Utile: Crezi ca fumatul te ajuta atunci cand esti stresat? Iata raspunsul surprinzator al specialistilor; Bacteriile intestinale ar putea fi de vina pentru kilogramele in plus; Cinci trucuri ca sa atingi orgasmul in acelasi timp cu partenerul
Bacteriile intestinale ar putea fi de vina pentru kilogramele in plus. Numarul si diversitatea bacteriilor din intestine pot influenta greutatea, sustine un nou studiu. Oamenii obezi au mai putine bacterii si nu foarte variate. "In cazul in care ai mai putine bacterii intestinale si esti deja obez, in decursul anilor vei lua si mai mult in greutate. Este un cerc vicios care ameninta sanatatea", declara Oluf Pederson, cercetator la Universitatea din Copenhaga, Danemarca. Bacteriile intestinale in numar mic pot provoca mici inflamatii care cresc riscul unor boli cronice, cum ar fi cele de inima sau diabetul, noteaza "Huffington Post". "Chiar si persoanele normoponderale care nu au o diversitate a speciilor bacteriene, prezinta un risc crescut de a face aceste boli", sustine S. Dusko Ehrlich, specialist la Centrul INRA pentru cercetari in agricultura, alimente si nutritie din Franta, anunta Adevarul.
Carbunele vegetal calmeaza tusea. Una dintre cele mai simple si mai ieftine metode de terapie este cea cu ajutorul carbunelui vegetal. Pulberea neagra este si astazi utilizata ca leac pentru mai multe probleme de sanatate. Carbunele vegetal are un rol important in atenuarea crizelor de tuse, dar si a celor de astm. Astfel, se umezesc cu apa rece doua linguri cu pudra de carbune si se beau pe parcursul a 48 de ore, de cate doua ori pe zi, dupa fiecare masa. De asemenea, se mai face un amestec dintr-o lingura cu pulbere de carbune cu 150 ml de lapte cald si se bea de doua ori pe zi. Pentru ca are capacitatea de a calma si de a reduce inflamatiile, carbunele vegetal poate fi folosit cu succes si pentru unele afectiuni oftalmologice. Se fac cataplasme din trei linguri cu pulbere amestecate cu apa rece, pana se obtine o pasta. Se pune produsul intr-o bucata curata de tifon si se aplica pe ochi. In locul apei, se poate folosi ceai de tei, informeaza Libertatea.
Stresul ne face nefericiti de 20 de ori pe saptamana. Stresul este cea mai mare problema cu care se confrunta intreaga societate. Incapacitatea noastra de a face fata acestuia ne face sa ne simtim frustrati si anxiosi de 234 de ori pe an, arata ultimele studii. Blocajele din trafic, preocuparile pentru sanatatea noastra sau problemele financiare sunt doar cateva dintre cauzele stresului cu care trebuie sa ne luptam in fiecare zi. Rezultatele studiilor realizate de sociologii britanici arata ca ne simtim slabi si nefericiti de cel putin 20 de ori pe saptamana. Judi James, experta in comportament social, ne sfatuieste sa recastigam controlul asupra lucrurilor marunte, iar problemele mari vor fi mai usor de gestionat, scrie Click.
Cinci trucuri ca sa atingi orgasmul in acelasi timp cu partenerul. Multe cupluri sustin ca sexul este perfect atunci cand ambii parteneri ajung in punctul culminant al actului sexual exact in acelasi timp. Placerea resimtita este foarte mare iar cei doi se simt satisfacuti pe deplin. Orgasmul la femeie este resimtit total diferit de cel al barbatilor, cu toate astea cu putin mai multa atentie si grija fata de partener se poate atinge in acelasi timp, oferind o placere si o satisfactie greu de descris in cuvinte. Mai dificil de prezis este orgasmul feminin insa specialista americana Laura Berman vine cu 5 solutii pentru a ca ambii parteneri sa dobandeasca exact in acelasi timp orgasmul. Nu este obligatoriu sa iasa de fiecare data, sau toate sfaturile specialistei sa functioneze pentru toata lumea, insa atunci cand lucrurile ies asa cum trebuie iti vei da seama ca merita efortul, anunta DoctorulZilei.ro.
Migrenele pot provoca leziuni pe creier. Oamenii de stiinta au descoperit ca migrenele pot afecta pe termen lung structura creierului si chiar creste riscul de leziuni cerebrale. Cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga au luat in considerare sase studii realizate in conditii obisnuite si 13 studii clinice pentru a vedea daca exista o legatura intre migrene si leziunile cerebrale, anormalitati sau schimbari ale volumului creierului. RMN-urile unor pacienti care sufereau de migrene obisnuite sau de migrene cu aura (atunci cand exista simptome inainte de instalarea migrenei propriu-zise) au fost comparate cu cele ale unor oameni care nu aveau migrene. Rezultatul studiului a dezvaluit ca cei cu migrene cu aura prezinta un risc mai ridicat cu 68% de a suferi leziuni ale materiei albe a creierului, comparativ cu cei care nu sufereau de migrene, noteaza "Medical News Today", informeaza Adevarul.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid