Adevarul: Patru metode pentru o digestie usoara
Dieta alimentara moderna, in aparenta echilibrata din punct de vedere caloric, e sursa unor probleme digestive care ne dau mari batai de cap, spun nutritionistii. Si aceasta pentru ca alimentele contin o cantitate insemnata de substante chimice si aditivi alimentari, iar acesti amelioratori de culoare, de gust si de aroma ingreuneaza digestia. Mai mult, produsele care se gasesc astazi pe piata sunt lipsite de nutrienti, factori esentiali in mentinerea sanatatii. Cei care se confrunta cu problemele digestiei dificile au insa la indemana cel putin patru terapii blande, naturiste, fara efecte secundare, care sa ii scape de necaz.
Argiloterapia ofera o solutie destul de simpla - este vorba de "apa de argila", preparata dintr-o lingurita de praf de argila si o jumatate de pahar de apa. Licoarea se bea dimineata. Tratamentul dureaza 15-20 de zile.
Dietoterapia recomanda acestor bolnavi alimente care regleaza digestia: anumite fructe (ananas, zmeura, coacaze, portocale, grepfrut, struguri, precum si sucul acestora), legume crude, folosite in diferite preparate (salate, aperitive si ciorbe sau sub forma de sucuri extrase din macris, ridiche neagra, ceapa, dovlecei, patlagele rosii si telina), "apa de orez", preparata din 20 g de orez fiert, timp de 10 minute, intr-un litru de apa (se bea fara restrictii pentru ca inlatura balonarile). De asemenea, compotul de prune si smochinele sunt renumite pentru eficienta in reglarea tranzitului intestinal.
Integral in Adevarul.

VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon