Cinci plante care va ajuta sa aveti o sanatate de fier. Plantele va pot vindeca indigestiile, cresc buna dispozitie, ajuta in curele de slabire ori cresc performantele sexuale. Tot ele va pot reduce zaharul si grasimile din sange. Totusi, este nevoie sa le cunoasteti si efectele secundare pentru a le putea folosi corespunzator. Ghimbirul - Beneficii: Ca si usturoiul, ghimbirul are proprietati antibacteriene. El poate reduce crampele intestinale, inflamatiile si durerile. De asemenea, poate preveni greata, senzatia de voma sau raul de masina. Efecte secundare: Unele persoane nu ii tolereaza gustul. De asemenea, exista riscul ca el sa interactioneze cu unele medicamente anticoagulante, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Remedii ciudate care chiar functioneaza: aspirina impotriva acneei sau ceapa pentru durerile de urechi. Unele dintre leacurile auzite par a fi simple inventii menite ne amuze. Insa, chiar daca par absurde sau complet inutile, nu trebuie dispretuite, mai ales ca nu strica sa le incerci. Exista unele remedii care, desi suna ciudat, chiar functioneaza. Unii oameni sunt parca blestemati sa le miroasa picioarele. Am putea crede ca este vorba doar despre barbati, insa nici femeile nu sunt scutite. Mirosul urat al picioarelor are drept cauza niste bacterii care cresc in acea zona, in conditii de umezeala, pe tot parcursul zilei. Acest lucru nu este neaparat un semn al unei igiene indoielnice, desi spalatul este prima linie de aparare impotriva mirosului urat, noteaza "Nature Hacks", anuntaAdevarul.

Afla totul despre detoxifiere holistica si cum sa-ti pregatesti organismul pentru aceasta toamna. Specialistii au descoperit un program de curatare generala a organismului, ideal pentru a ajuta mecanismele interne sa functioneze optim, pentru a apara organismul de toxine, scapa de dependente (zahar, alcool, nicotina), si mai ales face schimbari in stilul de viata (alimentatie si relaxare). "Noutatile pe care le aduce programul de detoxifiere, in aceasta toamna, sunt infuziile de retentie si implantele care completeaza sedintele de hidrocolonoterapie. Prin infuziile de retentie cu cafea, de exemplu, substantele active din cafea sunt absorbite in circulatia port hepatica, prin venele hemoroidale, de la nivelul rectului. si ajung rapid la nivelul ficatului. Aici, ele stimuleaza productia de bila si dilatarea canaliculelor biliare, ce faciliteaza eliminarea compusilor toxici, potentiali cancerigeni, a toxinelor produse de Candida Albicans si a altor paraziti, in intestinul subtire, si de aici, in colon. Alte tipuri de infuzii, pe care le utilizez si recomand, sunt spirulina, musetelul, menta, gheara pisicii. De asemenea, implantele cu probiotice asigura repopularea rapida a colonului, dupa sedintele de hidrocolonoterapie, si prin aceasta se evita efectele neplacute ale unui dezechilibru bacterian, la acest nivel", spune Cristina Mirica, medic specialist in hidrocolonoterapie, informeazaLibertatea.

Bulimia, boala celor care nu se accepta. Caracteristica adolescentelor, aceasta este o tulburare de alimentatie grava, care semnaleaza prezenta unor probleme psihologice importante. "Tinerele care prezinta aceasta tulburare inregistreaza valori extrem de scazute ale stimei de sine, care modifica modul in care propriul corp este perceput, conducand la trairea unor sentimente de neacceptare, de respingere, de vina si chiar de rusine, fata de caracteristici fizice. Aceste fete cred ca sunt neatractive, desi cei din jur le vad ca pe niste persoane cu o greutate normala. Este prezent, de asemenea, si un control scazut al impulsurilor. De aceea, in mod repetat se lasa prada unor episoade in care nu pot controla ingestia de alimente", explica psihologul Cristina Ciuluvica. Specialistul mai spune ca "ingerarea unei cantitati exagerate de alimente este urmata de sentimente de o tensiune nervoasa datorata mai ales sentimentului de vina. Pentru a diminua tensiunea si a regla intr-un fel vina, tanara recurge la voma sau purgative si astfel ciclul se reia", scrieEVZ.

Sase fructe si legume mai sanatoase cu tot cu coaja, tulpina sau frunze. Multi dintre noi le considera resturi alimentare si le arunca, dar specialistii spun ca funzele, tulpinile si cojile anumitor fructe si legume aduc chiar mai multe beneficii decat vegetala in sine. Coaja de portocala. Contine de patru ori mai multe fibre alimentare decat miezul, ceea ce face coaja de portocala un aliat de nadejde pentru digestie si pentru silueta. De asemenea, in compozitia cojii se gasesc cantitati mai mare de tangeritina si nobiletina - substante cu un important potential anticancer, antidiabetic si antiinflamator. De altfel, un studiu realizat in 2004 pe animale arata ca aceste substante pot reduce nivelul colesterolului "rau" (LDL) in sange mai eficient chiar decat medicamentele, anuntaAdevarul.