RADIO - TV
Raed Arafat, despre sincopele apărute în furnizarea testelor de salivă în școli: O firmă a încheiat acord-cadru cu ONAC pentru furnizarea a 3 milioane de teste la 14 lei bucata. IGSU nu a semnat contractul subsecvent / Preţul la retailerii online este de 10 lei Şeful DSU Raed Arafat afirmă că Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) a încheiat acorduri-cadru pentru teste din salivă care să fie distribuite în şcoli cu doi furnizori care solicită un preţ de trei ori mai mare decât cel mai mic preţ ofertat. Arafat avansează preţul de 14 lei pentru un astfel de test, pe care unele firme l-ar solicita. El spune că două firme cer un preţ foarte mare, iar în aceste condiţii IGSU nu a semnat contractul subsecvent care ar permite livrarea testelor. Suma este cu 40% mai mare decât preţul practicat de retailerii online pentru un astfel de test, ambalat individual şi vândut la bucată.
Vîlceanu: Să zic că Ghinea a fost un ministru slab, nu aş face decât să fiu ipocrit şi să spun un lucru care poate fi uşor demontat, cel puţin în ceea ce înseamnă PNRR Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, afirmă că ar fi „ipocrit” dacă ar spune că predecesorul său, Cristian Ghinea (USR), a fost un ministru slab, noul deţinător al portofoliului arătând că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României este unul dintre cele mai bune. Vîlceanu susţine însă că, în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene prin alte programe, „lucrurile sunt de nota 7”.
Răzvan Cherecheş: Relaxăm acuma, din timp, deşi nu avem niciun motiv. Totul merge pe o abordare pur populistă, Profesorul Răzvan Cherecheş consideră că măsurile de relaxare a restricţiilor în contextul pandemiei de COVID reprezintă "o abordare nebazată pe niciun fel de dovezi ştiinţifice", potrivit News.ro. El consideră că atât persoanele vaccinate, cât şi cele nevaccinate ar trebui să facă un test rapid atunci când participă "la orice fel de adunare".
Dragoş Anastasiu, despre taxa de solidaritate: Adică tot pe cei care produc punem biciul? Să crească colectarea, să elimine evaziunea, să raţionalizeze modul în care cheltuie banii şi apoi vorbim şi de solidaritate Preşedintele Alianţei pentru Turism, Dragoş Anastasiu a declarat miercuri seară, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că statul vrea să spună „biciul” tot pe cei care produc şi fac angajări, în timp ce la stat niciun angajat nu s-a aflat în şomaj tehnic în această perioadă de pandemie. El le-a transmis guvernanţilor să crească colectarea, să elimine evaziunea, să raţionalizeze modul în care cheltuie banii „şi apoi vorbim şi de solidaritate”.
Ministrul Mediului anunță posibile majorări de taxe: În continuare sunt mai multe maşini second hand înmatriculate în România decât maşini noi Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat miercuri seară, la B1 TV, că în pofida "efortul uriaş" din punct de vedere financiar făcut de statul român prin implementarea programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, în România numărul maşinilor vechi nou înmatriculate este mai mare decât cel al autoturismelor noi. Comisia Europeană a impus României să scoată din circulaţie, până în 2026, un sfert de milion de autovehicule vechi şi poluante, în acest context ministrul avansând ca soluţie majorarea unor taxe existente deja, potrivit News.ro.
Dacian Cioloş, despre taxa de solidaritate: Vor fi companii care într-un an de zile vor pleca sau se vor sparge în bucăţi Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat miercuri seară, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că dacă se va introduce taxa pe solidaritate pentru marile companii, atunci PNL a început guvernarea cu o mare minciună. Cioloș spune că această taxă nu va face decât să fugărească investitorii şi că vor fi companii care într-un an de zile vor pleca sau se vor sparge în bucăţi pentru a nu plăti această taxă. Cioloş a mai spus că ceea ce face PNL nu este politică liberală, iar acest guvern PSD-PNL se duce în direcţia de guvernare dată de social-democraţi.
