Cum pot să îmi ajut copilul în alegerea unei cariere? Decizia de a începe studiile universitare imediat după terminarea ciclului liceal este o hotărâre importantă pentru copilul tău, fiind cea care defineşte, de regulă, şi meseria pentru care va opta. Ca părinte, întotdeauna îţi doreşti tot ce este mai bun pentru copilul tău, iar rolul care îţi revine este acela de a oferi suport şi îndrumare. Hotărârea decisivă a drumului profesional va fi luată de el în funcţie de reflexia personalităţii şi a visurilor sale. Este de preferat ca orice opţiune să fie discutată împreună și nicidecum impusă, pentru ca alegerea finală să fie luată exclusiv de copilul tău, scrie Libertatea.

utileFoto: Colaj foto

Secretul pentru o siluetă de vis! Două mese pe zi, la fel de eficiente pentru slăbit. Doar două mese pe zi sunt mai indicate pentru a pierde în greutate, spre deosebire de recomandarea de a consuma mai puţin, dar de cinci ori pe zi, arată rezultatele unei cercetări recente. Specialiştii au observat că rezultatele privind pierderea kilogramelor sunt mai evidente dacă se consumă doar două mese pe zi, chiar dacă acestea presupun aceeaşi cantitate de calorii ca şi cele cinci mese luate la intervale mai mici de timp, scrie Adevărul.

Ce trebuie să știm despre acetaminofenul (”popularul” paracetamol). Acetaminofenul (popularul paracetamol) este un medicament folosit pe scară largă de mii de pacienți în lume și este administrat pentru combaterea durerii și febrei. În același timp, cercetătorii din numeroase țări au continuat să studieze efectele ”banalului” medicament cu efecte analgezice (reducerea durerii) și antipiretice (scăderea febrei) și au descoperit că medicamentul preferat de mii de persoane are și alte calități terapeutice, scrie Click.

Pierderea dinţilor, o problemă majoră a românilor. Pierderea unuia sau a mai multor dinţi poate influenţa semnificativ diferite aspecte legate de nivelul calităţii vieţii şi interacţiunea socială a persoanelor. Studii internaţionale arată că înainte de efectuarea unui implant pacienţii semnalează dificultăţi de a mânca (78%), de a zâmbi sau a râde şi sunt stânjeniți în contexte sociale (53%), scrie Descoperă.ro.

9 lucruri mai puțin cunoscute despre anemie. Oboseala accentuată este un simptom comun mai multor boli, unele chiar grave. Însă de cele mai multe ori, oboseala accentuată este primul semn al anemiei. Principalele simptome ale anemiei sunt pierderea poftei de mâncare, apariția amețelilor, a zgomotelor în urechi, constipație, dureri de cap, paloarea accentuată a tegumentelor, bătăi puternice ale inimii, paloarea feței, amețeală, scrie Doctorul Zilei.