OPINII/ANALIZE
Oameni care nu spun niciodata „nu pot“ Mihaela Mihaescu isi doreste sa construiasca un prim Centru de viata independenta in Romania pentru persoanele cu dizabilitati, unde, spune ea, acestia vor fi invatati ceea ce multi dintre ei nu stiu: sa se descurce singuri. Crezind ca "independenta suprema este mantuirea", Mihaela si-a propus sa stringa 350 de mii de euro pentru acest proiect. Orice mina de ajutor este binevenita. 
Modificari aduse cerintelor creditelor de consum Pe langa cadrul legal general romanesc care reglementeaza protectia consumatorului, reprezentat de Ordonanta de Guvern nr. 21/1992 (numita in continuare OG) a existat o nisa care permitea creditorilor sa modifice dobanzile si comisioanele pe care le percepeau pentru creditele de consum, prin ridicarea lor la un nivel corespunzator propriilor interese – dupa cum ar fi legea cu privire la creditele ipotecare (Legea 190/1999) si legea creditelor de consum (Legea 289/2004). In consecinta, consumatorii plateau din ce in ce mai mult bancilor, pe masura ce dobanzile si comisioanele erau marite arbitrar. The Romanian Digest  analizeaza noile conditii de creditare intrate in vigoare in data de pe 27 decembrie 2008, prin Ordonanta de Urgenta nr. 147. 
Opinii pe net: Vampirul Boc suge sangele poporului; Serviciile Secrete chemate la spovedanie; Ion Iliescu un pacatos  Micul vampir Emil Boc, urmand o aritmetica ceausista, ii buzunareste pe actori in cautare de sange prospat sustine Mircea Dinescu in O comedie proastă.  Serviciile Secrete trebuie repuse sub control parlamentar, comenteaza Mircea Marian in Cum a reunificat Băsescu Securitatea. Tom Gallagher inventariaza in comentariul sau Pacatele domnului Iliescu.
Opinii pe net: Orban singur acasa; Criza politica si politica crizei; Vi se pare mult? In editorialul "Orban, singur acasa", Florian Bichir vorbeste despre PNL ca fiind un partid ce se "comporta de parca ar fi iesit din istorie, neintrand in parlament"...Daniel Oanta vorbeste in editorialul sau "Vi se pare mult?" despre nivelul ridicat la care a ajuns euro fata de moneda nationala....
Opinii pe net: Gaz si Gaza; Europa si provocarea lui Obama; Mai credem in „greaua mostenire“?" In "Gaz si Gaza", Traian Ungureanu vorbeste despre consecintele epocii informatiei - cunoasterea universala si, totodata, accesul nelimitat la ignoranta.Dominique Moisi, in "Europa si provocarea lui Obama", se intreaba daca anul 2009 si startul presedintiei lui Barack Obama vor marca inceputul unei noi ere in relatiile transatlantice.
Opinii pe net: Femeile lui Basescu; CSVD Sorin Oprescu; Dati vina pe Ucraina In editorialul "Dati vina pe Ucraina!", Ioana Lupea sustine ca in orice conflict cu Rusia se considera ca victima este cea vinovata. In "CSVD Sorin Oprescu", Cristian Patrasconiu afirma ca pentru primarul general al Capitalei este mai important spectacolul decat consistenta politicilor publice. Sabina Fati, in "Femeile lui Basescu", vorbeste despre feminizarea puterii datorata faptului ca presedintele isi propulseaza fara prejudecati favoritele in functii-cheie ale statului.
Opinii pe net: La Palatul Victoria canta familia Cocos; De ce nu prea cred in guvernul Boc; Cine detine puterea in Romania? In editorialul "La Palatul Victoria canta familia Cocos", Mircea Marian afirma ca cea mai mare primejdie pentru Romania nu este criza financiara.Pavel Lucescu, in "De ce nu prea cred in guvernul Boc", critica guvernul Boc pentru ceea ce ii este specific, nu in comparatie cu celelalte guverne prin care am trecut. Ion Vianu sustine in "Cine detine puterea in Romania?" ca o propaganda pe cat de inselatoare pe atat de reusita ne-a impiedicat sa intelegem miza reala a luptelor politice din Romania postdecembrista.
Opinii pe net: Solutia de criza a lui Boc: primitivismul; Guvernantii trebuie sanctionati pentru lipsa de performanta; Cooperarea economica singura sansa pentru iesirea din criza Adrian Ursu denunta in articolul  Boc se joacă la abac primitivismul metodelor cabinetului Boc care a luat masuri drastice fara sa ia in calcul si solutii alternative. Sorin Ionita in Faci ce-ai promis sau faci ce trebuie? recomanda electoratului nemultumit de politica de austeritate a executivului sa nu mai cada in capcana promisiunilor electorale si sa sanctioneze cu discernamant lipsa de performanta a politicienilor. Robert B. Zoellick, presedintele Bancii Mondiale sustine in Modernizarea multilateralismului ca actuala criza impune o redefinire a cooperarii economice intre state.
