Femeile care recurg la fertilizare in vitro pot avea gemeni sau tripleti. Medicii implanteaza mai multi embrioni, pentru ca macar unul sa „prinda”. Numarul copiilor nu e mereu acelasi cu cel al embrionilor implantati. Femeile care, din diferite motive, nu pot avea copii sau nu pot „tine” o sarcina si recurg la fertilizare in vitro (FIV) risca sa nasca mai multi copii. Medicii spun ca femeile apeleaza la aceasta procedura medicala atunci cand sunt in imposibilitatea de a duce mai departe o sarcina din diferite motive: tanara nu are uter, uterul este incomplet dezvoltat, mucoasa uterina nu este apta pentru o sarcina sau uterul este malformat si femeile pierd, frecvent, sarcina, noteaza Gandul.

Vaccinurile, scut in fata bolilor la orice varsta. Difteria, tusea convulsiva si rujeola pot fi prevenite prin vaccinare inca de la nastere. Nu doar copiii trebuie vaccinati, ci si adultii. In cazul acestora, vaccinurile nu sunt obligatorii si nici nu sunt acoperite din bugetul asigurarilor de stat. Vaccinarea la maturitate este recomandata in special adultilor care traiesc in medii sarace, celor care au sistemul imunitar slabit (bolnavi cronici) sau celor care au avut mai mult de cinci parteneri sexuali. In cazul lor, riscurile de contractare a virusurilor hepatitice A si B ori a virusului HIV sunt foarte mari. Si cei care nu au suferit de bolile copilariei si nu au fost vaccinati trebuie sa faca acest lucru, scrie Adevarul.

Depresia mamelor afecteaza bebelusii si tatii. O femeie din noua trece prin depresia postpartum, tulburare care le poate cauza micutilor probleme emotionale, dar ii poate afecta si pe tati. Depresia postpartum este cea mai frecventa problema de sanatate care poate aparea la femei dupa nastere, sustin psihologii, scrie Libertatea.

Pestele si uleiul de masline previn aparitia Alzheimerului. Aceste alimente regleaza colesterolul si zaharul din sange. Dieta mediteraneeana, bogata in peste, ulei de masline si legume, poate preveni agravarea problemelor legate de memorie si aparitia maladiei Alzheimer, sustin cercetatorii de la Universitatea Columbia din New York. Oamenii de stiinta au descoperit ca pacientii care au deja probleme cu memoria, un posibil simptom al bolii, au sanse mai mari de a nu fi pana la urma diagnosticati cu maladia Alzheimer, daca adopta o dieta bogata in peste, ulei de masline si legume. In acelasi timp, persoanele care au adoptat aceasta dieta au suferit mai putin din cauza problemelor de memorie, pe parcursul celor cinci ani in care a fost realizat studiul, scrie Gandul.

Aspirina poate proteja impotriva cancerului de colon. Despre efectele aspirinei asupra organismului s-au spus de-a lungul timpului atat lucruri pozitive cat si negative. Acum, potrivit unui studiu, s-a ajuns la concluzia ca o doza zilnica de aspirina poate micsora riscul de aparitie a polipilor intestinali care pot duce la imbolnaviri de cancer colorectal. Aproximativ 630.000 de oameni in intreaga lume mor anual din cauza cancerului colorectal, iar oamenii de stiinta cauta noi metode pentru a micsora riscul de imbolnavire in special pentru persoanele la care au fost depistati polipi precancerosi, anunta Libertatea.ro

Afinele, folosite in tratamentul diabetului. Este preferabil ca afinele sa fie consumate proaspete, imediat dupa recoltare. Fructele si frunzele acestei plante sunt supranumite «insuline vegetale». Peste 600.000 de romani sufera de diabet, in timp ce 40% din populatia tarii prezinta riscul de a dezvolta aceasta maladie cronica, arata statisticile Ministerului Sanatatii. Mai grav, numarul celor care au deja aceasta boala, dar nu au fost diagnosticati depaseste un milion de persoane. In afara de insulina, regimurile si ceaiurile de plante reusesc sa coboare nivelul zaharului din sange, ferindu-va de efectele secundare ale medicamentelor puternice, scrie Libertatea.