Sexul, cea mai buna solutie anti-imbatranire. Cate partide pe saptamana te mentin tanar si sanatos? Expertii britanici au analizat mii de barbati si femei care adora sa faca sex si au constatat ca acesti oameni aratau cu pana la sapte ani mai tineri decat varsta lor biologica. "Persoanele de toate varstele ar trebui sa fie constiente de faptul ca relatiile intime sunt un adevarat izvor de tinerete", spune doctorul David Weeks, fost sef al departtamentului de psihologie la spitalul Royal Edinburgh din Marea Britanie si coordonatorul studiului. Oamenii pe care acesta i-a analizat si a observat ca intineresc vazand cu ochii au declarat in proportie de 50% ca fac amor cu partenerul de trei ori pe saptamana si nu doar de doua ori, asa cum sunt obisnuite cele mai multe cupluri, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum sa faci diferenta intre stres si anxietate. Cu totii am suferit de stres la un moment dat, fie ca a fost vorba de un termen limita la serviciu, un conflict in familie sau o decizie importanta de luat. Mai exista si anxietatea, adica frica aceea care iti strange pieptul si care pare fara sfarsit. Stresul si anxietatea impartasesc multe dintre simptomele fizice. Atunci cand suntem stresati, poate fi dificil sa ne dam seama ce simtim cu adevarat si, mai important, cat de stresati suntem. Exagerarea este o trasatura umana, asa ca, de multe ori, credem ca sentimentele noastre sunt mult mai intense decat sunt. Astfel ajungem sa spunem ca "situatia asta ma face anxios" sau ca "gandul asta imi provoaca un atac de panica", noteaza Huffington Post. Cum ne dam seama ca stresul se transforma in anxietate? "Desi limita dintre stres si anxietate este, deseori, atat de fina incat cele doua stari se confunda, exista trasaturi distinctive pentru fiecare din ele, inclusiv originea lor sau reactiile organismului", potrivit lui David Spiegel de la Universitatea Stanford, SUA, profesor asociat de psihiatrie si stiinte comportamentale. Tot el ne ofera cinci indicii despre cum sa diferentiem intre stres si anxietate, anuntaAdevarul.

Miracle Drink - bautura care distruge cancerul. Miracle Drink este o bautura consumata de chinezi de foarte mult timp, pentru mentinerea unui stil de viata sanatos. Uite cum se prepara! Lui Seto, un bolnav de cancer pulmonar, un celebru nutritionist din China i-a recomandat sa o consume timp de 3 luni, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Seto s-a vindecat de cancer! Este o bautura minune si este atat de simplu de preparat! Pentru a face acest suc, ai nevoie de o sfecla rosie, un morcov si un mar, toate crude. Se spala bine, se taie cubulete, se pun in blender (cu tot cu coaja) cu putina apa plata si sucul se bea imediat, informeazaLibertatea.

Vrei sa scapi de burtica? Iata alimentele minune care topesc grasimea si dezvolta muschii. Un studiu suedez a scos la iveala ca persoanele care conuma multe grasimi polinesaturate (sanatoase) au muschii mai dezvoltati si mai putina grasimi, spre deosebire de cei care mananca alimente bogate in grasimi saturate (nesantoase). Pestele si nucile contin din plin grasimi sanatoase, iar in cazul celor care le consuma des, se depune mai putina grasime in jurul taliei si al organelor interne. Acesta este primul studiu care a scos la iveala ca grasimea pe care o contin anumite alimente nu influenteaza doar nivelul de colesterol si riscul de boli ci si locul de pe corp unde este depozitata grasimea, scrieDoctorulZilei.ro.

Patru inlocuitori "vegetali" ai laptelui de vaca. Pentru cei care nu tolereaza laptele de vaca sau care, pur si simplu, au renuntat la produsele alimentare de origine animala, exista mai multe variante de lapte vegetal. Laptele de soia are un gust usor de boabe de fasole si o textura usor cretoasa. De aceea, pentru unii este greu sa se obisnuiasca cu gustul. Este cel mai popular lapte vegetal si se produce prin inmuierea, zdrobirea si prepararea termica a boabelor de soia, dupa care se extrage lichidul. "Laptele de soia este cel mai bogat in proteine", spune medicul nutritionist Monica Reinagel, din SUA, autoarea "Planului de dieta care scade inflamatiile". "Este singurul comparabil cu laptele de vaca din acest punct de vedere, aducand in organism intre 8 si 11 grame de proteine cu fiecare cana. Proteinele din soia au efect benefic asupra nivelului de colesterol si ar putea fi de ajutor, de asemenea, pentru protectia sistemului osos", completeaza Reinagel, conformAdevarul.

Plantele medicinale pot fi extrem de periculoase. Poate crezi ca plantele medicinale, spre deosebire de medicamente, pot fi administrate oricand si in orice cantitate. Totusi, ar trebui sa te documentezi sau sa intrebi un specialist inainte de a le folosi. Majoritatea plantelor si a produselor naturale nu au efecte adverse, daca sunt consumate conform indicatiilor de pe prospect, in cazul produselor standardizate care se gasesc in comert. Atunci cand sunt achizitionate din alte surse si nu vin cu instructiuni de folosire, ar fi bine sa intrebi un medic sau un farmacist specializat in fitoterapie. Preparatele cu mai multe componente prezente in cantitati mici sunt mai putin periculoase, decat daca folosesti o singura planta. Farmacist Gabriela Stefancu de la Imunostimplafar da ca exemplu sunatoarea, care poate interactiona cu nu mai putin de 200 de medicamente de sinteza, printre care se numara antidepresivele, anticoagulantele sau contraceptivele orale. Astfel, un simplu ceai de sunatoare (mai ales daca este consumat in mod constant) poate scadea eficacitatea medicamentelor, informeazaLibertatea.