Utile: Boli care se pot transmite prin sarut; Rosiile gatite, "legumele-minune" care scad colesterolul; Barbatii care vorbesc prea mult la telefon pot avea probleme de fertilitate
Leacurile babesti pe care le garanteaza si medici. Sosetele inmuiate in otel cu apa "scot" raceala din corp, bicarbonatul folosit in bucatarie este bun si contra candidozei sau pentru a scapa de durerile de gat, iar ceaiul de menta trateaza diareea.Din gura batranilor au ajuns direct in retetele medicilor. Multe din leacurile babesti nu sunt de lepadat si, in plus, sunt garantate de experienta. Comprese cu cartofi rasi si gargara cu sare sau bicarbonat pentru dureri in gat, sosete inmuiate in otet pentru scaderea febrei, spalaturi vaginale cu bicarbonat anti-candidoza, infuzie de tei pentru insomnii si ceai de menta pentru diaree- acestea sunt cele mai cunoscute, dar si cele mai eficiente leacuri babesti. Medicii pledeaza in favoarea lor, scrie EVZ.
Principalele cauze ale durerilor musculare. Postura incorecta, afectiuni precum diabetul, dar si defectele coloanei pot provoca dureri musculare. Cea mai comuna durere la nivelul muschilor consta in "febra" produsa de un efort realizat de o musculatura neantrenata in acest sens. Durerile musculare pot fi simptome in cadrul unor afectiuni sau pot fi un semn al suprasolicitarii dupa efort intens. De exemplu, la o zi sau doua de la exercitiul fizic, poate aparea durerea. Fenomenul se explica prin faptul ca suprasolicitarea muschilor produce microrupturi ale fibrelor musculare. La aceste traume se adauga si acumularea de acid lactic la nivelul muschilor, substanta care forteaza la randul sau fibrele. "Nu exista medicamente care sa calmeze febra musculara odata instalata, doar exercitiul fizic realizat constant si de intensitate progresiva este in masura sa previna aparitia acestui tip de durere", explica medicul specialist in ortopedie si traumatologie Aurel Patru de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, citat de Adevarul.
Rosiile gatite, "legumele-minune" care scad colesterolul. Pasta de tomate, rosiile la cuptor sau sucul de rosii scad colesterolul si regleaza tensiunea arteriala, arata un nou studiu australian. Gratie continutului sporit de licopen, rosiile pot inlocui cu succes statinele, medicamentele pentru scaderea colesterolului si alte afectiuni cardiovasculare si pot preveni infarctul si atacul cerebral. Testele au aratat ca tomatele gatite au un continut mai mare de licopen decat legumele crude, scrie EVZ.
Balonarea, un rau necesar. Disconfortul abdominal este semnul unei alimentatii sanatoase care include fructe, legume, cereale si lactate, iar cea mai mare greseala ar fi sa le eliminati din dieta. Balonarea e un rau necesar al unei alimentatii sanatoase si apare deseori la persoanele care au crescut cantitatea de fibre din dieta, spun medicii. De foarte multe ori, disconfortul se resimte dupa consumul de fructe, legume sau lactate. Balonarea apare mai ales atunci cand mancati fructe foarte dulci sau foarte coapte, precum pere, mere, banane, piersici, caise, dar si fructe uscate, deoarece cantitatea de fibre din ele este mai concentrata dat fiind ca sunt deshidratate. Varza, conopida, mazarea verde, ceapa verde, usturoiul si fasolea cauzeaza, de asemenea, flatulente, scrie Romania Libera.
Antica, un remediu care creste energia fizica si mentala. Antica este un remediu care creste rapid nivelul de energie fizica si mentala. Denumirea bauturii provine de la cele doua ingrediente folosite la preparare: usturoiul (in Egiptul antic se numea An) si lamaia (in egiptul antic - Tica). "Antica este un remediu eficient in afectiunile digestive si in disfunctiile hepato-biliare. Mai mult, bautura detoxifiaza rinichii, intestinul subtire, actioneaza benefic asupra circulatiei sangelui, restabilind ritmul cardiac chiar si dupa infarct. Si asta nu este tot. Tonicul poate fi administrat in caz de avitaminoze, de scorbut si de tuberculoza", precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, scrie Adevarul.
Barbatii care vorbesc prea mult la telefon pot avea probleme de fertilitate. Barbatii care planuiesc sa aiba copii n-ar trebui sa faca abuz de telefonul mobil. Undele electromagnetice emise de acesta pot afecta calitatea spermei, este concluzia cercetatorilor de la "Queen's University", Canada. Desi barbatii care vorbesc mult la celular au un nivel mare al testosteronului liber, au, pe de alta parte, un nivel foarte mic al luteinei, hormon care creste nivelul de testosteron. Cercetarile vor continua . "Cum oamenii folosesc telefoanele mobile nu de foarte mult timp, este nevoie de mai multe studii aprofundate pentru a determina efctele pe termen lung", subliniaza anutorul studiului, Dr Rany Shamoul, citat de EVZ.

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon