Sute de politicieni au fost invitați, duminică, la nunta lui Valentin, fiul lui Liviu Dragnea, iar, pe de altă parte, mii de oameni și-au exprimat dorința pe Facebook de a participa la un protest în fața bisericii unde va avea loc cununia, însă liderul PSD a spus că refuză să amâne nunta băiatului său.

HotNews.roFoto: Hotnews

Încă de când au apărut toate detaliile nunții fiului liderului PSD, protestatarii s-au mobilizat și au creat un eveniment pe Facebook prin care invită cetățenii să manifesteze în fața Bisericii Sfântul Elefterie din Capitală, unde va avea loc cununia religioasă. Aproape 5.000 de oameni și-au exprimat interesul, pe pagina evenimentului, de a participa la acest protest, relatează Mediafax.

Aceste mii de oameni intenționează să scandeze mesaje împotriva liderilor PSD-ALDE prezenți la eveniment, iar din lista invitaților nu vor lipsi: fostul ministru al Educației Liviu Pop, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, Codrin Ștefănescu, Daniel Chițoiu, miniștri, primari sau lideri de organizații județene.

Invitația de nuntă trimisă invitaților arată că duminică, la ora 17:30, va avea loc cununia religioasă la Biserica Sfântul Elefterie, iar petrecerea va începe mai târziu, la 19:30, la Palatul Snagov.

Cre este mesajul organizatorilor protestului: se vor scanda lozinci împotriva coaliției de guvernare atât în fața bisericii, cât și în fața Palatului Snagov. Comunitatea online „Luptăm pentru România”, care susține protestele împotriva corupției, a organizat pe Facebook evenimentul „Mergem la nunta lui Dragnea Jr.”, în care a chemat internauții la biserică să-i ureze mirelui și socrului mare „ cu executare!”.

„Mergem la nunta lui Dragnea Jr., să îi urăm "La mulți ani!", cu executare! Atât lui, cât si lui "Daddy" Liviu Dragnea! Ne întâlnim cu totii la ora 17:30 la Biserica Sfântul Elefterie. După cununia religioasă, stabilim dacă mergem și la Snagov, unde are loc nunta, la care vor participa toți greii din PSD și ALDE!”, se arată în descrierea evenimentului.

Însă, pentru familia Dragnea, dar și pentru nuntași, protestul anunțat nu reprezintă sub nicio formă un motiv de îngrijorare, chiar dacă violențele de la protestul din 10 august încă mai au ecou. Mai mult, liderul PSD Liviu Dragnea a spus că refuză să ia în calcul o eventuală amânare sau modificare a detaliilor nunții în contextul mitingului anunțat.

„Cum să mă gândesc să amân nunta copilului meu? Nici vorbă. Acolo vrea să ducă Iohannis țara. (...) Unii să vrea să distrugă evenimentul și să fiu tot eu acuzat? (...) Vreau să văd cât de departe vor ajunge niște indivizi în frunte cu Iohannis, pentru că vor primi răspuns pe măsură de la mine. Dacă au impresia că pot lua țara cu japca, se înșeală amarnic, PSD nu va lăsa ca România să fie condusă prin violență", a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Fiul președintelui PSD a ales să-și organizeze nunta într-un decor pitoresc, pe malul lacului Snagov, la 40 de km de București, în apropiere de Mănăstirea Snagov. Invitații la nuntă vor dispune de numeroase săli de evenimente, o pajiște generoasă, bărcuțe de agrement, un ponton și un hotel de lux.

Aleasa lui Valentin Ștefan Dragnea, Gina Alexandra Tătulescu, este fiică de preot, au declarat surse din PSD pentru Mediafax, iar nașii de cununie, Doina și Sorin Paul Stănescu, sunt prieteni vechi cu liderul PSD Liviu Dragnea. Sorin Paul Stănescu este afacerist și îl cunoaște pe șeful PSD de peste 20 de ani, potrivit surselor citate.

„Palatul Snagov este un palat cu arhitectură brancovenească, mobilat în stil baroc. Birourile sunt sobre, dar luxoase, mesele din lemn de cireș se află între pereții tapetați cu mătăsuri, iar sub lustrele de cristal se găsesc dormitoarele amenajate după imagini burgheze”, se arată în prezentarea palatului.

Complexul construit pentru Prințul Nicolae al României a fost locuit de mareșalul Ion Antonescu și de Gheorghe Gheorghiu-Dej, după care Nicolae Ceaușescu l-a folosit ca reședință pentru întâlniri politice.

