Coșurile de pe spate și corp – de ce apar și cum le putem preveni. Printre principalii factori implicați în apariția acneei, indiferent de zona corpului, se numără îngroșarea sau Hiperkeratinizarea pielii și obstrucția foliculilor glandelor sebacee. Și unele boli asociate cu producția excesivă de hormoni, în special androgeni, pot determina apariția acneei, care poate reprezintă în unele cazuri o caracteristică a multor tulburări endocrine, incluzând boala ovarului polichistic, sindromul Cushing, hiperplazia adrenală congenitală, tumorile secretoare de androgeni și acromegalia, potrivit Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Cum apare insuficiența respiratorie acută și ce este de făcut. Ce este insuficiența respiratorie acută? O boală a aparatului respirator, insuficiența respiratorie acută poate apărea în cazul unei acumulări de fluid în sacii de aer ai plămânilor, care poate afecta eliberarea oxigenului în sânge și, pe cale de consecință, transportul acestuia la organe. Astfel, insuficiența respiratorie acută nu afectează doar plămânii, ci întregul organism, relatează Diva Hair.

Cum ştim că ne-am vindecat de gripă şi la câte zile ne putem întoarce în comunitate? Prof.dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, a declarat la emisiunea Marius Tucă Show că, dacă am avut gripă, ne putem întoarce în comunitate după ultimul episod febril, respectiv la 7 zile de la debutul bolii. “Întâi apare durerea de cap şi febra 39-40 de grade, imediat apar durerile de muşchi şi de articulaţii şi omul se simte ca şi când ar fi bătut, această simptomatologie culcă persoana respectivă la pat, pur şi simplu. Ăsta este diagnosticul clar de gripă”, a spus doctorul potrivit Descoperă.ro

Simptome neobișnuite ale cancerului de sân pe care majoritatea femeilor le ignoră. Simptome neobișnuite ale cancerului de sân. O nouă aluniță. În timp ce aluniţele sunt mai frecvent asociate cu un risc crescut de cancer de piele, acestea pot fi, de asemenea, un indiciu pentru cancerul de sân. Rezultatele unui studiu la care au luat parte 89.902 de femei, cu vârsta între 40-65 de ani, au arătat că acelea care aveau cele mai multe aluniţe din grup au avut un risc de 13% mai mare de cancer de sân, relatează Doctorul Zilei.

Totul despre prima vizită la stomatolog a copilului tău. E recomandat ca bebeluşii să vadă un medic dentist în termen de şase luni de la primul dinte apărut sau până la vârsta de un an. Chiar dacă de cele mai multe ori părinţii sunt surprinşi de acest sfat, pentru că dinţii de lapte durează şi până la 12 sau 13 ani, trebuie să se stabilească obiceiuri orale bune cât mai devreme. Medicul dentist învaţă părinţii şi copiii cum să se spele în mod corect pe dinţi şi cum să aleagă alimentele bune pentru sănătatea orală, potrivit Click.