Traditionalele ace din medicina chinezeasca le relaxeaza pe gravide in timpul travaliului, dar pot fi folosite si pentru stimularea lactatiei. Pentru a incuraja femeile sa nasca pe cale naturala, dar si pentru a evita efectele adverse ale medicamentelor, medicii propun gravidelor sa se relaxeze cu ajutorul medicinei traditionale chinezesti. Una dintre ofertele de pe piata este cea a maternitatii Centrului Medical Unirea din Capitala, care ofera gravidelor tratamentul cu ajutorul acupuncturii, afirma EvZ.

Potrivit unui studiu al cercetatorilor canadieni, o anumita proteina din mazare poate fi folosita ca aditiv sau supliment alimentar impotriva hipertensiunii arteriale si a maladiilor renale. Mazarea a fost considerata mult timp drept un super-aliment, ce contine proteine, fibre dietetice si vitamine, avand un continut scazut de grasimi si de colesterol. Noile studii au demonstrat, in premiera, ca un anumit concentrat din mazare poate avea un efect pozitiv asupra presiunii arteriale si preveni maladiile renale cronice, scrie Gandul.

Un nou tip de laser care „repara” imperfectiunile dermatologice intr-o singura sedinta, de numai 20 de minute, a fost lansat, recent, in premiera in Romania. Aparatul trateaza ridurile fine, dar si pe cele de imbatranire, petele de pe piele, semnele lasate de acnee. In plus, laserul micsoreaza porii deschisi, ridica pleoapele lasate si tonifica pielea flasca. Noua procedura este recomandata persoanelor cu imperfectiuni majore ale pielii dar si celor cu un ten imbatranit. Potrivit dermatologilor, tratamentul poate fi aplicat atat persoanelor imbatranite prematur, cat si tinerilor cu cicatrice la vedere, scrie Gandul.

Oamenii de stiinta din Marea Britanie doresc sa fie primii din lume care vor produce o cantitate nelimitata de sange uman sintetic din celule stem embrionice, raspunzand necesitatilor urgente de transfuzie cu sange neinfectat. Un important proiect de cercetare va fi anuntat saptamana aceasta, urmand sa culmineze peste trei ani cu primele transfuzii asupra unor voluntari umani de sange sintetic, creat din celule stem prelevate de la embrioni rezultati in urma fertilizarii in vitro. Acest tip de sange ar putea ajuta la salvarea vietilor oricaror persoane, de la victime ale accidentelor rutiere pana la soldatii raniti pe front, revolutionand procesul de transfuzie, care acum se bazeaza pe o retea de donatori umani pentru a avea in permanenta o rezerva de sange proaspat, scrie Romania Libera.

Criza nu afecteaza bunul mers al vietii sexuale La vremuri de restriste, spun studiile, sexul ramane una dintre placerile la “indemana”. Mai exact, 78% dintre muritorii de rand spun ca sexul nu este afectat de criza financiara. Ce se intampla cand, pe vreme de criza sau nu, pur si simplu nu vrei sa faci sex? Simplu, invoci un motiv mai mult sau mai putin plauzibil. Tot studiile pun pe tapet cinci dintre cele mai frecvente scuze pe care, atat barbatii, cat si femeile, le invoca atunci cand unul dintre parteneri vrea, dar altul ba. Iata-le: 1.Sunt prea oboist(a), vreau sa ma odihnesc: 53%; 2. Nu ma simt prea bine/ Mi-e rau/ Ma doar..: 49%, 3. N-am chef / Nu ma simt in stare: 40%. 4 Trebuie sa am grija de copii: 30%. 5 N-am timp, muncesc: 29%, scrie Click.