Octavian Jurma, despre relaxările de Sărbători: Valul Omicron va veni la jumătatea lunii ianuarie / Cea mai periculoasă, eliberarea petrecerilor de Revelion Medicul Octavian Jurma a declarat, miercuri, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că dacă valul Omicron va debuta la jumătatea lunii ianuarie, atunci autorităţile vor fi în vacanţă şi vom reveni direct în debutul acestui val pandemic, cea mai periculoasă dintre măsuri fiind faptul că s-a dat liber la petreceri de Revelion, potrivit News.ro.
Kelemen: Nici eu nu accept şi nu este corect să fie pensia mai mare decât salariul / Dar nici populismele... dom'le, omorâm primarii Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți seară, la TVR1, că rezolvarea problemei pensiilor speciale de care beneficiază unele categorii profesionale printr-o discuţie cu toate partidele, nu doar a celor aflate la guvernare. El afirmă că acele categorii care au restricţii privind profesia, cum sunt magistraţii, ar trebui să primească un supliment în ceea ce priveşte contributivitatea, însă concomitent cu creşterea vârstei de pensionare, potrivit News.ro.
Povestea unui rugbist in scaun cu rotile: ”Medicii mi-au dat trei ore de trăit. A fost cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla, acum văd lumea cu alți ochi! ”​​În ziua în care am împlinit 20 de ani, mi-am pus o dorință cu voce tare: să devin cunoscut în lumea rugby-ului. Peste 5 zile, toate ziarele scriau despre mine, dar nu așa cum mi-aș fi dorit, se relata despre accidentul meu. Totuși, această întâmplare e cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla, acum văd lumea cu alți ochi!”. Așa își începe povestea George Baltă - sportivul care a avut un accident stupid la un antrenament. ”După 7 săptămâni de stat în pat, la orizontală, am ieșit în curtea spitalului. Am văzut că toți copacii erau verzi. Și după șapte săptămâni de stat cu ochii în tavan, să vezi verdele ăla..mi s-a părut cea mai frumoasă imagine din lume!”, povestește George Baltă, într-un interviu la Radio România Actualități.
Arafat: Petrecerile private (nunți, botezuri) sunt în continuare restricționate Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat principalele măsuri adoptate de CNSU și care vor fi prezentate guvernului spre aprobare. Petrecerile private de genul nunților, botezurilor rămân în continuare interzise. Petrecerile de Anul Nou ale restaurantele comportă certificat verde, dar petrecerile stradale vor fi accesibile tuturor.
Sorin Cîmpeanu: Evaluarea corectă în momentul de faţă rămâne doar teza cu prezenţă fizică, faţă în faţă Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seară, la Digi 24, că susţinerea tezelor cu prezenţă fizică, în ciuda dificultăţilor întâmpinate de elevi şi profesori de la debutul anului şcolar, este în interesul elevilor, el arătând că ministerul a redus numărul de teze tocmai pentru că a înţeles aceste dificultăţi, potrivit News.ro.
Ciolacu: De 30 de ani se cântă prohodul PSD-ului / Am făcut un exemplu de politică, pentru că suntem nişte patrioţi Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că speră ca, până la finalul acestui mandat, Klaus Iohannis să fie preşedintele tuturor românilor. Ciolacu a susţinut că PSD a dovedit maturitate politică intrând la guvernare şi a dat „un exemplu de politică”, deşi i se cântă „prohodul” de 30 de ani.
Dan Motreanu: Nu cred într-un proiect PNL-PSD de şapte ani de zile / Istoria ne-a arătat că nu avem o cultură a funcţionării coaliţiilor Europarlamentarul PNL Dan Motreanu afirmă la Digi 24 că nu crede într-un proiect politic PNL-PSD pe şapte ani de zile şi crede că această coaliţie va fi permanent dezbătută, întrucât există foarte multe lucruri care despart cele două formaţiuni. Motreanu a reafirmat că cea mai potrivită variantă de guvernare în acest moment ar fi fost cu USR, dar a apreciat că PNRR uneşte PNL şi PSD, fiind, de fapt, un program de guvernare pentru toate partidele, scrie News.ro.