Opinii pe net: Basescu castiga alegerile, Patriciu castiga imagine, profesorii nu castiga nimic Cristian Teodorescu sustine in Băsescu: minus 80%, plus ?, ca actualul sef al statului are cele mai mari sanse sa ocupe inca odata functia de presedinte in ciuda scaderii acestuia in sondaje.  Tom Gallagher afirma in comentariul 2009: Anul outsiderului?, ca perioada urmatoare este propice pentru revenirea in forta a politicienilor independenti. Unul dintre acestia ar putea fi Dinu Patriciu. In Tăieturi şi răni, Mircea Mihaies se declara impotriva majorarii salariilor profesorilor deoarece sistemul de invatamant nu este performant. 
Opinii pe net: Manele, manele... Petre Barbu, in editorialul sau "Revelioane cu miros de tomberon", spune ca a devenit o traditie ca de Revelion, Antena 1 si Pro TV sa se intreaca in manele.  In "Maneaua spiritului national", Iulian Comanescu crede ca "nu trebuie sa fim consumatori de manele ca sa vedem lucrurile intr-o perspectiva justa: manelele insesi se leaga curios de specificul nostru".
Opinii pe net: Respect pentru Boc; Ineficienta se intretine cu bani de la buget; Cum iesim din criza? Cristian Patrasconiu in Boc la mişto, ne invita sa nu-l mai luam peste picior pe Emil Boc doar pentru ca este scund. In Pomanagii pe bani publici: agenţiile pentru tineret, Sorin Ionita constata ineficienta unor structuri guvernamentale. Olivier Blanchard, economistul sef al FMI propune in 2009: cum iesim din criza, cateva masuri pentru redresarea financiara a bugetelor publice.
Opinii pe net: 2008/2009, perspective sumbre Tom Gallagher sustine in 2008: anul vidului politic si electoral, ca anul care se incheie a fost marcat de o serie de involutii in plan politic. Traian Ungureanu argumenteaza in 2008, mai periculos în 2009 ca exista riscul ca inertiile aparute in 2008 sa se continue si in anul urmator. Mircea Marian considera in articolul Să-i dăm o şansă guvernului Boc? ca noul executiv ar avea sansa sa echilibreze balanta economica a tarii daca va renunta la politiciile populiste create exclusiv in interes de partid.
Opinii pe net: Uratura de la Toni Grecu; Rataciti intre ritualuri; Traditionalul Craciun din SMS-uri si nu numai... In editorialul sau "Manati, mai!", Toni Grecu ne propune o uratura pentru guvernul proaspat ales si face haz de necaz de masurile luate pana acum de noul executiv. Razvan Exarhu vorbeste in "Rataciti intre ritualuri" despre cum "In fiecare an, daca avem prea mult timp pentru amanunte, aflam ca ceva nu e in regula cu mersul lucrurilor. Ori ca se pierd obiceiurile, ori ca apar unele noi. In editorialul "Traditionalul Craciun din SMS-uri si nu numai...", Dan Radu vorbeste despre cum o pana de curent poate sa ne aduca liniste in suflete de Sarbatori.
Opinii pe net: Victoria mainii moarte a Romaniei; Darul de Craciun al presedintelui; Gheorghe Apostol si avatarurile stalinismului romanesc Cristian Teodorescu, in Victoria mainii moarte a Romaniei, sustine ca acea coplesitoare senzatie de farsa pe care a avut-o luni, la votarea Guvernului, n-a fost depasita decat de prestatia protagonistilor, Geoana si Boc, care nu pareau sa-si fi studiat destul rolurile...Sabina Fati, in editorialul Darul de Craciun al presedintelui, spune ca presedintele ne-a facut cadou de Craciun un guvern "reformist", care "ar putea moderniza Romania". Traian Basescu ar vrea sa ne convinga ca un executiv format din locotenentii lui Nastase, baronii PDL si tinerele sperante promovate de el insusi ar putea nu doar sa scoata tara din criza, ci si sa "reformeze institutiile" statului...
Opinii pe net: Cum si-a dat Mitrea cu manivela; Patriciu intra in guvernul Boc; Cum l-au ucis Boc si Geoana pe Mos Craciun Mircea Marian, in editorialul sau "Patriciu intra in guvernul Boc", este de parere ca noul guvern are nevoie de un yesman ca Predoiu, nu de Macovei, care facea scandal in mai fiecare sedinta de guvern, de cate ori ii prindea pe colegii ei ca legiferau in favoarea intereselor de grup. In editorialul "Cum si-a dat Mitrea cu manivela", Adrian Ursu vorbeste despre incindentul in care Miron Mitrea declara ca ii va rupe beregata lui Mircea Geoana dovedeste fara echivoc nivelul tensiunilor din PSD, tocmai in mijlocul marii imparteli a puterii. Marius Nitu, in editorialul "Cum l-au ucis Boc si Geoana pe Mos Craciun", este de parere ca promisiunile facute in campania electorala de catre PSD si PD-L vor ramane simple promisiuni
Opinii pe Net: Guvernul Romaniei: lasitatea aliata cu incompetenta Dorin Petrisor  inventariaza Lasitatiile lui Catalin Predoiu. In schimb, Mircea Marian considera in  Doamna Udrea ne invită la mănăstire, ca nu nominalizarea lui Predoiu la Justitie reprezinta cea mai mare problema a guvernului ci numirea Elenei Udrea in fruntea Turismului. Tom Gallagher argumenteaza in Ego sau principii, asta-i intrebarea, ca pozitia partidului condus de Emil Boc devine din ce in ce mai fragila.
