Oncolog: „Un bărbat din zece va dezvolta, la un moment dat, cancer de prostată“. Cancerul de prostată este cea de-a treia cauză de deces în rândul bărbaţilor, după cancerul pulmonar şi cel colorectal. Anual, 6.000 de noi cazuri sunt diagnosticate în România. De aceea, orice bărbat cu vârsta de peste 50 de ani sau chiar de 45 de ani, în cazul celor care au persoane diagnosticate cu cancer de prostată în familie, ar trebui să facă anual testele specifice CP – un tuşeu rectal şi o analiză de sânge pentru determinarea valorii antigenului specific prostatic - PSA, potrivit Adevărul.

SanatateFoto: Colaj foto

Cele mai comune greșeli de dietă pe care le faci de Sărbători! Urcatul pe cântar în fiecare dimineață ar putea părea ca cea mai bună modalitate de a vă urmări greutatea. Dar acest lucru poate fi de fapt rău pentru tine și kilogramele tale. Nu este un secret faptul că Sărbătorile sunt o mină de aur când vine vorba de preparete calorice și delicioase. Insa dacă îți vei nota ce ai de gând să mănânci în ziua respectivă, este o primă mișcare ce te va ajuta, potrivit Click Sănătate.

Abdomen perfect: alimente, exerciţii, motive pentru care nu scapi de grăsime. Adevărul poate fi dureros uneori, dar exerciţiile nu sunt suficiente pentru a obţine un abdomen plat, iar o dietă sănătoasă te poate ajuta să ajungi mai uşor la rezultatele mult dorite. Alimentele care conţin fibre ajută la eliminarea balonării, antioxidanţii accelerează eficienţa rutinei abdomenului şi proteinele ajută la menţinerea unui metabolism sănătos. Migdale. Aceste delicioase şi versatile nuci conţin proteine şi fibre, dar şi Vitamină E, un antioxidant puternic, potrivit CSID.ro.

Bolile hepatice nu dor decât în stadiile finale. Nu este nevoie să detoxifiem noi ficatul, el are capacitatea de a se curăța singur. În schimb, are nevoie de o dietă echilibrată, în care să se regăsească fructe, legume, proteine și carbohidrați. Virusurile hepatice (A, B, C și altele) îi afectează funcțiile. Pentru hepatita A și B există însă vaccinuri. Hepatita C este cea problematică. Pentru ea, nu există vaccin. Infectarea se face prin sânge, prin ace contaminate și, câteodată, prin sex neprotejat, potrivit doctorulzilei.ro.

Nu puteţi ţine post dacă suferiţi de aşa ceva. Ce spun medicii. Postul ne aduce o mare varietate de fructe, legume, salate, deci multe fibre. Persoanele care suferă de intestin iritabil se pot balona, pot avea crampe sau scaune diareice. Cei care sunt constipați mai mereu se pot simți mai bine în post mai ales dacă vor consuma și o cantitate adecvată de lichide. Persoanele cu pietre la colecist trebuie să evite să consume grăsimile vegetale, la fel cum le evită și pe cele animale. Iar pacienții cu funcție hepatică bună pot ține postul fără nicio problemă. Cei care suferă de ciroză nu recomand să țină postul o perioada îndelungată, potrivit Click Sănătate.