Utile: 5 sfaturi pentru un somn odihnitor în timpul pandemiei; Sfaturi utile să rămâi sănătos cât timp stai în casă
Sfaturi utile să rămâi sănătos cât timp stai în casă. Nutriționista Alison Smith crede că spațiile închise ne scad pofta de mâncare, de aceea ar trebui să consumăm proteine atât la micul dejun, cât și la prânz și cină, iar între mese putem degusta niște preparate din ou, atâta timp cât facem și puțină mișcare (n.r. cel puțin 30 de minute de mers sau de flotări, genuflexiuni și abdomene). Este esențial ca în meniu să existe doza ideală de vitamina D și C (n.r. persoanele peste 65 de ani trebuie să ia 10 micrograme de vitamina D zilnic), scrie Click.
O aplicaţie le permite oamenilor să afle dacă au luat contact cu purtători ai coronavirusului. Ministerul Sănătăţii din Israel a lansat o aplicaţie destinată telefoanelor inteligente care le permite oamenilor să afle dacă au luat contact cu purtători ai coronavirusului. „Este un instrument tehnologic dezvoltat pentru a permite oricui să afle rapid şi precis dacă a avut contact cu o persoana infectată. Singurul mod prin care putem opri coronavirusul este să ne protejăm pe noi şi pe cei apropiaţi", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii din Israel, relatează Descoperă.
Usturoiul, cel mai bun medicament natural împotriva răcelii și armă combustibil pentru imunitate. Cât și cum trebuie consumat. „Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activa substanta. Acesti compusi sunt cunoscuti de foarte multa vreme pentru efectele lor terapeutice: scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului rau, efect anti microbian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea racelilor, stimularea imunitatii (ca si alte plante similare, hrean, ceapa etc.)”, explica medicul nutritionist Corina Zugravu, conform Doctorul Zilei.
Verdeţurile de primăvară îţi întăresc imunitatea. Leurda. Sora mai mică a usturoiului, are o aromă mai uşoară, detoxifiază la fel de mult şi e plină de vitamine. Se consumă cel mai bine în salate, însă dă aromă de usturoi şi mâncărurilor. Usturoiul verde. Are proprietăţi antivirale şi antifungice, este un antibiotic natural recunoscut, întăreşte imunitatea, scade colesterolul rău şi detoxifiază organismul. Urzicile. Au proprietăţi diuretice, antianemice, remineralizante. Conţin vitminele A, B2, C şi K, fier, magneziu, calciu, siliciu etc. Se spune că „schimbă sângele” şi revigorează organismul după o iarnă grea, scrie Click.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”