RADIO - TV
Florin Cîţu: Proiectul de lege privind Pilonul II mai conține ceva - reintroducerea contribuţiei la angajator Propunerea de proiect de lege privind Pilonul II de pensii conţine un aspect care a fost trecut cu vederea, declară la RFI senatorul PNL Florin Cîţu, preşedintele Comisiei economice din Senat: contribuţia angajatorului va fi egală cu a angajatului, în funcţie de mărimea companiei.
Băsescu îl contrazice pe Zegrean: Suspendarea premierului nu duce la o schimbare a guvernului (...) Premierul e mai viu decât oricând Fostul preşedinte al României Traian Băsescu l-a contrazis, duminică seara, la B1 TV, pe fostul preşedinte al CCR Augustin Zegrean, care a declarat pentru Mediafax că o eventuală suspendare a premierului Viorica Dăncilă ar echivala cu schimbarea guvernului după 45 de zile.
Lia Olguța Vasilescu: BNR stabilește ținta inflației. Acum fuge de responsabilitate Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat duminică seară, la Antena 3, că întotdeauna inflația a fost stabilită de către Banca Națională a României (BNR), mai puțin în acest an, când fuge de această responsabilitate, căzând în sarcina Guvernului.
Băsescu, despre plângerea lui Orban împotriva lui Dăncilă: Am discutat cu ambasadori, nimeni nu crede că această iniţiativă este una independentă, nimeni nu i-o atribuie lui Orban. Dacă îl întrebi despre conţinut, nu ştie să-l reproducă Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că a discutat în aceste zile cu ambasadori acreditaţi la Bucureşti şi cu politicieni de la Bruxelles şi nimeni nu crede că plângerea penală depusă de liderul PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă este o iniţiativă independentă, ci o atribuie fie preşedintelui Klaus Iohannis, fie cangelarului german Angela Merkel. Băsescu a mai spus că Orban nici nu ar putea reproduce conţinutul plângerii şi a caracterizat această acţiune drept una "neinspirată".
Ministrul Muncii: ”La ce vor să mai dea foc ca să preia guvernarea?” / ”Asistăm la repetarea unui mod de operare, aplicat și în 2015, când a trebuit să moară oameni” Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a acuzat, joi, la România TV, că prin plângerea penală formulată de președintele PNL, Ludovic Orban, împotriva Vioricăi Dăncilă și a liderului PSD Liviu Dragnea, ”asistăm la repetarea unui mod de operare, care a fost aplicat și în 2015, când a fost demis premierul Ponta”, când ”a trebuit să moară oameni pentru ca Guvernul să fie schimbat” și întreabă: ”la ce mai vor să dea foc?”
Dragnea: Prin toate declaraţiile pe care le face, preşedintele Iohannis incită la violenţă / Am auzit scenarii că unii de la PNL şi USR vor să-i facă plângere penală premierului Dăncilă. Există o linie roşie peste care nu trebuie să se treacă Liviu Dragnea îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că incită populaţia României la violenţă şi că vrea să transmită "un sentiment de nesiguranţă". Invitat duminică seară într-o emisiune la România TV, Dragnea a declarat că acest tip de acţiune al şefului statului "poate să reprezinte un atac la siguranţa naţională".Dragnea îl suspectează pe Iohannis că ar putea avea "un protocol secret semnat cu statul paralel" Dragnea: "Oficialităţile de la Ierusalim s-au simţit profund jignite de declaraţiile preşedintelui Iohannis"Dragnea, despre datele economice prezentate de Iohannis: "Le-a luat de pe Facebook, de la #rezist"
Elena Udrea: Maior avea propriul plan, să construiască un pol de putere cu Victor Ponta și Gabriel Oprea. Maior trebuia să devină premier și Ponta președinte ”Traian Basescu nu l-a demis pe Coldea fiindca nu mai avea sprijinul lui Maior. Maior avea propriul plan, să construiască un pol de putere cu Victor Ponta și Gabriel Oprea. Maior trebuia să devină premier și Ponta președinte. Maior a fost supărat fiindcă Băsescu nu i-a dat postul de premier.”, a declarat Udrea la Antena 3.
Elena Udrea, la Antena 3: Dacă m-a trădat Traian Băsescu?! Aaaaa... nu cred că a fost chiar așa/ Eu am condus PMP-ul mai bine ca el/ Dacă mă asculta mai mult nu am fi ajuns aici Intrebată de Mihai Gâdea dacă crede că Traian Băsescu a trădat-o, Udrea a facut o pauză lungă și a răspuns apoi incurcată că nu crede că a fost chiar așa. Udrea spune insă ca ea a condus mai bine partidul PMP decât o face acesta acum.
