Obsedati de dieta si de colectionat nimicuri. Stilurile de viata moderne aduc cu ele boli noi: orthorexia, fixatia pentru mancarea extrem de sanatoasa prinde radacini si in Romania, iar sindromul lui Diogene, boala celor care strang lucruri inutile, are multi "adepti" la noi. Se estimeaza ca 10-15% sufera de acest din urma sindrom. Pentru orthorexici, dorinta de a fi sanatosi este dusa la limita. Mananca urmand un plan de dieta strict, relateza EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Cinci beneficii extraordinare ale dansului pentru sanatate. Dansul combina in cel mai placut mod miscarea cu muzica si comunicarea, aducand buna dispozitie si sanatate. In zilele noastre, dansul este una dintre cele mai bune metode de descarcare emotionala, de eliminare a stresului, de slabire dar si de imbunatatire a comunicarii intre parteneri, informeaza Romania Libera.

Ce avantaje le aduce femeilor operatia de apendicita. Indepartarea chirurgicala a apendicelui poate creste sansele femeilor de a ramane insarcinate, potrivit unui studiu publicat recent. Observatia a fost facuta de cercetatorii Universitatii Dundee din Scotia, care au analizat una dintre cele mai mari baze de date medicale din lume, UK General Practice Research Database. Din cele 76.000 de femei care au facut operatia de apendicita, 39% au ramas insarcinate in urmatorii 10 ani, anunta Adevarul.

Fructele "tineretii fara batranete". Sunt foarte apreciate la nivel mondial si, de o buna bucata de vreme, au inceput sa devina cunoscute si pe piata din Romania. Goji, noni sau pomelo sunt fructe exceptionale ca si continut, cu un efect deosebit asupra sanatatii, pe care ti le recomandam sa le incerci. Pomelo Este cel mai mare fruct dintre citrice si are gustul ca al unui grepfrut dulce. Pomelo este apreciat ca fiind un adevarat complex natural, datorita continutului sau de provitamina A, vitaminele B1, B2, B3, B5, B9, C, acid folic, acizi organici, proteine, minerale (calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu si fier). Integral in Libertatea.

Dependenta de mobil. Ce spun psihologii despre ea. O noua fobie si-a facut aparitia in mileniul trei: nomofobia, adica teama ca nu mai ai acces la telefonul tau mobil, fie pentru ca l-ai pierdut, fie ca nu ai semnal intr-o anumita zona geografica. Specialistul nostru, psihologul Andreea Dirzu, iti explica modul in care se manifesta aceasta fobie si care este evolutia ei in societate. Continuarea in Libertatea.