Utile: De ce le place femeilor sa manance dulciuri. Descoperirea ar putea ajuta la prevenirea si tratarea obezitatii; Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii despre antibiotice; Tratamente cu miere. Vezi ce boli poti sa tratezi; De ce faci negi si cum scapi de ei
Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii despre antibiotice. Rezistenta virusurilor la antibiotice este una dintre cele mai mari probleme ale sistemului sanitar mondial. Bacteriile se lupta sa supravietuiasca si, cu cat sunt mai expuse la antibiotice, cu atat mai multe sanse au sa se adapteze si sa devina rezistente. Din cauza modului gresit in care am folosit antibioticele, majoritatea nu mai functioneaza asa cum trebuie impotriva bacteriilor. Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) vrea sa se asigure ca oamenii sunt informati cu privire la folosirea corecta a antibioticelor si au explicat, pe intelesul tuturor, importanta folosirii corecte a antibioticelor. Antibioticele functioneaza (daca mai functioneaza acum) impotriva bacteriilor, dar nu au niciun efect impotriva unor virusuri cum este cel al racelii sau ale unor infectii respiratorii superioare pe care oamenii le fac in sezonul rece, noteaza "Boston", anunta Adevarul.
Tratamente cu miere. Vezi ce boli poti sa tratezi! Tratamentele cu miere sunt printre cele mai bune tratamente naturiste. Miere de salcam, de tei, de rozmarin - toata gama te imbie, din borcane si sticlute, pe tarabe sau in rafturile magazinelor naturiste. Nu te uita, in primul rand, la culoare, consistenta ori pret. Alege cu gandul la problema de sanatate pe care o ai si vrei sa o tratezi. Pe langa binecunoscutele calitati nutritive, mierea are si virtuti terapeutice exceptionale: Face minuni in cazuri de tulburari digestive si ulcere gastrice, in astenie (stari de oboseala fizica, psihica sau intelectuala), anorexie (lipsa poftei de mancare). Fortifica organismul: il ajuta sa isi revina dupa stari de slabiciune, dupa carente grave si in perioada de convalescenta. Remediaza afectiuni ORL (laringite, tuse) si probleme intestinale si renale (prin efectul antibacterian si antibiotic pe care il are), informeaza Libertatea.
Fasolea reduce riscul de cancer si scade colesterolul rau. Specialistii spun ca fasolea uscata poate fi considerata ca facand parte din grupul "carne, peste, oua, nuci", datorita valorii nutritive ridicate si datorita continutului in proteine. Studiile arata ca fasolea ajuta la reducerea colesterolului, oferind in acelasi timp o nutritie excelenta. Un studiu efectuat la Universitatea din Kentucky a aratat ca dupa numai trei saptamani de aport crescut de fasole s-a redus colesterolul in medie cu 19% si s-a redus riscul de atac de cord cu aproape 40%. De asemenea, din cauza continutului ridicat de fibre, se reduce apetitul pentru alimentele grase mai periculoase. In combinatie cu nuci, seminte si cereale, fasolea formeaza un complex de fibe si de proteine vegetale, scrie DoctorulZilei.ro.
Cum sa-ti schimbi dispozitia: alimentele care te inveselesc. In timp ce o bucatica de ciocolata ti se topeste pe limba, poti, pur si simplu, sa simti cum scapi de stres si cum te invaluie un sentiment binefacator. Oare este doar un truc? Oare si alte alimente iti pot da senzatia de bine? Anumite alimente pot stimula partile care "produc" fericire din creierul tau. Dar nu te bucura prea repede: exista alte alimente care au efectul opus. Asa ca ai grija ce mananci, ne avertizeaza CNN. Ciocolata este un stimulant foarte bine cunoscut. Conform unui studiu, cei care beau o ciocolata calda pe zi bogata in polifenol (echivalentul a 43 de grame de ciocolata neagra) se simt mai relaxati si mai multumiti decat cei care nu au acest aport. "Cacaua impulsioneaza productia de serotonina din creier. Aproape fiecare antidepresiv are ca scop fie cresterea nivelului de serotonina, fie mentinerea aceluiasi nivel de serotonina cat mai mult timp. Ciocolata reuseste acest lucru foarte bine", spune Chris Kilham, etnobotanist, care calatoreste peste tot in lume in cautarea leacurilor naturale, anunta Adevarul.
De ce faci negi si cum scapi de ei. Negii aparuti pe maini nu sunt periculosi, dar daca te deranjeaza poti scapa de ei. Afla de ce iti apar si cum te poti trata, dar si care e diferenta intre neg si alunita. Oriunde ar aparea, negii - se numesc si veruci - sunt rezultatul infectiei cu Papiloma Virusul Uman (HPV). Anumite tulpini provoaca negi pe maini, altele provoaca negi pe talpi, in zona genitala sau in jurul gurii. HPV este cunoscut in special pentru ca duce la cancer de col, dar exista multe tulpini ale virusului, iar cele care provoaca negi sunt diferite de cele care duc la cancer, informeaza Libertatea.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid