organism: suplimente cu cisteina, care combat toxicitatea alcoolului, si hidratare intensiva cu apa minerala si bauturi pentru sportivi, pentru refacerea stocului de minerale, informeaza EVZ.

Ce poate ascunde pofta de dulciuri. Pofta de dulciuri nu ar fi o problema atat de mare daca le-am consuma pe acelea care contin zaharuri cu eliberare lenta, care se gasesc, de exemplu, in fructe. Ele ne asigura un nivel constant de energie, pe o perioada mai lunga. Insa pentru multe persoane, "dulce" inseamna prajituri si bomboane cu zahar alb, rafinat. Acesta face parte din categoria zaharurilor cu eliberare rapida, care ne cresc intr-un timp foarte scurt glicemia, dar care o si scad la fel de rapid. Consumand asemenea zaharuri, care provoaca variatii foarte bruste ale glicemiei, ne expunem riscului de a face diabet, scrie Adevarul.

Tantarii care provoaca malarie prefera persoanele care nu se spala pe picioare. Un grup de cercetatori olandezi a dovedit ca tantarii care provoaca malaria pot fi tinuti la distanta printr-o igiena corespunzatoare. Mai exact, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca insectele sunt atrase intr-o mai mare masura de persoanele care nu se spala cu o anumita regularitate pe picioare, ceea ce permite dezvoltarea unui mediu propice pentru bacterii, scrie Daily Mail. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Wageningen din Olanda, insectele sunt atrase de mirosuri specifice, cum sunt cele care provin de la picioarele murdare. Cercetatorii olandezi cred ca se pot folosi de aceasta descoperire pentru a preveni malaria si alte boli raspandite de catre insecte prin simpla modificare a mirosurilor corporale. "Diferiti compusi inhiba producerea de mirosuri corporale, iar daca folosim aceasta cale putem reduce nivelul in care individul le pare atragator insectelor", a explicat dr. Niels Verhulst. Integral in Gandul.