Utile: 3 semne care tradeaza o anemie; Posibilitate revolutionara: Autismul ar putea fi detectat in sange; Matreata? Ce jenant! Uite de ce apare si cum scapi de ea
"Ciocolata tonica", buna pentru creier. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, va recomanda astazi un remediu dulce, 100% natural, ideal pentru intarirea sistemului nervos. Acest remediu exotic isi datoreaza eficacitatea proprietatii mierii de albine de a se combina cu substantele active din plante si de a le potenta astfel efectele medicinale. Mierea transporta mai rapid aceste substante active in tesuturi si penetreaza mai bine decat orice alt aliment bariera de protectie a sistemului nervos. Ingrediente: 30 g seminte de susan macinate, 3 linguri de cacao, 5 g lemn dulce (radacina), 5 g fenicul (seminte), 5 g angelica (radacina), 5 g busuioc, 5 g menta, o lingurita de bitter suedez, doua linguri de unt sau de unt clarificat (unt fiert timp de 20 de minute la foc mic), 200 g miere. Preparare: plantele se macina fin, se amesteca impreuna cu mierea si untul, pana se formeaza o pasta. Aceasta se intinde intr-o tava si se lasa doua-trei zile, pana cand se intareste suficient de mult cat sa poata fi taiata in patratele de 2 cm. Puteti inlocui semintele de susan cu nuca macinata, migdale sau alune. Se consuma 1-5 patratele pe zi, la o ora dupa masa.
Posibilitate revolutionara: Autismul ar putea fi detectat in sange. Oamenii de stiinta ameriᅡcani lucreaza la un nou mod de detectare a autismului inca din primele zile de viata, prin efectuarea analizelor de sange. Conᅡform cerᅡceᅡtarii lor, o serie de gene sunt diferite la copiii cu tulburari de spectru autist. Oechipa de cercetatori de la Spitalul de Copii din Boston, Statele Unite, a descoperit ca exista o serie de gene diferite la copiii cu tulburari de spectru autist fata de ceilalti copii, potrivit site-ului american CNN. Echipa de cercetatori din Boston, condusa de endocrinologul Isaac Kohane, a efectat analize asupra sangelui a 66 de copii autisti si 33 de copii care nu au aceasta tulburare, se arata in studiul publicat in revista medicala "PLOS ONE". Astfel, oamenii de stiinta au descoperit in genele copiilor autisti o serie de trasaturi care nu se regaseau la ceilalti copii. Ei au identificat 55 de gene posibile indicatoare ale tulburarilor de spectru autist la doua treimi din cei 66 de copii. De asemenea, cercetatorii au observat ca unele mutatii ale genelor se refera la abilitatea de invatare a copiilor, iar altele, la imunitate, noteaza Romania Libera.
Matreata? Ce jenant! Uite de ce apare si cum scapi de ea. Matreata, insotita de senzatia de iritare, mancarime, arsura si o tensiune ce provoaca disconfort, este cel mai comun simptom al unui scalp sensibil. Parul are propriul strat de protectie, la nivelul scalpului, alcatuit din celule cu keratina. Stratul cornos actioneaza asemenea unui scut de protectie factorilor termici mecanici. Pe acestui strat se gaseste filmul hidro-lipidic, alcatuit din transpiratie, sebum bacterii. El este asemenea unei mantale de protectie cu ph. 5 - 5.5. Acest film protejeaza pielea de factorii nocivi, deoarece are puterea de a neutraliza partial acidul si substantele alcaline. Daca acest film este distrus, pielea elimina mai multa umezeala si substantele nocive pot patrunde in interiorul ei. Iar pielea "se manifesta" prin usturime, tensiune, roseata si... matreata. Cele mai frecvente cauze si remedii 1. Schimbarile de temperatura. Unul dintre factorii care cauzeaza sensibilitatea scalpului sunt schimbarile de temperatura. Astfel, pe timpul iernii, trecerile de la temperaturile cu minus, de afara, la atmosfera supraincalzita din casa, de la birou etc. nocive pentru scalp. - Cum rezolvi problema. Pentru a preveni aparitia acestor probleme , specialistii recomanda sa folosesti produse hranitoare - sampoane, balsamuri produse de ingrijire care nu necesita clatire. 2. Alegerea produselor de styling si de ingrijire. Este foarte important sa utilizezi un sampon delicat, in cazul in care ai un scalp sensibil, mai ales daca iti speli parul foarte des. Integral in Libertatea.
Unghiile incarnate, tratate fara bisturiu. Unghiile incarnate afecteaza un numar mare de persoane, de la copii, pana la varstnici de 80 de ani. In peste 90% dintre cazuri, problema e provocata de pedichiura gresita (taierea colturilor), dar si de incaltamintea stramta. Zona devine dureroasa si, fara tratament, se poate infecta. Medicul Marius Uscatu, specialist in chirurgia piciorului, spune ca se confrunta cu pana la 500 de cazuri anual, insa interventii chirurgicale face foarte rar. "Sunt impotriva smulgerii unghiei, care e daunatoare. Daunatoare e si sectionarea pe jumatate a unghiei, intrucat exista risc de recidiva". In prima faza, le recomanda pacientilor sa isi schimbe incaltamintea si sa aplice solutii antiseptice. "In cazuri rare fac microinterventii de inlaturare a 2-3 mm din marginea unghiei", precizeaza chirurgul. O alternativa la bisturiu, mai ales in cazul diabeticilor, care au probleme de coagulare a sangelui, este montura aplicata pe unghia incarnata, cunoscuta drept metoda 3TO Sponge, informeaza EVZ.
3 semne care tradeaza o anemie. Netratata, anemia poate duce la probleme grave de sanatate. De aceea, pentru a preveni aparitia unor astfel de complicatii, este bine sa recunosti din timp simptomele bolii. Medicii au descoperit ca exista aproximativ 400 de forme de anemie, majoritatea foarte rare. Afectiunea este caracterizata printr-o reducere sub valorile normale a concentratiei de hemoglobina (celule care asigura transportul oxigenului in organism). In cele mai multe cazuri, problema apare din cauza carentei de fier (anemie feripriva), a carentei de vitamina B12 (anemie megaloblastica), a disfunctiilor glandei tiroide (anemie hemolitica). Dar de vina pot fi si unele boli cronice, pierderile masive de sange sau chiar cancerul. Cu cat este depistata mai devreme, cu atat anemia poate fi tratata mai eficient, anunta Adevarul.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU