De ce nu reusesc unele femei sa ajunga la orgasm. Cele mai bune solutii de la specialisti. Orgasmul feminin se manifesta prin contractii succesive al vaginului si eventual a uterului pe o perioada de cateva secunde. Orgasmul la femei, spre deosebire de barbati, nu este necesar. Rolul lui este sa ajute lichidul spermatic sa ascensioneze spre uter. De aici s-a nascut teoria conform careia atunci cand nu are orgasm, femeia nu doreste, la modul inconstient, sa aiba copii cu acel barbat. Pe de alta parte, orgasmul vine sa puna capat unei stari de excitatie extrema care, daca s-ar prelungi, ar duce la epuizarea creierului, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

La ce e buna ata dentara? Reduce gingivita, dar nu impiedica acumularea tartrului sau formarea cariilor. "Cat de des folosesti ata dentara?" este intrebarea standard rostita de stomatologi. Am fost sfatuiti ca ar trebui sa ne curatam dintii cu ata dentara de doua ori pe zi, la fel cum ne spalam pe dinti. Dar oare stim exact ce beneficii ne aduce acest obicei? Se spune ca ata dentara scade riscul de carii si de boli gingivale prin prevenirea formarii tartrului. Tartrul este, de fapt, o pelicula de bacterii care se formeaza pe dinti cu ajutorul carbohidratilor pe care ii consumam. Daca aceste bacterii sunt lasate sa se inmulteasca, vor reusi sa strapunga dintele, conducand la carii. Tartrul incepe sa se formeze in minutul in care ai scapat de el, dar daca nu este indepartat cu regularitate poate conduce la gingivita, adica la inflamarea si sangerarea gingiilor. Un studiu care s-a efectuat pe parcursul a 26 de ani in Norvegia, a descoperit ca dintii inconjurati de gingii inflamate erau de 46 de ori mai inclinati sa se deterioreze si sa cada, decat dintii inconjurati de gingii sanatoase, anuntaAdevarul.

La ce pericol de expui daca porti gresit lentilele de contact. Lentilele de contact purtate peste opt ore pe zi, chiar si 14 ore, reprezinta un adevarat pericol pentru sanatatea ochilor nostri. Ele impiedica oxigenarea ochilor, fenomen care, in timp, ar putea duce la pierderea vederii, avertizeaza oftalmologii, citati de Daily Mail. Lentilele de contact actioneaza ca o bariera fata de rezerva de oxigen din mediul inconjurator, deci purtarea lor prelungita poate lipsi corneea de oxigen. Organismul compenseaza acest lucru creand noi vase de sange peste cornee pentru a asigura o rezerva de oxigen, ceea ce duce la neovascularizarea corneana. Daca simptomele nu sunt descoperite la timp, ochii vor fi acoperiti cu vase de sange, iar acest lucru opacizeaza corneea si, in cazuri rare, pot ameninta vederea, avertizeaza specialistii. Renuntarea la lentile de contact poate duce la disparitia vaselor de sange si la remisia acestei afectiuni, desi in cazuri severe, cand vasele de sange au crescut in exces, desi acestea dispar ulterior, pot lasa cicatrice, informeazaClick.

Ce pot face caisele pentru sanatate. Bogate in betacaroten, vitaminele B3, C si E, in fibre si zaharuri simple, dar si in oligoelemente precum: magneziu, potasiu, fosfor, fier, calciu, fluor, brom ori cobalt, caisele furnizeaza energie organismului si regleaza procesele care sustin ritmul somn-veghe, ce sunt perturbate de multe ori de stresul cotidian. Hipertensivii, mai ales cei care au probleme pe fondul sensibilitatii la sodiu, ar trebui sa consume in mod regulat caise. Datorita nutrientilor pe care ii contin, aceste fructe sunt benefice pentru sanatatea inimii. Betacarotenul si licopenul protejeaza colesterolul LDL de oxidare, iar astfel, pot fi prevenite anumite boli de inima, scrieDoctorulZilei.ro.

Cinci dintre cele mai ciudate alergii: reactia la apa sau la propriii hormoni. Cand sistemul imunitar considera ca ceva este foarte periculos pentru organism, ajunge sa atace substanta straina pentru a ne apara. Asa se declanseaza alergiile. Insa, uneori, corpul uman reactioneaza si impotriva unor substante care nu reprezinta vreun pericol pentru sanatatea noastra, cum ar fi apa, o bautura rece sau chiar propriii hormoni. Exista opt grupe de mancare ce reprezinta peste 90% din reactiile alergice ce afecteaza oamenii, potrivit Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA. Cele opt grupe sunt: laptele, ouale, arahidele, nucile, pestele, crustaceele, soia si graul. Totusi, unii oameni reactioneaza la niste alergeni destul de neobisnuiti. "Live Science" ne prezinta cinci dintre cele mai ciudate alergii, anuntaAdevarul.