Elena Udrea, la Antena 3: Băsescu nu a intervenit niciodată în dosare/ Coldea nu a fost mai tare ca Băsescu, dar a fost mai abil/ Băsescu nu l-a demis pe Coldea fiindcă nu mai avea sprijinul lui Maior/ Am plâns când a fost arestat Năstase "Am luat decizia de a pleca când mi-am dat seama că nu am nicio șansă să fiu judecată corect. Toate dosarele ar trebui casate și retrimise spre instanța de fond", a declarat Udrea la Antena 3 într-o intervenție prin videocall. Gâdea îi cere Elenei Udrea să îi confirme că Băsescu a coordonat dosarele DNA, dar Udrea rezistă: "Niciodată nu l-am auzit pe Traian Băsescu să ceară vreun dosar sau să intervină... Coldea a fost șeful, nu a fost mai tare ca Băsescu, dar a fost mai abil. Președintele nu l-a putut demite atunci pe Coldea fiindcă nu mai avea sprijinul lui Maior.", a declarat Udrea. Intrebată dacă crede ca Băsescu a tradat-o, Udrea a facut o pauză lungă și a răspuns apoi, vizbil incurcată, ca nu crede că a fost chiar așa.
​Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, la RFI: Inflaţia, cauzată în special de excesul de consum / În mintea politicianului român, un deficit de 3% din PIB e reţeta magică, o filozofie complet greşită Creşterea inflaţiei în prima parte a anului este şi materializarea excesului de consum, declară la RFI preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru. El atrage atenţia pe de altă parte că România nu ar trebui să aibă un deficit atât de mare în plin boom economic.
Gabriela Firea s-a plâns despre recepția de la Cotroceni: Consilierii prezidențiali au devenit agresivi / Nu am găsit niciun bilețel cu numele meu / Potrivit legii 215/2016, primarul general se află pe locul 19 în ordinea de precădere Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a plâns la emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3 că reprezentanții președintelui au devenit ” agresivi” cu ea și au insistat să părăsească grupul PSD la recepția organizată de Administrația prezidențială la Cotroceni. Mai mult, aceasta acuză că în locul în care a fost direcționată de consilierii prezidențiali nu era niciun ”bilețel” cu numele ei, motiv pentru care nu a știut unde să stea. Potrivit legii 215/2016 privind ceremoniile oficiale, primarul general se află pe locul 19 în ordinea de precădere, după președinte, președinți de camere, premier, miniștri, parlamentari, consilieri prezidențiali etc.
​Cristian Ghinea, la RFI: Liviu Dragnea are o logică putinistă, ne pregăteşte un peisaj sud-american / Ministerul de Finanţe este cel care dă un atac la siguranţa naţională Ministerul de Finanţe este cel care dă un atac la siguranţa naţională, declară, la RFI, deputatul USR Cristian Ghinea. Reacţia sa vine după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat la Antena 3 că preşedintele Klaus Iohannis, care a vorbit luni seară despre execuţia bugetară din primul trimestru al anului a prezentat o listă întreagă de minciuni, care pot constitui un atac la siguranţa naţională.
Dragnea, după ce Iohannis a criticat execuția bugetară: O lista întreagă de minciuni care poate reprezenta un atac la siguranța națională / Liderul PSD a prezentat varianta sa de execuție bugetară / Premierul nu are de ce să își dea demisia Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni la Antena 3 că președintele României a prezentat ”o lista întreagă de minciuni”, iar ”informațiile neadevărate care se referă la rezultatele proaste ale guvernării poate reprezenta un atac la siguranța națională”. Acesta a mai spus că ”premierul României nu are de ce își dea demisia, atâta timp cât programul generază creștere economică, nu poate demisiona pentru că îl deranjează pe președintele Iohannis”.
Teodorovici: S-a fiscalizat foarte mult, undeva la 17 milioane de lei, în perioada 28 martie - 1 mai inclusiv Suma fiscalizată în perioada 28 martie - 1 mai inclusiv este de circa 17 milioane de lei, o sumă foarte mare, care cuprinde şi amenzi, acolo unde legea a fost încălcată, a anunţat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la România TV.
