Utile: Ce simti in timpului unui infarct; Exercitii pentru maini si degete pe care toti cei care lucreaza la calculator trebuie sa le faca; Asa previi cancerul la san
Ce simti in timpului unui infarct. Daca stiti care sunt semnele care tradeaza un infarct, sansele sa ramaneti in viata cresc considerabil. Medicii detaliaza sapte manifestari la care sa fiti atenti: 1. Amortirea bratelor sau a picioarelor. Desi acest simptom este adeasea cauzat de lezarea unui nerv sau de artrita, amortirea membrelor poate fi si un semn al infarctului. 2. Greata. Starile de greata care vor culmina cu voma si paloarea sunt alte semnale de alarma. De obicei, aceste stari sugereaza o tulburare digestiva, dar pot prevesti si un atac de cord. Daca aceste stari sunt insotite si de o durere puternica in piept trebuie sa apelati cat mai repede la medic. Mai mult pe Doctorul Zilei.
Exercitii pentru maini si degete pe care toti cei care lucreaza la calculator trebuie sa le faca. Utilizarea cu precadere a degetelor si miscarile repetitive sunt principala cauza a bolilor degenerative din zona mainii. De aceea, este important sa faci zinlic exercitii pentru maini si degete pentru a preveni afectiunile lor. Poti sa le faci in pauzele de munca, daca lucrezi la birou. 1. Strange pumnul. Strange pumnul si, apoi, desfa din nou incet degetele. Repeta exercitiul de 10 ori cu fiecare mana. Acest exercitiu te va ajuta sa scapi de incordare si amorteala. Integral pe Libertatea pentru femei.
Adevaratul motiv pentru care esti mereu balonat. Mananci sanatos si faci miscare, dar te balonezi dupa fiecare masa? Balonarea este un simptom comun al sindromului colonului iritabil. Se estimeaza ca in tarile occidentale, una din zece persoane sufera de sindromul colonului iritabil, oameni tineri, pana in 50 de ani, in special femei. Potrivit Institutului National American de Sanatate, diagnosticul de sindrom al colonului iritabil este pus in cazul in care disconfortul abdominal apare de cel putin trei ori pe luna, fara nicio justificare. In plus, acest sindrom nu reprezinta o boala in sine, ci o suma neplaceri abdominale, ceea ce il face sa fie o afectiune sub-diagnosticata, scrie Doctorul Zilei.
Cum sa scapi rapid de vanatai. 1. Cataplasme din frunze de varza. Frunzele de varza pot fi folosite pentru a atenua durerile si a reduce inflamatia. Incalzeste in apa fierbinte frunzele cele mai verzi, de la care ai scos inainte nervurile, apoi le storci si le intinzi cu un facalet. Pune cateva frunze pe vanataie si leaga-le cu un bandaj, schimband cataplasma la cateva ore. De asemenea, poti sa zdrobesti frunzele de varza fara nervuri cu sticla, le pui pe vanataie si le legi cu un bandaj ca sa nu cada. Se pot lasa toata noaptea. 2. Comprese cu cartofi. Fierbe un cartof cu tot cu coaja, curata-l si amesteca-l cu doua lingurite de miere si un pic de apa. Aplica compozitia pe vanataie si las-o sa actioneze pentru cateva ore. Citeste mai mult pe Click! Sanatate.
Opt tipuri de oua gustoase si benefice pentru sanatate. Ouale de gaina sunt cele mai consumate, insa nu trebuie sa uitam ca exista si alte tipuri la fel de gustoase si de benefice pentru sanatate. Poate sunt mai greu de achizitionat sau mai scumpe, insa din cand in cand putem face o schimbare si, la micul dejun, sa ne delectam cu un ou de rata, de curcan si de ce nu de strut. 1. Oul de rata. Ouale de rata sunt adevarate delicatese, fiind de obicei consumate alaturi de trufe sau de sparanghel. Pot fi gatite si simplu, cu putina smantana si paine prajita sau se pot fierbe tare. Sunt echivalentul a doua oua de gaina. Totusi, trebuie sa tineti cont de faptul ca au un continut mai mare de grasime si au de trei ori mai mult colesterol. 2. Oul de gasca. La fel ca ouale de rata, si cele de gasca sunt foarte bogate in grasimi. Acesta este motivul pentru care sunt cel mai des folosite in retete de prajituri, scrie descopera.ro.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?