La nunta lui Valentin Ștefan Dragnea au fost invitați toți membrii Guvernului, de la miniștri, secretari de stat și subsecretari de stat, până la numeroși directori și funcționari din ministere, dar și directori de agenții și instituții deconcentrate aflate în subordinea sau sub coordonarea ministerelor, au spus surse din PSD pentru Mediafax.

Senatorii și deputații PSD și ALDE au primit și ei invitații la nunta lui Dragnea jr., la fel ca majoritatea aleșii locali importanți ai PSD, precum primari, președinți de Consilii Județene, consilieri municipali și județeni.

Potrivit surselor citate, o „delegație importantă” de nuntași este așteptată să vină din Teleorman, județul natal al socrului mare Liviu Dragnea, dar și locul de unde provin ministrul de Interne, Carmen Dan, și premierul Viorica Dăncilă.

Printre participanții la nuntă se vor afla și numeroși lideri de instituții precum președintele Curții de Conturi, Mihai Busuioc. Pe lângă oficialități, la nuntă au fost invitați oameni de afaceri și personalități din domeniul culturii și al sportului, au spus surse din PSD pentru Mediafax.

Pe 25 septembrie 2016, PSD-iștii au mai chefuit la Palatul Snagov la botezul fiului secretarului general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

În 4 iulie 2015, PSD-iștii au petrecut, tot la Palatul Snagov, la nunta fostul președinte PSD al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Fiica fostului președinte Traian Băsescu, Elena Băsescu și-a organizat și ea nunta, în septembrie 2012, tot la Palatul Snagov. Fostul ministru al Economiei, Codruț Sereș, s-a căsătorit și el, în 2006, tot la Palatul Snagov.

  • Cătălin Rădulescu: Am schimbat data vacanței pentru a fi alături de Liviu Dragnea / Codrin Ștefănescu: Eu nici nu știu cu ce să mă îmbrac. Nu poți întreba un bărbat lucruri de genul, femeile se ocupă de cadouri

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, că și-a schimbat data vacanței pentru a fi alături de liderul partidului, Liviu Dragnea, la nunta fiului acestuia, Valentin, iar Codrin Ștefănescu a precizat că "nimeni nu vine cu darul, ci cu un cadou".

"Am schimbat data vacanței pentru a fi alături de el în momentele astea, când singurul lui fiu, că mai are o fată, se căsătorește și sigur că voi fi prezent cu mare drag. Domnul președinte a făcut invitațiile, era normal fiind socrul mare, dar nu știu către cine a făcut, eu cred că a chemat în primul rând prietenii, oamenii care sunt apropiați din partid și pe vechii lui camarazi. Sigur că a invitat persoane din partid pe care a crezut dânsul că vrea să le aibă alături la evenimentul acesta. Nu vă închipuiți că a chemat toată floarea cea vestită a întregului PSD, nu a chemat așa cum a fost vehiculat prin presă că vor fi toți miniștrii mari, tot primarii de municipii, toți președinții de Consilii Județene, nici pe departe. Cei care au fost invitați cred că vor veni toți", a declarat Cătălin Rădulescu pentru Mediafax.

El a mai spus că nu știe "cât va fi darul".

"Fiecare va da cât crede de cuviință, nu mi-am făcut un calcul, voi vedea acolo. Va fi ca la orice nuntă o atenție pentru familia nouă care pornește în viață", a adăugat Rădulescu.

Deputatul PSD a ținut să-i critice pe cei care și-au anunțat prezența în fața Palatului Snagov pentru a protesta.

"Sper că protestul ăsta e o glumă proastă, a unor oameni care trebuie să se ducă să se controleze la un spital anume. Nu am auzit în viața mea, poți să faci protest pe stradă, în fața Parlamentului, dacă au și motive, dar ca să vii să faci la o nuntă un astfel de protest e mizerabil", a mai spus Cătălin Rădulescu.

Pe de altă parte, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a afirmat că nunta "nu va fi cu dar".

"Nu mă ocup de organizare, eu vin ca invitat, dar probabil că participă (și lideri ALDE - n.r). Au fost invitați foarte mulți din conducerea partidului PSD. Nimeni nu vine cu darul, omul vine cu un cadou. Eu nici nu știu cu ce să mă îmbrac, de aceea o am pe Alice lângă mine. Nu poți întreba un bărbat lucruri de genul, femeile se ocupă de cadouri", a declarat Codrin Ștefănescu.