Ce să mănânci că să eviți cariile. Acestea sunt alimentele care îți salvează dinții. Pentru a stimula producția de salivă, este necesar să consumi multe alimente bogate în fibre, precum fructe, nuci și legume. Cele mai bune sunt merele, bananele, varză de Bruxelles și perele. Consumă mai multe cereale integrale. Conțîn vitamine de tipul B și fier. În plus, cerealele sunt bogate în magneziu, un mineral care ajută la absorbția calciului și la întărirea dinților. Mănâncă mai des fructe de mare dacă vrei să obții mai multă vitamina D din alimentație, potrivit Click Sanatate.

SanatateFoto: Colaj foto

Diabetul de tip 2 şi atacul de cord silenţios. Cum putem afla că un astfel de eveniment cardiac a avut loc. Se numeşte atac de cord silenţios. I se poate întâmpla oricui, dar persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au un risc mai mare. Este posibil ca persoana căreia i se întâmplă să nu simtă nimic sau să aibă semne vagi precum arsuri la stomac sau dureri ciudate. Semnele pot fi atât de mici încât să nici nu fie băgate ăn seamă sau considerate ca fiind parte a înaintării în vârstă. Dar atacul de cord este o treabă serioasă, indiferent dacă are semne evidente sau nu, potrivit Adevărul.

Medicamentele expirate: când le poţi lua, când să le arunci. Data de expirare nu indică într-adevăr un punct la care medicamentul nu mai este eficient sau nu a devenit sigur pentru utilizare. Autorităţile medicale americane declară că medicamentele expirate sunt sigure, chiar şi cele care au expirat cu ani în urmă. O excepţie rară la aceasta poate fi tetraciclina, dar raportul este controversat în rândul cercetătorilor. Este adevărat că eficacitatea unui medicament poate scădea în timp, dar o mare parte din potenţa iniţială rămâne încă la un deceniu după data de expirare, potrivit CSID.ro.

Ficatul gras sau steatoza hepatică. Boala care avansează lent și poate duce la complicații grave sau cancer. Netratată corect și la timp boala poate duce la ciroză sau la hepatocarcinom, mai ales dacă este cauzată de infecția cu virus hepatitic C sau B sau/și de consumul de alcool. În literatura medicală există două tipuri ale acestei afecțiuni: steatoza alcoolică ( determinată de consumul de alcool și steatoza non-alcoolică (independentă de consumul de alcool). În plus, atunci când steatoza hepatică non-alcoolică este asociată și cu o inflamație, boala se numește steatohepatită non-alcoolică, scrie doctorulzilei.ro.

Ce să mănânci că să scapi de balonare. Deshidratarea, un consum prea mare de alimente și menstruația sunt principalele cauze. Iată ce alimente trebuie să incluzi în alimentație pentru a scapă de problema. Avocado - Este sărac în zahăr și o sursă bună de fibre, ceea ce îți ajută digestia și îți oferă o senzație de sațietate. Castraveți - Conțin multă apă și quercitina, un antioxidant ce are abilitatea de a trata balonarea. Kiwi - Conține actinidina, un component ce previne balonarea și alte probleme digestive, potrivit Click Sănătate.