De ce apar iritațiile vara și cum pot fi prevenite. Așa numita “iritație la căldură” sau sudamina apare atunci când corpul transpiră mai mult decât de obicei, astfel explicându-se faptul că ea este întâlnită mai frecvent în timpul lunilor de vară sau în timpul vacanței într-un climat călduros. Reacția este cauzată de blocarea și inflamarea glandelor sudoripare în condiții de căldură și umiditate ridicată. Problema poate apărea, de asemenea, și în lipsa unor temperaturi ridicate, de exemplu în cazul persoanelor care se află în odihnă la pat pe perioade mai lungi de timp, potrivitDoctorul zilei.

utileFoto: Hotnews

Gheaţa: pericolul din cuburile de gheaţă. Cuburile de gheaţă sunt cea mai populară soluţie de a păstra băuturile reci, în special în lunile călduroase de vară. În general, în ţările dezvoltate, autorităţile reglementează calitatea apei potabile, stabilind un număr maxim admis de bacterii la fiecare centimetru cub, precum şi anumiţi parametri chimici şi microbiologici. Astfel, cuburile de gheaţă produse cu apă de la robinet ar trebui să fie sigure pentru consum. Din păcate aparatele de refrigerare individuale nu sunt controlate, astfel că apa poate să fie contaminată în timpul procesului de îngheţare, potrivitCSID.

Dieta recomandată pentru persoanele cu colon iritabil. Sindromul colonului iritabil este o tulburare inconfortabilă caracterizată prin modificări dramatice ale mişcărilor intestinale. Unii oameni experimentează diaree, în timp ce alţii au constipaţie. Crampele şi durerile abdominale pot face ca activităţile de zi cu zi să devină insuportabile. Alimentele bogate în fibre, cum ar fi fructele, legumele şi cerealele integrale sunt hrănitoare şi contribuie la prevenirea constipaţiei. Elimină orzul, secara şi grâul din dietă pentru a vedea dacă problemele gastrointestinale se îmbunătăţesc, potrivitDescopera.

Depresia postnatală: ce este, cum se manifestă și cum scapi de ea. Depresia postanală este un dezechilibru chimic tratabil, la fel ca si depresia clinică. O parte a femeilor, dar şi a bărbaţilor trec prin momente de tristeţe după naşterea copilului, iar modul în care li se schimbă viaţa nu face acele momente mai uşor de suportat. Se poate trata cu ajutorul medicamentelor, dar şi prin consiliere. În cazurile în care depresia nu se manifestă într-un mod foarte puternic, simpla consiliere şi ajutorul din partea familiei poate fi de ajuns pentru a trece mai uşor peste stările depresive, potrivitLibertatea.

Care sunt cele mai bune asocieri alimentare. Uneori, nu este atât de important ce mănânci, ci ce combinații alimentare faci. Anumite alimente vă vor ajuta să asimilați mai mulți nutrienți. Iată câteva exemple: Spanacul și căpșunele Din cauza PH-ului stomacului, va fi greu de absorbit fierul din plante. În această situație, ne poate ajuta vitamina C. Aciditatea sa va transforma fierul într-o variantă mai absorbabilă. Prin adăugarea a doar 100 mg de vitamina C, fierul va fi absorbit de 4 ori mai mult! Altă combinație fantastică este ardei roșu și fasole boabe neagră, potrivitGazeta de Sud.