TBC-ul omoara mai multi romani decat gripa porcina. In Romania, se inregistreaza zilnic aproximativ 70 de cazuri de tuberculoza si 4-5 persoane mor din aceasta cauza. Intr-o saptamana, in Romania mor mai multe persoane de tuberculoza decat numarul tuturor celor care au murit de gripa porcina in intreaga lume, de la aparitia epidemiei pana acum. Declaratiile au fost facute miercuri seara, la Palatul Parlamentului, unde a fost abordata aceasta tema in cadrul conferintei „Pledoarie pentru implicare”, la care au participat peste 100 de parlamentari, reprezentanti ai institutiilor publice si ai organizatiilor neguvernamentale, EvZ.

Pregateste-ti picioarele pentru vara! Libertatea iti prezinta cateva remedii naturiste cu care sa iti tratezi celulita, varicele sau gambele umflate. Gata cu hainele groase! Fustele si pantalonii scurti sunt adevarate arme in lupta cu temperaturile care cresc de la o zi la alta si ameninta sa devina de-a dreptul caniculare. Picioarele tale sunt, insa, pregatite sa fie mangaiate de razele soarelui? Calcaiele tale vor trece testul sandalelor si al pantofilor decupati? Libertatea iti propune cateva tratamente care cu siguranta vor reda picioarelor tale frumusetea si supletea de care au nevoie pentru a fi admirate de toata lumea, noteaza Libertatea.

Complicatiile varicelor se trateaza cu bisturiul. Boli precum ulcerul varicos se vindeca mai bine prin operatie. Numarul romanilor care sufera de complicatii ale varicelor, cum este ulcerul de gamba, creste in perioada calda, avertizeaza chirurgii specializati in flebologie. Aceste probleme le dau dureri insuportabile celor afectati care, apoi, se chinuiesc multi ani cu tratamente, fara rezultat. O solutie mai buna pentru multi pacienti este operatia, care se face fara internare. Aceasta este gratuita in spitalele publice, iar la privat costa incepand cu 500 de euro, scrie EvZ.

1 din 4 romani a fost diagnosticat cu osteoporoza. Una din patru persoane consultate au fost diagnosticate cu osteoporoza, in cadrul unei campanii de prevenire a acestei afectiuni, desfasurate in perioada 27-29 aprilie, de catre un lant de farmacii impreuna cu o companie de produse medicamentoase. Mai mult, rezultatele actiunii mai arata ca 40 la suta dintre cei chestionati sufera sau sunt predispusi sa fie afectati de osteoporoza. In cele trei zile ale campaniei, care s-a desfasurat in Capitala si alte noua orase din tara, peste 4.000 de persoane au cerut sfatul medicilor prezenti in farmacii si au beneficiat gratuit de consiliere si teste de risc privind aparitia acestei afectiuni a sistemului osos. In urma testelor realizate cu ultrasonograful - pentru determinarea riscului de osteoporoza – peste o mie de persoane au fost diagnosticate cu osteoporoza. „Fata de 2008, anul acesta avem o crestere de 124% a numarului pacientilor interesati de riscurile osteoporozei, noteaza Gandul.

Greata in timpul sarcinii, semn ca bebelusul va fi destept. Mamicile care s-au saturat de senzatia de greata care insoteste de cele mai multe ori primele saptamani de sarcina vor suporta acest incovenient cu mai mult stoicism stiind ca exista o corelatie intre acest fenomen si intensitatea lui, pe de o parte, si coeficientul de inteligenta al copilului care se va naste, noteaza Romania Libera.

Rozmarinul stimuleaza memoria. In perioada examenelor, produsele pe baza de plante te ajuta sa inveti mai bine. Stresul examenelor creste cu fiecare zi si simti ca esti pe cale sa capitulezi in fata volumului mare de informatie pe care trebuie sa il acumulezi! Te-ai gandit ca plantele iti pot sari in ajutor? Ele iti pot stimula sistemul nervos, iti pot creste nivelul de concentrare si au capacitatea de a-ti limpezi mintea atunci cand simti ca lectiile sau cursurile ti se invart in cap. Lipsite de efecte secundare, merita sa le incerci, mai ales daca deja ai intrat in criza de timp. Integral in Libertatea.