Semnele prevestitoare de accident vascular cerebral pot apărea și cu o lună înainte. La ce să fii atent. Principalele simptome ale accidentului vascular cerebral sunt: slăbiciune bruscă resimţită în mână, picior, ori într-o singură parte a corpului pierderea bruscă a vederii, a simţurilor, ori pierderea capacităţii de a înţelege vorbele altcuiva, vedere întunecată într-un singur ochi pierderea echilibrului, însoţită de vărsături durere bruscă de cap, puternică, însoţită rapid de pierderea cunoştinţei ameţeli inexplicabile, potrivit Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Ştiinţa a confirmat. Zahărul modifică structura creierului în doar 12 zile, acţionând precum drogurile. Mai precis, zahărul duce la modificarea structurii circuitului din creier asociat cu procesarea recompenselor. În momentul în care o persoană învaţă ceva nou sau experimentează ceva plăcut, în creier este activat sistemul de recompensare. Cu ajutorul substanţelor naturale din creier, anumite zone comunică între ele pentru a ajuta persoana respectivă să înveţe şi să repete comportamente care îmbunătăţesc cunoaşterea şi starea de bine, conform Descoperă.

Atenție: fiecare gram de alcool în plus te îmbătrânește. Medicii britanici au analizat 11.600 de voluntari cu vârste cuprinse între 45 și 81 de ani, care obișnuiau să consume alcool în mod regulat, de-a lungul unei perioade de cinci ani. Cei care obișnuiau să bea zilnic câte o bere sau un pahar de vin prezentau, după doi ani, semne vizibile că organele lor interne se micșorează. Însă cei care depășeau cu doar un gram această limită își îmbătrâneau creierul cu 0,02 ani (echivalentul a 36 de ore), notează Click.

Câte kilograme este sănătos să pierzi într-o lună. Specialiștii susțin că o slăbire rezonabilă pe parcursul unei luni este undeva la cinci kilograme, iar acest obiectiv se poate atinge cu o dietă strictă. Aproape jumătate de kilogram pierdut pe zi este echivalent cu 3.500 de calorii. Pentru a pierde un kilogram pe săptămână, trebuie să renunți la 1.000 de calorii pe zi, adică să tai din caloriile ingerate prin mâncare și să arzi mai multe calorii prin exerciții fizice, scrie Libertatea pentru femei.

Cât e normal să dureze gripa? Dr. Rodica Tănăsescu: ”O gripă prelungită poate duce la pneuomonie sau miocardită”. Miocardita. Deşi este un caz rar, miocardita poate fi provocată de gripă sau răceală şi poate să apară la copii sănătoşi cât şi la adulţi. Miocardita este o boală cardiovasculară caracterizată printr-o inflamare a miocardului, care duce la insuficienţă cardiacă rapidă. Alte simtome sunt dificultăţiile respiratorii, acumulare de lichid în jurul gleznelor şi dureri în piept la respirare, notează Doctorul Zilei.