Opinii pe net: Karma si-o face omul cu mana lui; Baga-v-as cardul in Fisc; Cum mai sta treaba Razvan Exarhu vorbeste in editorialul sau "Karma si-o face omul cu mana lui" despre descoperirea ca "multi dintre oamenii pe care ii iubesc sau ii admir, chiar daca sunt foarte departe in timp de acest moment, au printre afinitatile lor semnificative figuri pe care le asez si eu pe acelasi piedestal".In "Baga-v-as cardul in Fisc!" Petre Barbu vorbeste despre plata prin card a impozitului pe venit. Multi dintre contribuabilii romani nu va cunosc si este foarte posibil sa ramaneti pana la sfarsitul vietii un anonim pentru ca, in curand, Guvernul Boc o sa va debarce din functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si-o sa-si instaleze omul (clientul) sau.
Opinii pe net: Cand te faci frate cu dracul; Scenariul pentru filmul "LA B(L)OC"; Forma politica a realitatii; Guvernul ca o familie; Mircea Cartarescu critica in editorialul sau "Cand te faci frate cu dracul" numirea Ecaterinei Andronescu in functia de ministru al educatiei si isi manifesta convingerea ca "vom reveni la bunele cutume de altădată".In editorialul sau "Forma politică a realităţii", Traian Ungureanu analizeaza numirea lui Emil Boc in functia de premier si vorbeste despre crizele cu care se va confrunta Guvernul sau.
Opinii pe net: Buldogul Blaga, eutanasiat de Basescu; Arunca-te, Traiane!;  Basescu nu uita si nu iarta Cu ajutorul hingherilor din PSD, buldogul Vasile Blaga, cum premonitoriu l-a poreclit insusi seful statului, a fost prins in lat si eutanasiat politic, spune Ioana Lupea in editorialul Buldogul Blaga, eutanasiat de Basescu....In Arunca-te, Traiane! Doru Buscu povesteste cum considera el ca ar fi trebuit sa inceapa noua biografie a lui Traian Ungureanu: Doi papuci, unul dupa altul, zboara in directia presedintelui. Basescu se piteste, agil, si scapa de primul. Al doilea insa il atinge un pic, foarte putin, in locul unde, pe vremuri, se gasea suvita...
Opinii pe net: Stolojan mai are o sansa; Boc, baronul baronilor; De ce are viata scurta alianta PDL-PSD Mircea Marian, in Boc, baronul baronilor, sustine ca marea coalitie a baronilor din PDL si PSD si-a gasit premierul ideal. Emil Boc, el insusi un potentat local, este omul care va sti cum sa armonizeze pretentiile satrapilor provinciali cu ordinele venite de la Cotroceni...Cristian Ghinea, in De ce are viata scurta alianta PDL-PSD, considera ca sunt sanse minime ca alianta PSD-PDL sa dea un guvern unitar si functional, darmite sa fie capabila de conspiratii reusite impotriva democratiei...

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Ardeleanul la birt
Cere două “cinzeci” şi îşi îndeamnă fecioru’: – No, be’!
Bancul zilei: Deconturi
Contabilul verifică decontul unuia dintre parlamentari. – Dar cifra asta astronomică ce reprezintă?!!
Bancul zilei: Ghiciți personajele?!
București. Ceremonia oficială de preluare a președinției Consiliului UE, desfășurată la Ateneu, în prezenţa liderilor europeni. În timpul evenimentului, în sală au intrat doi bandiţi. Şi-au...
Bancul zilei: Mai merge un banc cu mândria britanica și partenerii din UE?
Un turist american viziteaza Londra, cand de-odata simte nevoia sa urineze. Cauta,cauta si nu gaseste nici o toaleta. Neavand incotro intra intr-o straduta, se apropie de un colt mai intunecat langa un zid mai inalt si incepe sa se deschie la fermoar. Inca inainte de-a incepe sa urineze simte o bataie usoara pe umar. Se intoarce si langa el se afla un politist tipic englez...
Bancul zilei: BREXIT-ul, explicat altfel
John, valetul, intră val-vârtej: - Sir, au anunțat furtuni puternice pe Canalul Mânecii. Va fi dezastru! - Oh, John!...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version