Consumati alimente anticolesterol! Schimbarea stilului de viata este esentiala pentru scaderea colesterolului, medicamentele nefiind suficiente pentru a lupta contra grasimilor din sange, arata specialistii site-ului medical WebMd. Organismul are nevoie de o cantitate mica de colesterol pentru a functiona corect. Problema este ca oamenii consuma prea multe grasimi saturate care cresc nivelul de colesterol rau (LDL) si prea putine grasimi nesaturate, care pot ridica nivelul colesterolului bun (HDL). Specialistii va invata ce sa faceti ca sa indreptati situatia. Pestele, orezul, fasolea si nucile pot scadea grasimile rele din sange, scrie EvZ.

Tratament pentru maini deshidratate si imbatranite. Mainile sunt cele mai expuse zone ale corpului si, la fel ca si fata, au nevoie de o ingrijire speciala pentru a rezista agresiunilor zilnice. Specialistii in frumusetea si ingrijirea mainilor recomanda diferite tratamente pentru a ne rasfata mainile. In acelasi timp, aceste terapii, precum impachetarea cu parafina, la cald sau spa, ofera mainilor pe langa catifelare, si protectie pentru a face fata factorilor daunatori, scrie Gandul.

Mancare putina, memorie mai buna! Reducerea aportului caloric poate imbunatati memoria persoanelor in varsta. Aceasta este concluzia unui studiu german. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care si-au redus consumul de calorii cu 30 de procente au obtinut, dupa numai trei luni, rezultate mai bune la testarile standard ale memoriei, scrie Click.

Baia de plante reda sanatatea pielii. Cu ajutorul proprietatilor plantelor, durerile musculare, articulare sau reumatice, alergiile, problemele pielii pot fi ameliorate si chiar vindecate. Aveti nevoie doar de rabdare, pentru ca aceste tratamente actioneaza in timp, iar primele rezultate se vad abia dupa minim o luna, scrie Libertatea.

Cum trebuie sa arate o masa sanatoasa. Cartofi cu smantana, paste cu sunca sau peste cu paine sunt cateva dintre cele mai neinspirate combinatii alimentare, care ne pot crea probleme de digestie. Specialistii spun ca exista cateva reguli in ceea ce priveste asocierile alimentare si acestea trebuie respectate. Nutritionistii nu interzic eliminarea alimentelor mentionate anterior, ci recomanda doar consumul lor separat. „Combinatia intre carbohidrati (cartofi, paste, cereale, paine, dulciuri) si grasimi (unt, sunca, smantana) este interzisa”, afirma lector univ. dr. Lygia Alexandrescu, specialist in nutritie, potrivit Gandul.

Morcovii tin plamanii sanatosi. Potrivit unui studiu publicat de cercetatorii americani, fitoestrogenii continuti in broccoli, spanac, morcovi si soia te protejeaza de riscul tumorilor pulmonare. Consumandu-le in mod constant, ai cu 45% mai putine sanse sa faci o astfel de boala care poate fi fatala, scrie Click.