Utile: Hepatitele B si C: cum le previi, cum le tratezi; Nu toate fructele sunt bune pentru dieta! Afla care dintre ele te ajuta sa slabesti; Ceasca de sanatate / Bauturi tonice care fac concurenta cafelei; Deviatia de sept, cauza unor dezechilibre grave
Lucrezi noaptea? Ai grija cat si cand mananci! Suntem facuti sa dormim noaptea si sa fim activi ziua. Cand schimbam aceasta ordine a lucrurilor, ceasul biologic se deregleaza si asa apar, in timp, problemele: ne ingrasam excesiv si ne "capatuim" cu fel de fel de boli. Dr. Serban Damian, nutritionist sportiv, spune insa ca putem anula riscurile daca avem mese regulate, ca toata lumea. Ce inseamna asta, concret? "Sfatul meu pentru persoanele care lucreaza noaptea este sa incerce sa nu isi altereze atat de mult alimentatia, incat sa ajunga sa manance doar seara, inainte de a intra la serviciu, si dimineata, cand s-au intors acasa. Sa incerce sa aiba mese regulate, la fel ca toata lumea. Poate parea un pic ciudat sa iei masa de pranz la ora trei noaptea, dar, daca lucrezi pe termen lung in acest regim, poti ajunge sa functionezi in ritmul tau normal", spune dr. Serban Damian, anunta Libertatea.
Nu toate fructele sunt bune pentru dieta! Afla care dintre ele te ajuta sa slabesti. Fructele sunt unele dintre cele mai gustoase si sanatoase alimente, dar sunt recomandate cu moderatie in timpul unui regim de slabire deoarece majoritatea au un continut mare de zahar. Exista insa si fructe delicioase care sunt mai putin dulci si pot contribui la detoxifierea organismului in timpul regimului. "Fructele au un continut mare de apa care ajuta la dizolvarea substantelor toxice si curata tesuturile si in acelasi timp asigura organismului aminoacizi, minerale, vitamine si acizi grasi vitali pentru o stare de sanatate foarte buna", spune nutritionista Kimberly Snyder in cartea Frumusete prin detoxifiere. "Daca fructele va provoaca greata, eructatii, diaree severa, inseamna ca aveti un organism acid sau probleme cu zaharul, care va impiedica sa metabolizati fructele", adauga experta in nutritie, informeaza Romania Libera.
Ceasca de sanatate / Bauturi tonice care fac concurenta cafelei. Pentru a alunga oboseala si pentru a ne inviora, fiecare dintre noi poate avea nevoie de o ceasca de cafea. Exista insa persoane care nu au voie sau nu tolereaza aceasta bautura energizanta. In astfel de situatii, nutritionistii recomanda bauturi preparate din legume, din fructe sau din ceaiuri, care sunt mai sanatoase si, deseori, mai eficiente decat cofeina. La prepararea unei portii de bauturi energizante nu trebuie sa amestecam mai multe sortimente de inlocuitori de cafea. Minola, o bautura preparata din morcovi, si-a capatat renumele de tonic pentru orice varsta. Morcovul este ingredientul-vedeta al acestei bauturi si furnizeaza organismului necesarul de vitamina A pentru o zi intreaga, protejeaza plamanii si contribuie la buna functionare a sistemului respirator, scrie Click.
Slabesti in timp-record cu dieta cu grepfrut. Vrei sa pierzi rapid kilograme bune? Ei bine, dieta cu grepfrut este cea mai indicata. Este o cura de tinut pe termen scurt, adica maximum doua luni si jumatate, si are rezultate spectaculoase. Daca vrei sa arati trasnet in timp-record, cura de grepfrut e cea mai recomandata. Fructul are continut mic de calorii (66-84 de calorii), este extrem de bogat in fibre, are virtuti purificatoare pentru piele si contine din plin vitamina C. Se spune ca fructul contine o enzima naturala care "taie foamea", lucru care insa nu a fost dovedit stiintific. Se mai spune ca ajuta la accelerarea combustiei grasimilor din mancare - o alta afirmatie controversata. Singurul lucru dovedit e aportul nutritional sanatos, precum si faptul ca dieta da totusi roade: sunt femei care au pierdut 20 de kilograme in 75 de zile, anunta Adevarul.
Deviatia de sept, cauza unor dezechilibre grave. Daca ar fi doar o problema estetica, poate ca nu ar insemna mare lucru. Insa deviatia de sept reprezinta cauza unor afectiuni cu consecinte grave pe termen lung. In ultima vreme, am tot auzit multa lume plangandu-se din cauza problemelor de sanatate cauzate de "banala" deviatie de sept. Fie ca e vorba de dureri de cap, fie de sinuzite dese, fie de oboseala cronica, un lucru e cert: respiratia nu se mai produce corect, iar oxigenul nu mai ajunge intr-o cantitate suficienta la creier. Ignorata, aceasta problema se agraveaza in timp. Potrivit statisticilor, peste 80% dintre persoane au deviatie de sept. Ce inseamna asta? Cu alte cuvinte, peretele subtire care desparte cele doua nari ale nasului este usor inclinat intr-o parte, asa incat cele doua cavitati nazale, care ar trebui sa fie perfect simetrice, devin inegale, informeaza Libertatea.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"