Cele mai bune leacuri din camara. Usturoiul te scapa de negi Desi sunt inestetici si uneori durerosi, negii nu reprezinta o problema majora de sanatate. Si, de cele mai multe ori, trec de la sine. Dar dureaza! Te poti infecta cu virusul care provoaca negi (Human Papilloma Virus) venind in contact, pur si simplu, cu o persoana infectata sau cu obiecte pe care aceasta le-a atins. Virusul se dezvolta rapid si este extrem de contagios. Perioada de incubatie este, si ea, lunga. Verucile (negii, cum se mai numesc) pot aparea dupa cateva saptamani sau dupa cateva luni de la infectare, iar evolutia bolii este influentata de PH-ul pielii, de uscaciunea ei sau de eventualele traumatisme pe care le-a suferit, scrie Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Ai fost respins la un interviu de angajare! Te invatam cum poti sa afli ce nu le-a placut la tine Obtinerea unui feed-back poate fi o misiune dificila pentru candidati. Recrutorii sunt niste persoane foarte ocupate si, de obicei, destul de sensibile cand vine vorba de oferirea de feed-back unor persoane pe care nu le cunosc foarte bine. Totodata, nu vor sa-si justifice deciziile in fata unor candidati care probabil ca sunt nervosi sau iritati. Prin urmare, recrutorii ignora adesea cererile de feed-back venite din partea candidatilor pentru ca nu vor sa dea nastere la discutii. Recrutorii trebuie sa fie convinsi ca merita sa-ti ofere feed-back. Asadar, trimite-le un mesaj de genul: "desi sunt dezamagit ca nu m-ati selectat pentru jobul la care am aplicat, as aprecia daca as putea primi feed-back sincer din partea voastra, pentru ca imi doresc ca, pe viitor, sa ajungem sa lucram impreuna", integral pe Libertatea.

Acneea, o afectiune care lasa urme fizice si psihice. Terapia care o poate vindeca, fara cicatrici si fara pastile Acneea afecteaza 650 de milioane de oameni la nivel global, de la tineri aflati la pubertate, pana la adulti, si se numara printre cele mai jenante boli, cu un impact emotional mare. De altfel, acneea se regaseste in top 5 boli de piele care atrag stigmatizarea si in top 10 boli generale care atrag discriminari, potrivit unui studiu recent publicat in Journal of the American Academy of Dermatology. Desi este o infectie bacteriana, acneea se poate trata si prin alte metode decat cu antibiotice, medicamente care au un impact pe termen lung asupra sistemului imunitar, digestiv si la nivelul intregului organism. Acelasi efect de sterilizare a zonei pe care il au antibioticele se poate obtine, astazi, printr-o terapie de ultima generatie: terapia cu lumina albastra, informeaza Doctorul Zilei.

Vrei sa porti ghetele care te-au scos din iarna asta si la anul? Reguli sfinte care vor prelungi viata incaltarilor tale Usuca-le la temperatura camerei - Mai intai, cand iesi din casa trebuie sa fie bine curatate, date cu crema si ceruite. Acestea produse le vor face mai rezistente la factorii extern. In zilele cu zapada poti folosi ceara de albine, uleiuri si alte produse de ingrijire speciale care se gasesc in magazinele de profil, chiar si pentru incaltamintea din piele intoarsa. Incaltamintea uda trebuie lasata sa se usuce natural, la temperatura camerei. Pudra de talc, suc de ceapa sau otet - Se mai pot folosi solutii facute in casa, care curata eficient petele lasate de zapada. Acestea se pot curata cu suc de ceapa. Iata cum procedezi: taie o ceapa in doua si se freaca locurile afectate cu partea interioara. Daca ai cizme de piele intoarsa si s-au udat, tapoteaza zonele respective cu un prosop curat, dupa care aplica un strat de pudra de talc. Lasa-le asa peste noapte si a doua zi inlatura pudra uscata cu o perie moale, informeaza Libertatea.

Tehnici pentru a depasi tristetea Psychologies: Cu ce depresii vin romanii la dvs. in cabinet? Dana Anghel: As spune ca depresia ia forme aparent foarte diverse. La o privire mai atenta, insa, vedem usor ca ele converg spre ceva comun... Depresia slabeste insasi vitalitatea noastra, centrul nostru vital, izvorul care ne da forta de a depasi greutatile, indiferent ca schimbarea manifesta este legata de nervozitate, iritabilitate, apatie sau de oboseala inexplicabila. Avem prea multe ganduri pesimiste, sentimente de inutilitate, dificultatea sau chiar imposibilitatea de a ne concentra, o stare de "rau" greu de definit sau de alte simptome. Tehnica WOOPn- WOOP vine de la wish, outcome, obstacle, plan (dorinta, rezultat, obstacol, plan). Intr-un experiment, participantii care au folosit tehnica WOOP au reusit in final sa reduca comportamentul indezirabil (au renuntat sa mai manance junk food sau dulciuri), fata de cei care doar si-au propus un scop si au fost lasati sa aleaga maniera de implementare a acestuia, scrie Psychologies.