7 lucruri bizare despre sex descoperite in studii: Sexul este un domeniu ce starneste tot timpul controverse. Informatiile sunt diverse si colorate, si parca niciodata de ajuns. Tocmai de aceea cercetatorii fac tot felul de studii si ne tin la curent cu noile descoperiri. Top 7 lucruri bizare despre sex descoperite in studii, in Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Cum reduci la jumatate riscul unui infarct in doar 10 minute pe zi: Bolile de inima sunt cauza numarul unu de deces in lume. Insa 80% dintre bolile de inima pot fi prevenite. Studiind cum pot fi reduse consecintele negative ale stilului de viata nesanatos, doctorul Martha Grogan de la clinica Mayo din SUA a descoperit ca doar 10 minute de mers activ pe zi pot scadea riscul producerii unui atac de cord cu pana la 50%, scrie Doctorulzilei.ro.

5 alimente care te hidrateaza pe canicula - La peste 30 de grade Celsius, avem nevoie de cat mai multe lichide. Pe langa apa plata, care uneori se elimina rapid din corp, fara a hidrata tesuturile, specialistii recomanda consumul de fructe si de legume suculente, deoarece acestea asigura necesarul de fluide pentru organism. Pepenele verde poate inlocui o masa pe canicula, scrie Click.

Studiu: problemele cu tiroida, cauzate si de chimicalele din produsele cosmetice. Expunerea la o clasa de substante chimice, folosite pentru fabricarea unei game largi de produse de consum, poate cauza modificari ale functiei tiroidei, conform unui nou studiu. Oamenii au o expunere pe scara larga la substantele perfluorinate, care sunt folosite in producerea tesaturilor, covoarelor si a produselor cosmetice. Aceste substante chimice se descompun foarte lent si parasesc corpul dupa o perioada lunga de timp, potrivit Medlive.hotnews.ro.

Tii dieta si nu reusesti sa slabesti? Portia de mancare pe care o consumati a fost injumatatita, programul de sport a fost intensificat, sfaturile medicului nutritionist sunt urmate si, cu toate acestea, cantarul nu va arata scaderea in greutate la care visati? Doctorulzilei.ro va prezinta cateva posibile motive pentru care nu reusiti sa scapati de kilogramele in plus.

Concediul nu inseamna de fiecare data doar distractie. Poti imbina "utilul cu placutul" daca stii sa profiti de efectele pe care le are marea asupra organismului. Iata ce poti trata cu succes pe litoral. Algele combat celulita - Chiar daca ne ferim de ele atunci cand le vedem in apa, algele actioneaza in favoarea sanatatii noastre. Ele sunt bogate in calciu, fosfor, potasiu, azot, fier, sulf, magneziu , iod si cobalt si au rolul de a elimina toxinele din epiderma si de a combate celulita, scrie Click.