Octavian Jurma, după ce Raed Arafat a propus testarea celor care vin în ţară: Are perfectă dreptate. Nu e cazul să fim mai relaxaţi decât restul lumii Medicul Octavian Jurma afirmă, vineri seară, că Raed Arafat are perfectă dpretate să propună testarea celor care vin în ţară. ”Nu e cazul să fim mai relaxaţi decât restul lumii”, afirmă medicul, precizând că ”suntem în proces de instalare a tiraniei negaţioniste şi o să plătim un preţ mare până ne vom trezi”, potrivit News.ro.
Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege / DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful - păstrezi sistemul, scapi de om Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că instituţia pe care o conduce are atribuţii stabilite prin lege şi niciodată „nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii”, acesta fiind cel care stabileşte politicile de sănătate publică. „DSU nu este un om”, a afirmat Arafat, precizând că rolul DSU este de a colecta propunerile specialiştilor, de a întocmi proiectul de hotărâre a CNSU şi de a prezenta în şedinţă aceste lucruri.
Ministrul Transporturilor: Fac 7 ore până acasă la Timișoara… dacă nu prind accident / Bucata dificilă e Pitești-Sibiu Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la Interviurile Digi24.ro că drumul până la Timișoara îl parcurge în 7 ore ”dacă nu prinde accident pe Valea Oltului sau Dealul Negru. Acesta spune că cea mai proastă porțiune de drum este între Pitești și Sibiu.
Florin Cîţu pune pe seama ''euforiei intrării la guvernare'' acuzaţiile PSD privind risipirea banilor publici Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat joi seară că "insinuările" ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, şi ale conducerii PSD privind risipirea banilor publici în perioada în care era premier sunt "deranjante", dar le pune pe seama "euforiei intrării la guvernare", relatează Agerpres.
Florin Cîţu, sigur pe scaunul său în fruntea PNL, afirmă că ”nici nu se pune în discuție” să fie schimbat din funcție Liderul Partidului Naţional Liberal (PNL), Florin Cîţu, a declarat joi seară că nu se pune problema schimbării sale din funcţie, amintind, totodată, că următorul congres va avea loc în 2025, relatează Agerpres.
Kelemen Hunor: Prima forţă din coaliţie este PSD / S-a schimbat raportul de forţă în coaliţie. Cu USR, PNL era prima vioară Vicepremierul Kelemen Hunor (UDMR) a declarat, joi seară, la Antena 3, că în actuala coaliţie de guvernare s-a schimbat raportul de forţe, iar PSD reprezintă prima forţă deoarece are cei mai mulţi parlamentari. Comparativ, în coaliţia PNL-USR, liberalii erau ”prima vioară”, a subliniat liderul UDMR. Kelemen a declarat că dispute vor fi în actuala coaliţie de guvernare, dar că nu sunt motive ca aceasta să nu funcţioneze, potrivit News.
VIDEO Chef Antonio Passarelli: ”Bunicul meu a fost un mafiot adevarat, dar sfaturile lui m-au ajutat” / Ce l-a dezamăgit la România Unul dintre cei mai cunoscuti bucătari italieni în România, Antonio Passarelli recunoaște că este dezamăgit de felul în care au decurs lucrurile la noi în țară. ”Sunteți prietenoși, m-am bucurat de felul în care m-ați adoptat dar sunt dezamăgit. În primii ani, am întâlnit oameni speciali și eram ferm convins că România putea să se dezvolte altfel. Sincer, credeam că se poate..” El ​a povestit la RRA că se ghidează, deseori, în viață după unul dintre sfaturile primite de la bunicul său, care era ”mafiot adevărat”.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Spovedania unui om... bun la toate
Un tânăr intră în biserică: - Părinte, vreau să mă spovedesc. - Haide, fiule, ușurează-ți sufletul! - Săptămâna asta, am ajutat o prietenă să monteze un dulap. L-am montat, a început să plouă și ea îmi spune...
Caricatura Zilei: Minivacanță
Din păcate realitatea nu este de multe ori conform așteptărilor...
Mema zilei: În toate lucrurile rele există și un bine
Despre greve, bmw-uri și viața noastra care curge liniștit...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by