Ce se intampla in corpul tau cand consumi menta. Menta este delicioasa si are numeroase beneficii pentru organism. Vezi ce se intampla in corpul tau cand o consumi. Un studiu citat de msn.com a aratat ca persoanele care au mirosit menta la fiecare doua ore au slabit aproximativ 3 kilograme. Dar nu doar silueta are de beneficiat de pe urma acestei plante. De sute de ani este folosita pentru tratarea a numeroase boli, deoarece face minuni pentru organism. Indigestia si gazele reprezinta doua dintre cele mai neplacute probleme pe care le poti avea. Daca te confrunti cu ele, bea ceai de menta, deoarece imbunatateste circulatia bilei prin stomac si grabeste digestia. Cand te simti epuizata, inlocuieste cafeaua cu menta. Un studiu recent a aratat ca oamenii care mesteca guma au o memorie mai buna si sunt mai energici decat cei care nu fac asta. Daca ti se pare ca mintea ta nu functioneaza bine, mesteca o guma sau bea un ceai de menta si vei vedea ca mintea ta va functiona mai bine, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

"Boala mainilor murdare". Transmitere si vindecare. Este o maladie care atinge mai ales persoanele adulte, si care se transmite prin consumul de apa sau de alimente contaminate direct cu persoana infectata. Simptomele sunt serioase - din fericire, exista tratament! Hepatita A, sau boala manilor murdare, poate avea evolutie beninga sau mai grava. Virusul hepatitei A se transmite prin alimente sau apa contaminata cu materiile fecale ale unei persoane infectate. Cea mai buna metoda de preventie este spalarea mainilor inainte de masa si vaccinarea contra bolii. Infectia cu hepatita A este provocata de un virus, care persista in mediul inconjurator si care rezista procesului de procesare (preparare) al alimentelor. Spre deosebire de hepatita B si C, hepatita A nu are evolutie cronica si este arareori mortala, dar poate provoca simptome extrem de neplacute, dureroase chiar, afectand calitatea vietii, anuntaClick.

Legatura dintre bolile gingiilor si cancerul de san. Cum este posibil? Femeile varstnice care sufera de infectii gingivale sunt expuse unui risc mai ridicat cu 14% de a se imbolnavi de cancer mamar in comparatie cu celelalte femei, potrivit rezultatelor unui studiu realizat, recent, de un grup de cercetatori americani, informeaza Reuters. Specialistii au aratat ca riscul de aparitie a cancerului mamar este si mai mare la femeile cu infectii gingivale care obisnuiesc sa fumeze sau au fumat in ultimii 20 de ani, desi au subliniat ca inca nu cunosc motivele legaturii dintre cele doua boli. "Explicatia ar putea fi ca aceste caracteristici sunt corelate cu altceva ce cauzeaza atat infectiile gingivale, cat si cancerul de san", a spus specialistul care a coordonat studiul, Jo Freudenheim, profesor de epidemiologie si sanatatea mediului, la School of Public Health and Health Professions de la Universitatea din Buffalo, New York, informeazaDoctorulZilei.ro.

Bauturi alcaline care echilibreaza PH-ul organismului. Corpul uman este foarte acid dimineata, de aceea este indicat sa alegi bauturi alcaline, care sa iti echilibreze PH-ul. Vezi cum le poti prepara. In timpul noptii, organismul se curata de toxine, de aceea PH-ul este foarte acid dimineata, potrivit blognaturalnews.com. In loc sa bei cafea sau ceai, in momentul in care te trezesti, este mai indicat sa alegi sucuri alcaline, pentru ca, pe langa faptul ca iti dau energie, reduc inflamatia si calmeaza iritatia stomacului. In plus, se prepara foarte usor! Bauturi alcaline pe baza de ghimbir, lamaie si cayenne Daca vrei sa iti cureti organismul de toxine si sa iti intaresti metabolismul, bea dimineata un suc natural din ghimbir, lamaie si cayenne. Ghimbirul si lamaia contin compusi care iti ajuta digestia si reduc greata. Toate trei ajuta sistemul imunitar, iar capsacina din cayenne reduce inflamatia si calmeaza durerea, scrieLibertatea.

Beneficiile consumului moderat de whisky. Consumul moderat de alcool ne face sa avem parte de sarbatori frumoase, insa o bautura in mod special aduce si o serie de beneficii sanatatii. Despre ce licoare bahica sa fie vorba? Nu, nu ne referim la sampanie, ci la whisky. Iata care sunt beneficiile pe care le are asupra sanatatii! Antioxidantii care se regasesc in whisky imbunatatesc sanatatea creierului si ajuta la o mai buna circulatie a sangelui. Drept urmare, si memoria devine mult mai buna daca whisky-ul este consumat cu moderatie. In plus, scotch-ul contine si etanol, despre care cercetatorii au aratat ca ar juca un rol important in aducerea aminte a unor date specifice si in plasticitatea sinaptica. Colesterolul este oprit sa se depuna in sistemul cardiovascular, ati ghicit, de... whisky. Aceaasi bautura indeparteaza excesul de colesterol din organism, iar peretii arterelor devin relaxati, reducandu-se astfel riscul obstructiilor, care conduc, de altfel, la producerea accidentelor vasculare, anuntaUnica.ro.