Utile: Beneficiile consumului moderat de whisky; "Boala mainilor murdare". Transmitere si vindecare; Legatura dintre bolile gingiilor si cancerul de san. Cum este posibil?
"Boala mainilor murdare". Transmitere si vindecare. Este o maladie care atinge mai ales persoanele adulte, si care se transmite prin consumul de apa sau de alimente contaminate direct cu persoana infectata. Simptomele sunt serioase - din fericire, exista tratament! Hepatita A, sau boala manilor murdare, poate avea evolutie beninga sau mai grava. Virusul hepatitei A se transmite prin alimente sau apa contaminata cu materiile fecale ale unei persoane infectate. Cea mai buna metoda de preventie este spalarea mainilor inainte de masa si vaccinarea contra bolii. Infectia cu hepatita A este provocata de un virus, care persista in mediul inconjurator si care rezista procesului de procesare (preparare) al alimentelor. Spre deosebire de hepatita B si C, hepatita A nu are evolutie cronica si este arareori mortala, dar poate provoca simptome extrem de neplacute, dureroase chiar, afectand calitatea vietii, anunta Click.
Legatura dintre bolile gingiilor si cancerul de san. Cum este posibil? Femeile varstnice care sufera de infectii gingivale sunt expuse unui risc mai ridicat cu 14% de a se imbolnavi de cancer mamar in comparatie cu celelalte femei, potrivit rezultatelor unui studiu realizat, recent, de un grup de cercetatori americani, informeaza Reuters. Specialistii au aratat ca riscul de aparitie a cancerului mamar este si mai mare la femeile cu infectii gingivale care obisnuiesc sa fumeze sau au fumat in ultimii 20 de ani, desi au subliniat ca inca nu cunosc motivele legaturii dintre cele doua boli. "Explicatia ar putea fi ca aceste caracteristici sunt corelate cu altceva ce cauzeaza atat infectiile gingivale, cat si cancerul de san", a spus specialistul care a coordonat studiul, Jo Freudenheim, profesor de epidemiologie si sanatatea mediului, la School of Public Health and Health Professions de la Universitatea din Buffalo, New York, informeaza DoctorulZilei.ro.
Bauturi alcaline care echilibreaza PH-ul organismului. Corpul uman este foarte acid dimineata, de aceea este indicat sa alegi bauturi alcaline, care sa iti echilibreze PH-ul. Vezi cum le poti prepara. In timpul noptii, organismul se curata de toxine, de aceea PH-ul este foarte acid dimineata, potrivit blognaturalnews.com. In loc sa bei cafea sau ceai, in momentul in care te trezesti, este mai indicat sa alegi sucuri alcaline, pentru ca, pe langa faptul ca iti dau energie, reduc inflamatia si calmeaza iritatia stomacului. In plus, se prepara foarte usor! Bauturi alcaline pe baza de ghimbir, lamaie si cayenne Daca vrei sa iti cureti organismul de toxine si sa iti intaresti metabolismul, bea dimineata un suc natural din ghimbir, lamaie si cayenne. Ghimbirul si lamaia contin compusi care iti ajuta digestia si reduc greata. Toate trei ajuta sistemul imunitar, iar capsacina din cayenne reduce inflamatia si calmeaza durerea, scrie Libertatea.
Beneficiile consumului moderat de whisky. Consumul moderat de alcool ne face sa avem parte de sarbatori frumoase, insa o bautura in mod special aduce si o serie de beneficii sanatatii. Despre ce licoare bahica sa fie vorba? Nu, nu ne referim la sampanie, ci la whisky. Iata care sunt beneficiile pe care le are asupra sanatatii! Antioxidantii care se regasesc in whisky imbunatatesc sanatatea creierului si ajuta la o mai buna circulatie a sangelui. Drept urmare, si memoria devine mult mai buna daca whisky-ul este consumat cu moderatie. In plus, scotch-ul contine si etanol, despre care cercetatorii au aratat ca ar juca un rol important in aducerea aminte a unor date specifice si in plasticitatea sinaptica. Colesterolul este oprit sa se depuna in sistemul cardiovascular, ati ghicit, de... whisky. Aceaasi bautura indeparteaza excesul de colesterol din organism, iar peretii arterelor devin relaxati, reducandu-se astfel riscul obstructiilor, care conduc, de altfel, la producerea accidentelor vasculare, anunta Unica.ro.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid