Miracolul care ar putea sa opreasca raspandirea bolii secolului. Un gel antimicrobian, la care de ani de zile se lucreaza intr-unul dintre institutele de cercetari din Franta, ar putea sa se dovedeasca a fi o masura de protectie eficienta impotriva raspandirii virusului HIV (SIDA), a relatat marti media franceza. Dupa succesul inregistrat la testele celulare in laborator, gelul a fost recent testat pe primate, care reprezinta o etapa obligatorie inainte de a se face studii pe oameni. Sase maimute din specia macac, la care s-a aplicat gelul, au fost apoi expuse la o doza mare de virus. Cinci dintre ele au fost complet protejate si nicio urma de HIV nu a putut fi gasita la aceste animale, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Tot ce trebuie sa stii despre bolile frigului. Temperaturile scazute fac ca bolile sa apara in viata ta precum... ciupercile dupa ploaie. Alergia la frig, racelile, durerile reumatice te lasa sleit si fara chef. Iata ce ar trebui sa stii despre aceste neplaceri. Aparatul respirator, oasele, inima si sistemul imunitar sunt cele mai afectate atunci cand frigul aduce temperaturile la limita inghetului. Frigul si alimentatia saraca in legume si fructe proaspete fac ca sistemul nostru imunitar sa fie foarte vulnerabil in fata bacteriilor si a virusurilor. Oricat te-ai infofoli, hainele nu vor fi niciodata un scut intre tine si microbi. Cel mai bine ar fi sa stii care sunt bolile care te pot afecta si cum le poti trata eficient, anunta Adevarul.

De ce te ingrasi in post? Multe persoane constata ca in loc sa devina mai suple in perioada postului, mancand multe alimente vegetale, se aleg cu niste kilograme in plus. Specialistii de la Libertatea pentru femei explica de ce se intampla acest lucru si cum poate fi evitat. Paine, cartofi, dulciuri - o combinatie nefericita. Unii oameni se ingrasa in perioada postului pentru ca atunci cand isi alcatuiesc regimul alimentar zilnic aleg preponderent produse nepriete- noase cu silueta. Mai exact, este vorba despre alimente din faina alba (paine, covrigi, produse de patiserie), dulciuri (gemuri, dulceturi), cartofi, plus un adaos substantial de grasimi vegetale (margarina, uleiuri). Aceasta combinatie predispune la acumularea de kilograme, informeaza Libertatea.

Stiai ca prin sarut poti contacta o serie de boli crunte? Vezi la ce pericole te expui de fiecare data cand ai momente de intimitate! Sarutul este forma elementara de exprimare a afectiunii dintre doua persoane, insa este bine sa fim constiente de faptul ca prin sarut putem sa luam anumite boli sau sa transmitem anumite boli, de care nu stim mereu ca ne afecteaza. Printre aceste boli, se numara herpesul, boala sarutului si sifilisul Herpesurile sunt cauzate de obicei de virusii Herpes simplex. Exista doua feluri de Herpes simplex: tipul 1 care provoaca majoritatea infectiilor orale si aproximativ jumatate din cele genitale si tipul 2 care aproape intotdeauna cauzeaza herpesul genital. Avand in vedere ca localizarea cea mai frecventa a herpesului se afla la nivelul buzelor, aceasta boala se poate transmite foarte usor. Astfel, prin sarut, intram in contact direct cu leziunile si cu saliva infectata si cu siguranta ne putem infecta, scrie Cancan.

Cum sa combati tusea cu un produs dulce. Ciocolata neagra combate eficient tusea obisnuita, sustine o echipa de experti britanici, potrivit carora compusii din cacao diminueaza simptomele tusei acute sau cronice, in urma unui studiu care a inclus 300 de voluntari din 13 clinici, relateaza The Daily Mail Acestora le-a fost administrata de doua ori pe zi teobromina, derivat din ciocolata, timp de 14 zile. La sfarsitul experimentului, 60% dintre voluntari au raportat ca se simt mai bine. Consumul zilnic de ciocolata, conform expertilor, poate ajuta la tusea cronica, fiind suficienta doar o tableta de ciocolata pe zi. Dar de indata ce veti inceta sa o consumati, tusea va reveni, anunta EVZ.