Crezi că te încălzește? Iată ce ți se întâmplă, de fapt, dacă bei alcool și ieși în frig. În ciuda senzaţiei de euforie şi de căldură pe care le aduce, alcoolul nu este o soluţie pentru a vă încălzi când staţi în frig. „Dacă bei tărie, ai senzaţia că te încălzeşti pentru că alcoolul dilată vasele din piele şi atunci mai mult sânge ajunge în partea superficială, în tegumente. De la această vasodilataţie, oamenii au senzaţia subiectivă de căldură. La frig însă, vasele noastre de sânge se contractă pentru a menţine căldura în interior. Alcoolul interferează cu acest mecanism iar cei care consumă alcool în frig pierd accelerat căldura din corp fără a conştientiza ce se întâmplă”, sunt explicaţiile medicului Eugen Hriscu. Astfel, creşte riscul de degerături şi chiar de deces, arată Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Îţi este mereu foame şi sete? Ai grijă! 4 simptome comune care pot indica apariţia diabetului. Diabetul este una dintre cele mai dificile boli, asta pentru că aduce pacientului complicaţii în momentul în care în organism apare orice altă afecţiune. Medicii susţin că diabetul oferă semne pacienţilor care l-ar putea trata încă din primul stadiu. Una dintre cele mai comune simptome ale diabetului este setea excesivă, însoţită de urinarea excesivă. Vederea înceţoşată este unul dintre cele mai comune simptome ale diabetului nediagnosticat şi, uneori, primul indiciu observat. Persoanele cu diabet sunt adeseori obosite pentru că sistemul lor endocrin are probleme cu arderea glucozei, potrivit Click pentru Femei.

Istoria crudă a măsurării durerii. De-a lungul timpului, cercetătorii au creat diferite tehnici şi metodologii pentru a măsura durerea. Durerea reprezintă o constantă a vieţii umane, aceasta luând multe forme. Indiferent de atitudinea filozofică faţă de aceasta, acceptare sau respingere, de-a lungul timpului au existat oameni care au vrut să creeze modalităţi cât mai exacte de a o măsura. Una dintre primele metode de măsurare a durerii îi aparţine lui Maximilian von Frey, adept al şcolii de psihofizică, din secolul XIX, care folosea testarea cu fire de păr de cal. Aceste fire aveau mărimi şi grosimi diferite şi erau folosite pentru a înţepa pielea. Folosind mai multe fire, von Frey determina presiunea necesară obţinerii unei reacţi. Metodele psihofizicii au stat la baza unor tehnici moderne de măsurare a durerii. În prezent, metodele de măsurare a durerii au fost adaptate subiectivităţii acestei experienţe, cercetătorii şi medicii folosind diferite scale de măsurare pentru a determina durerea resimţită de către pacienţi, notează Descoperă.ro.

Gadgeturile futuriste de la Samsung: ce ne propune divizia de experimente a gigantului. Cu doar câteva zile rămase până la CES 2020, giganți din tech se înghesuie să anunțe creații din ce în ce mai interesante și originale. În această categorie, intră și câteva proiecte futuriste de la Samsung. La fel cum Google are Project X pentru proiecte mai deosebite, în cadrul Samsung există divizia C-Lab. Acea echipă are ca scop remedierea unor probleme complexe prin intermediul unor metode neobișnuite. SelfieType te ajută să tastezi în neant în fața smartphone-ului, în timp ce camera frontală de la mobil îți interpretează mișcările degetelor. Astfel, nu mai trebuie să pui mâna pe telefon când vrei să răspunzi la un mesaj sau un email și ești murdar pe mână. În cazul în care te confrunți cu pierderea părului, există Becom. Acest dispozitiv aparent simplu folosește o serie stufoasă de tehnologii pentru a-ți scana scalpul și firele de păr, cu scopul de a-ți sugera cea mai bună soluție la problema ta particulară, scrie Playtech.ro.

Cinci trucuri pentru a nu mânca exagerat de Revelion. Psihologul Angela Nuțu, vicepreședintele Asociației Române de Hipnoză, prezintă câteva reguli speciale pentru a evita mâncatul excesiv în noaptea de Revelion. Evită să nu mănânci o zi întreagă pentru că seara ai în plan să mergi la petrecerea de revelion. După masa festivă, încearcă să împarți între invitați mâncarea care rămâne și evită să păstrezi un surplus inutil de mâncare pe care vei ajunge să-l consumi excesiv în urmăroarele zile. Mănâncă cât mai conștient. Este de așteptat ca mesele în familie și discuțiile lungi să îți acapareze atenția și să ajungi să mănânci mai mult decât ai nevoie, potrivit Libertatea.