Alimente de sezon care va racoresc. Lasati deoparte sosurile specifice sezonului rece si orientati-va catre mancarurile cu putine calorii. Vara, organismul pierde lichide si minerale, pe care nu este rau sa le aduceti inapoi prin alimentatie. Asa veti scapa si de oboseala. Mizati pe alimente precum pepenii, iar dintre legume alegeti ardeii grasi sau castravetii. Limonda cu ghimbir, ceaiurile fierbinti, ciorbele reci de legume reprezinta alte alegeri inspirate, scrie EvZ.

Opt metode eficiente prin care poti sa scapi de durerile de spate. Aproximativ 80% din populatia adulta a Globului sufera de dureri de spate, afectiunea aparand si la femei, si la barbati, precizeaza medicul Alin Popescu. Cel mai frecvent, durerea lombara joasa afecteaza persoanele de 30-50 de ani. „Durerea de spate apare din cauza procesului de imbatranire si a stilului de viata sedentar, ori din cauza degenerarii coloanei vertebrale, proces care creste odata cu inaintarea in varsta”, declara dr. Alin Popescu, medic specialist medicina sportiva, potrivit Gandul.

Aspirina, dusmanul cancerului de colon. Aspirina este folositoare in prevenirea reaparitiei cancerului la colon, micsorand, totodata, riscul de deces din cauza acestei maladii, potrivit unui studiu american, desfasurat timp de doua decenii, ale carui rezultate au fost publicate in "Journal of the American Medical Association", informeaza Reuters. Aspirina ocupa deja un loc important in numeroase cabinete medicale din lume. Medicii considera ca o doza de aspirina mica administrata zilnic poate sa reduca numarul infarctelor si al atacurilor cerebrale, alungand, totodata, si durerile, scrie Romania libera.

Terapia cu ozon alunga durerile. Amestecul de oxigen cu ozon este folosit de medici pentru a trata durerea acuta. Principalele indicatii ale ozonoterapiei sunt bolile reumatice, cele ortopedice si deficientele sistemului imunitar. Terapia consta in injectarea subcutanata, intramusculara sau intraarticulara, in functie de patologie si de zona afectata, a amestecului de oxigen si de ozon. Efectele imediate ale injectarii cu ozon intr-o zona bolnava a corpului constau in ameliorarea durerii si in imbunatatirea raspunsului imun al organismului, scrie Adevarul.

Trasaturile faciale, posibil indicator al declinului functiilor mintale. Psihologii de la Universitatea din Edinburg au descoperit o legatura directa intre simetria trasaturilor faciale si performantele mintale ale barbatilor cu varste cuprinse intre 79 si 83 de ani. Cercetatorii au analizat rezultatele studiului Scottish Mental Survey, realizat in 1932, si au monitorizat trasaturile faciale ale voluntarilor cu ajutorul fotografiilor. Ei au ajuns la concluzia ca exista o legatura intre aparenta fizica si declinul functiilor mintale. Simetria faciala indica faptul ca persoana in cauza s-a confruntat de-a lungul dezvoltarii sale cu mai putini factori genetici si perturbatii de mediu, precum boli, toxine, malnutritie sau mutatii genetice, scrie Gandul.