Proteine din vegetale. Cele mai bune surse dacă nu vrei să consumi carne. Cereale precum quinoa, hrișcă, mei, boabele de năut, mazăre ori linte, tofu și lapte de soia plus semințele de floarea soarelui, de lucernă, de in, de dovleac sau de susan sunt adevărate „bombe” de proteine vegetale. Două sute de grame de linte gătită, spre exemplu, conține 18 grame de proteine, mai mult decât o pulpă de pui, în timp ce 200 de grame de quinoa – 8 grame de proteină, cam cât un ou fiert tare. O persoană sănătoasă, arată specialiștii, ar trebuie să consume 0,8 g proteine pe kilogram corp pe zi, potrivit doctorulzilei.ro.

SanatateFoto: Colaj foto

Uite ce pățești dacă nu te hidratezi. Este suficient să pierzi 1,5% din apa pe care o conţine corpul tău pentru a te simţi deshidratat. Iată şapte dintre efectele pe care organismul tău le resimte atunci când nu are suficientă apă: Respiraţie urât mirositoare. Cuprinşi de activitatea cotidiană, uneori uităm să mai bem apă. Nu este deloc bine, pentru că se deshidratează până şi gura. Astfel, volumul normal de salivă scade, iar bacteriile proliferează, cauzând o respiraţie urât mirositoare. Piele uscată. Prima parte a corpului care va simţi consecinţele unei hidratări necorespunzătoare este pielea, scrie Click.

Iată cum poți dormi mai ușor în nopțile caniculare de vară. Iată ce trebuie să faci dacă vrei să ai parte de un somn odihnitor în nopțile călduroase de vară, conform Independent: Pune-ți așternuturile de pat în congelator pentru câteva minute – dacă nu ai suficient loc, e suficient să îți pui perna sau pijamalele. Ai grijă să le pui întâi într-o pungă. Înainte de culcare, hidratează-te cu o cremă pe bază de aloe vera, pe care să o fi ținut în prealabil în frigider. Umple o sticlă cu atomizor (poate chiar una mai veche de parfum) cu apă rece și ține-o lângă pat, scrie Unica.ro.

Alimentul care previne atacul vascular cerebral. Iată cele mai bune motive pentru care este bine să consumați curmale zilnic. Sunt foarte bogate în fier. Avem nevoie de fier, pentru că așa este stimulată producția de celule roșii și hemoglobină în organism. Ele oferă oxigen sângelui nostru. Fierul este foarte bun în special pentru copii, anemici și gravide. 100 grame de curmale vor furniza 11% din doza zilnică recomandată de fier, scrie doctorulzilei.ro.

Vaccin antigripal creat artificial, mai bun decât cele de pe piață. Cum funcționează aplicația care l-a produs. O echipă de oameni de știință de la Universitatea Flinders din Australia a creat un soft capabil să "gândească" de unul singur noi medicamente și vaccinuri. Forma de inteligență artificială se numește SAM (Search Algorithm for Ligands) și a creat deja primul său vaccin. Toate vaccinurile alese de SAM au fost testate în laborator pe celule umane, pentru a se vedea dacă funcționează. Au fost testate inclusiv pe animale, iar rezultatele au fost mult peste așteptări, potrivit Libertatea.