Viorica Dăncilă, întrebată dacă până la Euro 2020 vor fi gata stadioanele promise: Se vor face Giuleştiul... Dinamo, Rapid şi Giuleşti Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni seară, la România TV, că Guvernul va finaliza pentru Euro 2020 toate cele trei stadioane - Dinamo, Rapid şi... Giuleşti. Dăncilă a revenit şi a precizat că cel de-al treilea stadion este cel de la Arcul de Triumf, după ce moderatorul i-a atras atenţia că Rapid şi Giuleşti înseamnă acelaşi lucru, relatează News.ro.
Viorica Dăncilă: Creşterile salariale din sectorul bugetar nu vor duce la colaps / Contribuţiile pentru Pilonul II de pensii au crescut în ianuarie cu 19,6% Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni seara, la România TV, că salariile din sănătate au crescut, la fel şi cele din educaţie, punctând că aceste creşteri salariale din sistemul bugetar nu vor duce la colaps.
Viorica Dăncilă, despre salariile din sănătate: Una dintre măsurile care ar putea detansiona situaţia este plata suplimentară pentru gărzi şi scoaterea acestora din categoria sporurilor plafonate la 30% Premierul Viorica Dăncilă a spus, într-un interviu difuzat luni seară de România TV, că în urma discuţiilor de la Guvern cu managerii de spitale a fost aprobat un set de măsuri care vor fi luate de către Executiv, între care plata suplimentară pentru gărzi sau posibilitatea ca utilităţile spitalelor să fie plătite de către administraţia locală, scrie News.ro. Ea a susţinut că în acestă săptămână vor avea loc discuţii cu sindicatele, astfel încât până la 15 mai nimeni să nu aibă venituri mai mici de 20% peste venitul din decembrie 2016.
Viorica Dăncilă, după ce șeful statului i-a cerut demisia: Viaţa merge înainte, voi duce mai departe implementarea programului de guvernare Premierul Viorica Dăncilă spune că, pentru ea, "viaţa merge înainte" şi va duce mai departe implementarea programului de guvernare, după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia.Dăncilă, despre cei care o critică: Am ajuns la concluzia că trebuie să îi las să vorbească. Caută să arunce cu noroi în anumiţi oameni, pentru că aşa au fost învăţaţi. Am o datorie şi trebuie să fiu un om echilibratDăncilă, despre "douăzeci-douăzeci": Gândiţi-vă că eu sunt de nouă ani la Bruxelles, acolo există Orizont 20-20, Euro 20-20. Când nouă ani ai vorbit aşa, este normal ca acest lucru să încerci să îl duci mai departeDăncilă, întrebată dacă până la Euro 2020 vor fi gata stadioanele promise: Se vor face Giuleştiul, Dinamo, Rapid şi Giuleşti
Dăncilă nuanțează declarațiile lui Dragnea: Noi nu am vorbit că mutăm mâine ambasada României în Ierusalim, am lansat o platformă în care să consultăm toate instituţiile Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri seară, la Realitatea TV că Guvernul a adoptat un memorandum privind o platformă de consultare a instituțiilor cu privire la mutarea Ambasadei României la Ierusalim și ”nu am vorbit că mutăm mâine ambasada”.
Dăncilă: Nu văd niciun motiv să demisionez / Domnul președinte dădea senzația că mă cheamă ca la școală, sunt prim-ministrul României și nu pot accepta acest lucru Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la România TV, că nu vede niciun motiv să demisioneze, după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut acest lucru în mod public. Dăncilă s-a arătat nemulțumită de faptul că președintele ar fi chemat-o la discuții ca la școală. ”Sunt prim-ministrul României și nu pot accepta acest lucru”, a spus ea.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Bărbații, mereu atenți la nevoile partenerei
Intr-o dimineata, in timp ce luau micul dejun, o femeie i-a spus sotului sau: - Fac pariu ca habar n-ai ce zi e astazi. - Cum sa nu stiu? o intreba el indignat. Cum crezi ca as fi putut uita? Dupa ce a spus acestea, s-a ridicat de la masa si a plecat la lucru
Bancul zilei: Jocuri în familie
Sotia: Ai mancat ? Sotul: Ai mancat ? Sotia: Ma imiti ? Sotul: Ma imiti ?
Bancul zilei: Supărare părintească
Fata: - M-am îndrăgostit de vecinul nostru şi voi fugi cu el. Tatăl: - Foarte bine, n-ai să vezi nimic de la mine, nu voi mai avea de investit...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică