Aleargă o oră și scapă de gripă și viroze. Cercetătorii francezi au studiat beneficiile alergatului în aer liber şi au descoperit că acestea sunt incredibile! Oxigenarea organelor interne stimulează funcţiile cognitive, măreşte puterea de concentrare, stimulează memoria şi accelerează metabolismul. Trei reprize de alergare de câte o oră pe săptămână întăresc sistemul imunitar şi ne feresc de bolile de sezon, în special afecţiuni pulmonare şi ale căilor respiratorii, potrivit Click.

UtileFoto: Colaj foto

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic 4 ceşti de cafea. Raportul, în care s-au analizat date despre 22.000 de oameni din opt ţări, diagnosticaţi cu MetS, arată că un consum de trei până la patru ceşti de cafea pe zi este asociat cu un risc cu 25% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2, comparativ cu numai două ceşti de cafea sau niciuna în decursul a 24 de ore, notează Descoperă.ro

Cum dai burta jos după 40 de ani. Burta nu este un blestem, ci rezultatul alegerii de a sta mai mult pe canapea, dar și de a spune de prea multe ori „DA” alimentelor procesate. În adolescență, metabolismul arde caloriile mai ceva ca un motor Diesel, iar greșelile de alimentație, o bere în plus, o amandină în miez de noapte sau o porție de cartofi prăjiți cu mujdei, nici nu clintesc acul cântarului. „Metoda simplă prin care putem să ne menținem o greutate sănătoasă este să respectăm orele de masă și regulile de combinare”, relatează Doctorul Zilei.

Cum tratezi naturist petele de bătrâneţe. Oţet de mere cu ceapă. Amestecă oţet de mere cu sucul unei cepe şi aplică-l direct pe piele, în zona afectată. Petele vor fi reduse drastic. Pentru un efect mai rapid, poţi consuma în acelaşi timp, de două ori pe zi, o cană de oţet de mere diluat în apă în care mai poţi adăuga puţină miere. Aloe vera este şi ea un remediu bun al petelor de bătrâneţe, fiind binecunoscută deja pentru efectele benefice asupra pielii deteriorate şi lipsite de vigoare. Petele vor dispărea într-o lună dacă aplicaţi sucul de la aloe direct în zonele afectate, de două ori pe zi, potrivit Click.

Care este mecanismul molecular care face ca unele persoane să fie matinale? Unele persoane au anumite mutaţii care fac ca ritmul lor cicadian să fie redus la doar 20 de ore, ceea ce îi transformă în persoane matinale. „Multe persoane cu tulburări de somn au modificări ale proteinelor lor responsabile de ceasul biologic”, explică dr.Carrie Partch, profesor de Chimie şi Biochimie al UC Santa Cruz, notează Descoperă.