Adevarul: Substantele toxice din cosmetice, risc pentru sanatate
Produsele de ingrijire corporala si infrumusetare ascund substante chimice periculoase pentru sanatatea noastra. Cremele, sampoanele, gelurile de dus sau pasta de dinti, toate contin chimicale responsabile cu iritatii ale pielii, cu reactii alergice sau chiar cu aparitia cancerului. Din pacate, majoritatea celor care le folosesc zilnic sunt confuzi in legatura cu "ingredientele" continute de ele. Un studiu britanic arata ca 99% din consumatori vor sa primeasca informatii mai exacte despre produsele folosite.
Ingredientele toxice prezente in produsele de ingrijire corporala si in cosmetice sunt absorbite rapid de piele. Ele ajung direct in sange si in vasele limfatice, fiind raspandite la nivelul ficatului, creierului si rinichilor. Astfel, pot aparea dureri de cap, stari de voma, iritatii si inflamatii ale pielii, boli dermatologice, alergii sau chiar cancer.
Un studiu realizat in Marea Britanie arata ca, in medie, o femeie foloseste zilnic cel putin 12 cosmetice si produse de ingrijire corporala, bombardandu-si pielea cu 175 de chimicale. Cu toate ca etichetele produselor de ingrijire ar trebui sa contina lista ingredientelor, cantitatea in care sunt folosite si descrierea produsului, cele mai multe le omit.
Integral in Adevarul

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”