Destinaţii turistice ideale pentru luna noiembrie. Berna. Capitala Elveţiei este traversată de râul Aare, iar arhitectura veche a clădirilor conferă oraşului un aer pitoresc. Berna găzduieşte, printre altele, turnul medieval Zytglogge, construit la începutul secolului al XIII-lea, Grădina Trandafirilor şi un muzeu de artă dedicat pictorului Paul Klee.Totodată, fizicianul Albert Einstein a locuit mai mulţi ani în Berna, iar apartamentul în care a stat între anii 1903 şi 1905 poate fi vizitat de turişti, notează Descoperă.ro

UtileFoto: Colaj foto

Osteoporoza, afecțiunea gravă care îți fragilizează oasele. Când apare și de ce. Datele statistice arată că femeile pierd în medie 5-7% din masa osoasă în primii trei ani de după instalarea menopauzei. Femeile slabe sunt la risc să facă osteoporoză. Ereditatea are și ea un rol important. Printre factorii de risc controlabili sunt: fumatul și carența de calciu și vitamina D. Totodată și excesul de alcool este asociat cu pierderea osoasă și cu riscul de fracturi. Nu în ultimul rând, tulburările de alimentație precum sunt anorexia și bulimia pot genera probleme asupra sănătății oaselor, scrie Doctorul Zilei.

Cele mai frecvente boli contagioase ale copilăriei. Cunoscută şi ca pojar, rujeola este una dintre cele mai contagioase boli ale copilăriei. Virusul prin care se transmite poate fi contractat pe cale respiratorie (strănut, vorbire, tuse) şi prin contactul cu obiectele contaminate. Copilul bolnav este contagios începând cu 5 zile înainte de erupţie şi 5 zile după apariţia acesteia. Copilul cu rujeolă are simptome precum: febra mare (40°C), starea generală de rău, durerile de gât, vărsăturile, lipsa poftei de mâncare, potrivit Click.

Cum te pot îmbolnăvi colanţii: 6 riscuri la care te expui. Deshidratare acută a pielii. Pielea ţi se descuamează frecvent? Când ajungi acasă şi îţi dezbraci colanţii, aceştia sunt acoperiţi de cojiţe albe, rămăşiţe ale pielii tale? De la senzaţiile neplăcute până la dermatitele atopice nu mai e decât un pas, iar lipsa hidratării şi „viaţa petrecută în colanţi” vor accelera nedorit acest proces. Colanţii, mai ales cei pe care îi foloseşti la antrenamente, îţi pot provoca mâncărimi supărătoare, tulburându-ţi liniştea şi agresând pielea, conform Diva Hair.

Medicul Mihaela Bilic: adevărul despre alergii și intoleranțe și cum ne influențează acestea dieta. În momentul în care spui că 1 din 10 oameni au alergii, lași senzația că alergia e mai degrabă o normalitate, ceva atât de frecvent încât trebuie luate măsuri de Sănătate publică. Apoi erau prezentați principalii 5 alergeni din România, identificați empiric de respectiva asociație pe baza unui chestionar!? Pe lângă ușurința cu care sunt lansate astfel de afirmații, se face o confuzie gravă între alergii și intoleranțe, a spus medicul Bilic potrivit Doctorul Zilei.