Utile: Plictiseala chiar ucide; Bauturile racoritoare cresc riscul de cancer pancreatic; Cum se citeste virilitatea de-a fir a par; Copii balbaiti, riscul familiilor cu probleme; De ce nu putem scapa de clisee
Cum se citeste virilitatea de-a fir a par. Desi mult timp a fost considerat un semn al virilitatii masculine, pieptul paros al unui barbat nu mai are aceeasi putere de atractie asupra femeilor. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Turku din Finlanda, publicat in editia on-line a ziarului Daily Mail. Oamenii de stiinta i-au pus pe 20 de barbati parosi sa se fotografieze inainte si dupa ce s-au epilat. Pozele au fost aratate unui grup de 550 de femei cu varsta cuprinse intre 15 si 69 de ani, scrie Gandul.
Copii balbaiti, riscul familiilor cu probleme. Problemele zilnice ale adultilor le pot provoca micutilor manifestari cu implicatii medicale, cum ar fi astmul, starile de voma sau balbismul (balbaiala). Psihologii afirma ca sunt asaltati de parinti care isi aduc copiii la tratament pentru tulburari ce sunt provocate de stilul de viata dezordonat si stresant al adultilor, scrie EvZ.
De ce nu putem scapa de clisee. Pentru ca le-am auzit de atatea ori incat sunt primul lucru care ne vine in minte, cliseele sunt nemuritoare si ii chinuiesc pe cei care nu vor sa foloseasca un limbaj intepenit. Cand s-au inventat, expresii precum „clipe de cosmar“ erau atat de cuceritoare incat s-au facut sabloane dupa ele. Intre timp s-au tocit si au devenit automatisme enervante, scrie Adevarul.
O dilema de cand lumea: relatia de cuplu si banii. De cand lumea si pamantul, banii au reprezentat motiv de discutie in cuplu... indiferent in ce stadiu al relatiei esti cu partenerul, atitudinea pe care o aveti, cand vine vorba de veniturile si cheltuielile comune, e legata de asteptari si determina viziunea fiecaruia asupra bugetului de cuplu. Daca pana acum cativa ani buni barbatul era cel care platea, in momentul in care invita o femeie in oras, in zilele noastre, "a plati nemteste" (50-50) a devenit obiceiul adoptat de cele mai multe cupluri in formare. Nimic neobisnuit pe fondul elementului de incertitudine si in conditiile in care suntem egali in drepturi si, de cele mai multe ori, si in salarii, scrie Romania libera.
Incaltamintea nepotrivita afecteaza 80 la suta dintre femei. Cele mai frecvente afectiuni ale picioarelor provocate de incaltamintea nepotrivita sunt bataturile si deformarea degetelor de la picioare. Specialistii spun ca incaltamintea nepotrivita, precum pantofii cu tocuri inalte de peste 10 centimetri, provoaca femeilor pe langa disconfort si modificari ale coloanei, scrie Gandul.
Plictiseala chiar ucide. Persoanele care duc un stil de viata plictisitor mor mai tinere decat cele care sunt antrenate in tot soiul de activitati interesante, arata un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Colegiul de Epidemiologie si Sanatate Publica din cadrul Universitatii din Londra. Cercetatorii sustin ca cei care se plang de monotonie au cu 2,5 mai multe sanse sa sufere infarcturi sau boli de inima ce conduc la deces decat cei care se simt impliniti, scrie Adevarul.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Atentie, s-ar putea sa scape nu doar de plictiseala, ci de toate, si asta n-ar fi decat o noua confirmare a faptului ca plictiseal ucide!