Cinci beneficii dovedite ale berii. Berea, bogata in vitamine si minerale, este benefica pentru sanatate, iar cercetatorii au constatat, printre altele, ca previne maladia Alzheimer, regleaza echilibrul hormonal si este un excelent balsam pentru par. Berea contine toata gama de aminoacizi esentiali, substante minerale cum ar fi fosfor, iod, magneziu si potasiu, fiind de asemenea bogata in calciu. In acest sens, un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Tufts din Statele Unite, efectuat in 2009, a relevat faptul ca un consum moderat de bere protejeaza densitatea minerala a oaselor. Pentru a obtine cele mai mari beneficii pentru sanatate, cercetatorii recomanda consumul de bere nepasteurizata, deoarece pasteurizarea reduce valoarea nutritionala prin inlaturarea componentelor "vii". Cel mai bun tip de bere este cel nefiltrat, deoarece filtrarea elimina drojdia, bogata in vitamina B, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Tulburarea de somn care este mai frecventa decat depresia. Oricine poate spune despre o persoana care sforaie ca huruie precum o drujba. Foarte putini stiu insa ca sforaitul puternic vine la pachet cu apneea de somn, o tulburare respiratorie implicata in problemele de sanatate. Apneea este o intrerupere a respiratiei cu o durata de minim 10 secunde, putand ajunge pana la 2-3 minute. Aceasta este cauzata de ocluzia cailor aeriene superioare in timpul somnului, cand musculatura faringelui si a limbii se relaxeaza. In aceasta situatie, baza limbii vine in contact cu "omusorul", in termeni medicali - uvula, cu palatul moale si cu peretele posterior al faringelui, realizand astfel obstructia cailor respiratorii. Un om care sefera de apnee poate avea pe parcursul unei nopti pana la cateva sute de pauze in respiratii, lucru care conduce la reducerea nivelului de oxigen din sange. Mai exact, organele vitale, in special inima si creierul, primesc o cantitate insuficienta de oxigen, cea ce explica variatiile de ritm cardiac si de tensiune arteriala in timpul somnului, anuntaAdevarul.

Efectul pe care capsunele il au asupra psihicului uman. Fructe dulci si aromate, capsunile sunt un desert delicios, cu proprietati curative extraordinare. Nu numai ca te pot ajuta in curele de detoxifiere, dar capsunile reprezinta o sursa serioasa de vitamine pe durata anotimpului cald. Cercetatorii de la o Universitate din Londra au desemnat recent capsunele ca fiind fructele ce aduc fericirea. Oamenii de stiinta britanici au realizat un sondaj in cadrul caruia 86% din respondenti au declarat ca le trezeste fericire simplul gand ca savureaza o farfurie mare cu capsuni. Cercetatorii au si o explicatie pentru acest fapt: capsunele sunt fructele care trezesc la viata cele mai frumoase amintiri. Acelasi studiu arata ca in clasamentul fructelor care ne fac fericiti mai sunt incluse merele, bananele si prunele, informeazaClick.

Care sunt alimentele care contin hormoni si ce efecte au asupra organismului? Carnea de pui gigant, laptele de vaca si soia sunt pline de hormoni feminini care grabesc dezvoltarea copiilor. Fetele intra devreme la pubertate, baietilor incep sa le creasca sani. Fenomenul "mutatiilor" a fost observat imediat dupa Revolutie, o data cu intrarea in tara a puilor gigant "de la americani", care au stricat echilibrul hormonal al copiilor. Doctorii avertizeaza insa ca nu doar puiul de crescatorie duce la efeminare, ci si laptele de vaca nepasteurizat, mezelurile, soia, prezenta astazi in toate formele si alimentele posibile, dar si naturistele aparute peste noapte, scrieDoctorulZilei.ro.

Fructele care te scapa de kilogramele in plus. Vara este sezonul in care te poti bucura de fructe proaspete din belsug. Este si cazul nectarinelor. Sunt dulci, moi, gustoase si au numeroase beneficii pentru sanatate. Iata care sunt acestea! Pulpa galbena a nectarinelor este bogata in flavonoide, in special carotenoide. Acesti antioxidanti tin cancerul si alte boli la distanta. Totodata, si vitamina A, vitamina C si beta-carotenul previn aparitia cancerului, in special cel oral. Nectarinele contin potasiu si fibre. Aceste substante nutritive pastreaza inima sanatoasa. Totodata, fibrele mentin nivelul colesterolui bun si regleaza activitatea intestinelor. Antioxidantii care se gasesc in nectarine lupta impotriva radicalilor liberi din celulele corpului. Radicalii liberi care se formeaza dupa expunerea la soare pot fi usor eliminati daca incluzi nectarine in dieta, anuntaAdevarul.

Asa te feresti de toxiinfectiile alimentare. Pe langa problemele cauzate de expunerea prelungita la soare, toxiinfectiile alimentare completeaza lista afectiunilor specifice verii. Care sunt simptomele, cum le poti trata - toate aceste informatii le poti citi in numarul de iulie al revistei "Click! Sanatate!". Des intalnite pe perioada sezonului estival ca urmare a temperaturilor ridicate ce favorizeaza multiplicarea bacteriilor, toxinfectiile se numara printre bolile digestive acute care pot sa ne afecteze sanatatea pe termen lung. "Boala este cauzata de diferitele bacterii sau virusuri cu care sunt contaminate produsele lactate, dar si cele din carne sau peste. De asemenea, poate aparea si ca urmare a consumului de fructe si legume care sunt stropite cu substante chimice", explica prof. dr. Mioara Rizescu, conformClick.